Matomo

Matomo är en plattform för webbanalys, och ett alternativ till Google Analytics. Matomo är tillgänglig som öppen källkod. Du väljer om du vill driva den på egna servrar, i molnet eller köpa Matomo som en molntjänst.

Kontakta oss

Fördelarna med Matomo

 • Integritet och dataskydd: Matomo ger användare full kontroll över sin data och respekterar integriteten hos besökare genom att inte dela data med tredje parter. Detta kan vara särskilt viktigt för företag som vill upprätthålla strikta dataskyddslagar och förordningar som GDPR.
 • Anpassningsbar och flexibel: Som en öppen källkodsplattform kan Matomo anpassas och konfigureras för att möta specifika behov och krav. Det ger flexibilitet att skräddarsy analyser, rapporter och spårningsmetoder efter företagets unika mål och strategier.
 • Obegränsad datalagring och användare: Matomo erbjuder obegränsad datalagring och stöd för ett obegränsat antal användare och webbplatser. Detta gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för företag med stora mängder data eller flera webbplatser att spåra.
 • Realtidsanalys och rapportering: Matomo tillhandahåller realtidsanalys och rapportering, vilket innebär att användare kan få omedelbar insikt i besökares beteenden och prestanda på sina webbplatser. Detta gör det möjligt att snabbt reagera på förändringar och optimera användarupplevelsen i realtid.

Detta ingår i grundpaketet

 • Uppsättning av Matomo
 • Uppsättning av Matomo Tag Manager
 • Mätning av ifyllda formulär samt klick på länkar för samtal och e-post
 • Mätning av försäljning om webbplatsen innefattar e-handel

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att lämna ett förslag. Skriv gärna med adressen till den aktuella webbplatsen och även en kort beskrivning om hur ni idag arbetar med mål, e-handelsspårning, behörigheter och statistik. Vi träffar dig gärna på våra kontor i Västerås och Eskilstuna, besöker dig på ditt kontor eller via ett digital möte.

  Kunduppgifter
  Meddelande *

  * = Obligatorisk uppgift

  Cathrine Öberg
  Försäljning
  Digital marknadsföring
  Västerås
  021 – 338 00 32

  Blogg om webbanalys

  I vår blogg skriver vi regelbundet om webbanalys men även andra aktuella ämnen inom hemsidor, sökmotoroptimering, domäner och annat som rör digital marknadsföring samt Västerås, Eskilstuna, Strängnäs och Hallstahammar.

  Förbättra din webbstategi med Googles analysverktyg

  Med avancerade funktioner och ökad flexibilitet erbjuder dessa verktyg nya möjligheter till användarinsikter och spårning. Upptäck hur verktygen kan förvandla din digitala strategi och öka din konkurrenskraft på den digitala marknaden.

  Poddar om digital analys

  Att lyssna på poddar är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om nyheter, inspiration, tips och förändringar inom de ämnen man är intresserad av. I det här inlägget delar vi med oss av lyssningsvärda poddtips om digital analys och data visualisering.

  Fördelarna med digital analys och datadrivet arbete

  Digital analys och datadrivet arbete har idag blivit avgörande för att organisationer och företag ska kunna utnyttja den ständigt växande mängden data effektivt. Genom att analysera data kan du fatta mer informerade beslut, optimera sina processer och skapa bättre resultat.

  Frågor & svar

  • Vad är Matomo?

   Matomo är en öppen källkodsplattform för webbanalys som gör det möjligt för användare att samla in och analysera data om besökares beteenden på sina webbplatser eller appar.

  • Vad är Matomo Tag Manager?

   Matomo Tag Manager är ett verktyg som gör det möjligt för användare att hantera och implementera olika spårningskoder och tredjepartsverktyg på sina webbplatser eller appar. Det ger möjlighet att organisera och distribuera spårningskoder utan att behöva ändra källkoden på webbplatsen.

  • Hur kommer man igång med Matomo?

   För att komma igång med Matomo behöver du först installera och konfigurera programvaran på din server eller använda deras molntjänst. Besök Matomos webbplats och följ anvisningarna för att ladda ner och installera programvaran. Efter installationen får du en spårningskod som du lägger till på dina webbplatser eller appar.

  • Vad är skillnaden mellan Matomo och Google Analytics?

   De är båda verktyg för webbanalys, men huvudskillnadeb är att Matomo är en öppen källkodsplattform med fokus på integritet och användardatakontroll, medan Google Analytics är en kommersiell produkt från Google som använder sig av en proprietär algoritm och delar data med Google för att förbättra deras tjänster och annonsering. Matomo ger användarna full kontroll över sina data och har inga begränsningar för antalet sidor eller användare, medan Google Analytics har vissa begränsningar och kan vara mer inriktad på integration med andra Google-tjänster och annonsering.