Marketing Automation

Verktyg för att automatisera din bearbetning av leads

All lagring av data sker i Sverige

Vad är Marketing Automation?

Marketing automation är ett strukturerat sätt att via ett verktyg hantera automatiserad och riktad marknadsföring baserad på era kunders beteende genom att skapa flöden med en kombination av händelser, timers, åtgärder och villkor. Händelserna kan till exempel vara ett ifyllt formulär och klick på en viss länk i ett nyhetsbrev triggar igång en åtgärd som att det efter 10 dagars skickas ett nyhetsbrev med mer relevant information där sedan ett klick i sin tur leder till att en säljare får en avisering om att en viss person är intresserad av ett visst ämne.

Gratis demokonto i 14 dagar

Prova vårt verktyg för marketing automation kostnadsfritt. Provperioden medför inga förbindelser.

  Kunduppgifter
  Automatisering av marknadsföring är processen att automatisera dina marknadsföringsuppgifter så att du kan fokusera på strategier för att få ditt företag att växa. Det är ett utmärkt sätt att förbättra effektiviteten och spara tid samtidigt som du ökar din räckvidd.

  Blogg om marketing automation

  I vår blogg skriver vi regelbundet om marketing automation men även andra aktuella ämnen inom hemsidor, sökmotoroptimering, domäner och annat som rör digital marknadsföring samt Västerås, Eskilstuna, Strängnäs och Hallstahammar.

  Tips för marketing automation

  Allt fler företag tar till sig styrkan i att arbeta med marketing automation som en del av sin digitala marknadsföring. Som så mycket annat av den digitala marknadsföringen finns det mycket att tänka på innan man startar och här ger vi några tips på vad som kan vara bra att tänka på.

  Begrepp inom digital marknadsföring

  I de flesta branscher och ämnesområden används en massa ord som känns obegripliga för den oinvigde och ibland även för den invigde. Med begrepp som till exempel MarTech, Marketing automation, Social selling och Pillar page är den digitala marknadsföringen inget undantag.

  Digitala trender

  Denna krönika av Tobias Barkskog har även publicerats i Västerås Tidning Business hösten 2016 Det första kvartalet av 2017 är nu avslutat och inom den digitala marknadsföringen fortsätter utvecklingen i snabb takt. Som alltid i början av ett år presenteras det också en hel del statistik från det föregående året. i den här artikeln har

  Frågor & svar

  • Vad är Marketing Automation?

   Automatisering av marknadsföring är användningen av teknik för att automatisera marknadsföringsaktiviteter som leadgenerering, kundsegmentering, e-postmarknadsföring, kampanjer i sociala medier, innehållshantering och olika andra uppgifter. Det hjälper marknadsförare att öka effektiviteten genom att automatisera repetitiva uppgifter så att de kan fokusera på mer strategiska aktiviteter. Med automatiserad marknadsföring kan företag snabbt och enkelt utveckla effektiva kampanjer som riktar sig till specifika kunder med skräddarsydda budskap. På så sätt kan de maximera sin ROI genom att se till att rätt budskap når rätt person vid rätt tidpunkt.

  • Vilka är fördelarna med att använda marknadsautomation?

   Det finns många fördelar med att använda marketing automation, bland annat ökad effektivitet och större kostnadsbesparingar. Genom att automatisera rutinuppgifter som att skicka e-post till kunder eller skapa rapporter kan företag spara tid och pengar samtidigt som de förbättrar effektiviteten i sina kampanjer. Dessutom kan marknadsföringsautomatisering göra det möjligt för marknadsförare att få större insikt i kundernas beteende genom att spåra kundernas interaktioner med e-post och andra digitala kanaler för att bättre förstå deras behov och preferenser. Dessa data kan sedan användas för att skräddarsy meddelanden och anpassa innehållet för varje enskild kund. Slutligen gör automatiserad marknadsföring det också lättare för företag att testa olika strategier för att identifiera vad som fungerar bäst för deras specifika målgrupp.

  • Hur fungerar marketing automation?

   Tekniken bakom marketing automation består av en kombination av programvaruverktyg, plattformar och analyslösningar. Dessa verktyg gör det möjligt för användare att skapa automatiserade arbetsflöden baserade på triggers som webbsidebesök eller öppning/klickning av e-postmeddelanden. När dessa utlösare väl är konfigurerade kan företag skicka automatiserade e-postmeddelanden eller andra meddelanden till målgrupper baserat på deras beteenden eller intressen. Genom att kombinera denna automatiseringsteknik med insikter från analys av kunddata kan marknadsförare ytterligare förfina sina strategier för att säkerställa maximalt engagemang med potentiella kunder genom hela försäljningstratten.

  • Vilka typer av företag använder sig av automatiserad marknadsföring?

   Alla företag som ägnar sig åt digital marknadsföring kan dra nytta av att använda tekniken för automatiserad marknadsföring. Från små företag som precis har börjat med e-postmarknadsföringskampanjer till stora företag som hanterar komplexa multikanalkampanjer i flera länder – företag i alla branscher inser kraften i att automatisera sin digitala strategi för att maximera avkastningen och driva tillväxt. Större företag kan behöva mer sofistikerade lösningar, men även mindre företag som precis har börjat kan snabbt börja se resultat från grundläggande tekniker för e-postsegmentering eller enkla A/B-teststrategier som möjliggörs genom grundläggande automatiseringsverktyg.