Webbanalys

För att följa upp effekten av din marknadsföring och minska risken för att du kastar pengar i sjön behöver du en genomtänkt uppsättning av ditt statistikverktyg. Med hjälp av webbanalys skapar vi ett bra underlag genom händelser, aktiviteter och rapporter.

Google Analytics 4

Google Analytics 4 använder sig av avancerad maskininlärning och artificiell intelligens för att skapa en bättre datamodell, vilket kan ge mer exakta insikter om användarbeteenden på din webbplats. Google Analytics 4 har bättre stöd för GDPR och dataskydd, vilket innebär att du kan fortsätta använda verktyget på ett säkert och etiskt sätt.

Google Tag Manager

Google Tag Manager (GTM) är en gratis verktyg som låter dig hantera och implementera olika taggar på din webbplats eller mobilapp. Taggar kan inkludera spårningskoder, tredjepartspixlar, remarketingtaggar och mycket mer.

Matomo

Matomo är en plattform för webbanalys, och ett alternativ till Google Analytics. Matomo är tillgänglig som öppen källkod. Du väljer om du vill driva den på egna servrar, i molnet eller köpa Matomo som en molntjänst.

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att lämna ett förslag. Skriv gärna med adressen till den aktuella webbplatsen och även en kort beskrivning om hur ni idag arbetar med mål, e-handelsspårning, behörigheter och automatiska rapporter i Google Analytics. Vi träffar dig gärna på våra kontor i Västerås och Eskilstuna, besöker dig på ditt kontor eller via ett digital möte.

  Kunduppgifter
  Meddelande *

  * = Obligatorisk uppgift

  Cathrine Öberg
  Försäljning
  Digital marknadsföring
  Västerås
  021 – 338 00 32

  Webbanalys är processen att samla in, mäta och analysera data om hur besökare interagerar med en webbplats eller digital plattform. Syftet är att förstå besökares beteenden och preferenser för att optimera användarupplevelsen och öka konverteringar.

  Blogg om webbanalys

  I vår blogg skriver vi regelbundet om webbanalys men även andra aktuella ämnen inom hemsidor, sökmotoroptimering, domäner och annat som rör digital marknadsföring samt Västerås, Eskilstuna, Strängnäs och Hallstahammar.

  Förbättra din webbstategi med Googles analysverktyg

  Med avancerade funktioner och ökad flexibilitet erbjuder dessa verktyg nya möjligheter till användarinsikter och spårning. Upptäck hur verktygen kan förvandla din digitala strategi och öka din konkurrenskraft på den digitala marknaden.

  Poddar om digital analys

  Att lyssna på poddar är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om nyheter, inspiration, tips och förändringar inom de ämnen man är intresserad av. I det här inlägget delar vi med oss av lyssningsvärda poddtips om digital analys och data visualisering.

  Fördelarna med digital analys och datadrivet arbete

  Digital analys och datadrivet arbete har idag blivit avgörande för att organisationer och företag ska kunna utnyttja den ständigt växande mängden data effektivt. Genom att analysera data kan du fatta mer informerade beslut, optimera sina processer och skapa bättre resultat.

  Frågor & svar

  • Vad är webbanalys?

   Webbanalys går ut på att samla in statistik från en hemsida, mäta, spåra och analysera för att senare kunna optimera användarbeteenden på en webbplats. Med andra ord handlar det om att skapa en strategi för att förbättra användarupplevelsen.

  • Var finns ni?

   Vi finns på Munkgatan 7 i Västerås.