Webbanalys via GTM och GA4

För att följa upp effekten av din marknadsföring och minska risken för att du kastar pengar i sjön behöver du en genomtänkt uppsättning av ditt statistikverktyg. Med hjälp av Google Tag Manager och Google Analytics 4 skapar vi ett bra underlag genom händelser, aktiviteter och rapporter.

Kontakta oss

Uppgradera till GA4

Den 1 juli 2023 slutade Google Analytics 3 (Universal Analytics) att lagra data vilket gör att du behöver uppgradera till version 4. Har du inte gjort det och är osäker på hur du ska göra? Vi på QuickNet i Västerås har konverterat ett antal webbplatser till Google 4 och kan i de flesta fall hitta en bra och effektiv lösning. Vi ser till att mål, behörigheter och spårningskoder ställs in och rapporteras till Google Analytics 4.

Fördelen med Google Tag Manager

Google Tag Manager är en webbaserad taggningstjänst som gör det enklare för webbplatsägare att hantera och implementera webbplatsens taggar. Här är några fördelar med att använda Google Tag Manager:

 1. Enkel hantering av taggar: Istället för att manuellt lägga till koder för taggar på varje sida på webbplatsen kan du använda Google Tag Manager för att hantera alla taggar på en och samma plats.
 2. Förbättrad spårning: Genom att använda Google Tag Manager kan du spåra användarbeteenden på din webbplats och få mer detaljerad information om besökarna.
 3. Snabbare webbplats: Genom att använda Google Tag Manager minskar antalet kodrader som behöver läsas in på din webbplats, vilket kan förbättra webbplatsens laddningstid.
 4. Flexibilitet: Google Tag Manager erbjuder en mängd olika taggar som kan användas för att spåra användarbeteenden, analysera trafik och förbättra webbplatsens prestanda. Dessutom kan du lägga till egna taggar om det behövs.

Google Tag Manager

Google Analytics 4

Fördelen med Google Analytics 4

Google Analytics 4 är den senaste versionen av Google Analytics, och här är några fördelar med att använda den:

 1. Bättre datamodellering: Google Analytics 4 använder sig av avancerad maskininlärning och artificiell intelligens för att skapa en bättre datamodell, vilket kan ge mer exakta insikter om användarbeteenden på din webbplats.
 2. Fokus på kundlivscykeln: Google Analytics 4 har en förbättrad kundlivscykelmodell, vilket hjälper dig att förstå användarnas beteenden under hela kundresan och inte bara på din webbplats.
 3. Automatiserade insikter: Google Analytics 4 erbjuder automatisk dataanalys och insiktsrapportering, vilket gör det enklare att hitta viktiga insikter utan att behöva gräva igenom data manuellt.
 4. Flexibilitet: Google Analytics 4 erbjuder anpassningsbara rapporter och målgrupper, så att du kan anpassa datavisningen till dina specifika behov och mål.
 5. GDPR och dataskydd: Google Analytics 4 har bättre stöd för GDPR och dataskydd, vilket innebär att du kan fortsätta använda verktyget på ett säkert och etiskt sätt.

Webbanalys

Detta ingår i grundpaketet

 • Uppsättning av Google Tag Manager
 • Uppsättning av Google Analytics 4
 • Mätning av ifyllda formulär samt klick på länkar för samtal och e-post
 • Mätning av försäljning om webbplatsen innefattar e-handel

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att lämna ett förslag. Skriv gärna med adressen till den aktuella webbplatsen och även en kort beskrivning om hur ni idag arbetar med mål, e-handelsspårning, behörigheter och automatiska rapporter i Google Analytics. Vi träffar dig gärna på våra kontor i Västerås och Eskilstuna, besöker dig på ditt kontor eller via ett digital möte.

  Kunduppgifter
  Meddelande *

  * = Obligatorisk uppgift

  Cathrine Öberg
  Försäljning
  Digital marknadsföring
  Västerås
  021 – 338 00 32

  Frågor & svar

  • Vad är Google Tag Manager?

   Google Tag Manager (GTM) är en gratis verktyg som låter dig hantera och implementera olika taggar på din webbplats eller mobilapp. Taggar kan inkludera spårningskoder, tredjepartspixlar, remarketingtaggar och mycket mer.

  • Vad är en tagg i Google Tag Manager?

   En tagg i Google Tag Manager är en bit kod som används för att samla in och skicka information om användarbeteende på din webbplats till olika spårningsverktyg och andra tredjepartsverktyg

  • Hur installerar jag Google Tag Manager på min webbplats?

   För att installera GTM på din webbplats behöver du skapa ett konto och skapa en behållare. Därefter behöver du lägga till en bit kod på din webbplats. Kodbiten får du av Google Tag Manager och placeras i head på webbplats eller på varje sida av din webbplats.

  • Vad är fördelarna med Google Tag Manager?

   GTM är bra för att spåra webbplatsaktiviteter, såsom klick, sidvisningar, konverteringar och andra interaktioner på en webbplats. Det är också enkelt att implementera tredjepartstaggar från andra verktyg, såsom Google Analytics 4, Facebook Pixel, LinkedIn Insight Tag och Google Ads. På så sätt kan du spåra och analysera din webbanalys och få värdefull insikt för att optimera din webbplats.

    

  • Vad är webbanalys?

   Webbanalys går ut på att samla in statistik från en hemsida, mäta, spåra och analysera för att senare kunna optimera användarbeteenden på en webbplats. Med andra ord handlar det om att skapa en strategi för att förbättra användarupplevelsen.

  • Vad är Google Analytics 4?

   Google Analytics 4 (GA4) är den senaste versionen av Google Analytics som använder en ny datastruktur och teknik för att samla in och analysera data. Google Analytics 4 erbjuder mer avancerade funktioner och bättre insikt i kundbeteenden på olika enheter och plattformar.

   Universal Analytics som är den tidigare versionen, kommer från och med den1 juli 2023 inte längre att processa data.

    

    

  • Hur kan jag uppgradera till Google Analytics 4?

   För att uppgradera till Google Analytics 4 behöver du skapa ett nytt konto och en ny webbplatsström i Google Analytics. Du kan sedan konfigurera din Google Analytics 4-tag med din webbplats och börja samla in data. Du kan också överföra viss data från ditt Universal Analytics-konto till Google Analytics 4 för att behålla historisk data.

  • Vad är fördelarna med att använda Google Tag Manager tillsammans med Google Analytics 4?

   Att använda dessa två verktyg tillsammans göra det enklare att implementera och hantera spårningskoden på din webbplats. Google Tag Manager kan också skicka anpassade händelser och dimensioner till Google Analytics 4 utan att behöva ändra koden på din webbplats.

    

  • Var finns ni?

   Vi finns på Munkgatan 7 i Västerås.