Cookielagen
Lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation, även känd som "cookielagen", spelar en central roll i att skydda användares integritet på svenska webbplatser och vid andra elektroniska tjänster. Den omfattar även andra viktiga områden inom elektronisk kommunikation såsom säkerhet och tillgänglighet. Lagen syftar till att skapa en trygg och användarvänlig digital miljö Läs mer
WordPress-säkerhet
Många svenska företag använder WordPress som plattform för sin hemsida. Verktygets många teman och tillägg skapar stora möjligheter men också en del säkerhetsrisker. I den här artikeln ger jag några enkla tips för att förbättra skyddet av din webbplats mot potentiella hot och intrång.
Säkerhetskollen
Upptäck stöldskyddsföreningen nya webbplats säkerhetskollen för att öka din kunskap om digitala risker, få tips och guider för att skydda dig online och hålla dig uppdaterad om de senaste hoten för att skapa en tryggare digital närvaro för dig själv
Hur du skapar säkra lösenord
Starka lösenord är nyckeln till vår digitala trygghet. Lär dig hur du skapar robusta lösenord och varför du bör överväga att använda en lösenordshanterare för att hantera dem. Ta del av tips om längd, komplexitet och varför unika lösenord är avgörande för att skydda ditt digitala liv.
SPF (Sender Policy Framework)
SPF, eller Sender Policy Framework, är en viktig teknik som hjälper till att förbättra e-postleverans och säkerhet genom att verifiera avsändare av e-postmeddelanden. Genom att implementera SPF på din domän kan du uppnå flera fördelar som ökar pålitligheten och skyddet för din e-postkommunikation.
Kontroll av förkortade länkar
Länkförkortningstjänster är bra för att göra långa webbadresser lättare att hantera. En förkortad länk är en webbadress med färre tecken som omdirigerar till en längre måladress. Av säkerhetsskäl är det dock bra att kunna kontrollera förkortade webbadresser för att se vilken som är den egentliga måladressen.
Nätfiske och online-bedrägeri
Genom listiga metoder försöker bedragare lura till sig personliga uppgifter och stjäla tillgångar. Det är därför avgörande att vara medveten om dessa hot och vidta förebyggande åtgärder för att skydda sig. Öka din kunskap och ta kontroll över din säkerhet online för att minska risken att bli drabbad av bedrägerier.
Tvåfaktorsautentisering
2-stegsverifiering, även känt som tvåfaktorsautentisering (2FA), är en säkerhetsfunktion som kräver att en användare inte bara anger sitt lösenord för att logga in på ett konto, utan också bekräftar sin identitet genom att ange en ytterligare kod.