Molnväxel

Gör er företagstelefoni skalbar och enkel via vår molnväxel

Offertförfrågan

Molnväxel

Med vår molnväxel betalar ni endast för det antal användare ni behöver för stunden. Växer företaget så beställer ni fler anknytningar och krymper företaget så minskar månadskostnaden. Dessutom är molnväxeln alltid uppdaterad med de modernaste växelfunktionerna. Allt för att göra ert företag effektivt och konkurrenskraftigt. Du kan ansluta till vår molnväxel via antingen fast telefon, softphone (telefon i datorn) eller mobiltelefon (app).

Funktioner

I vår molväxel finns ett antal funktioner som gör att du kan anpassa hur era inkommande samtal ska hanteras för att underlätta så mycket som möjligt båda för era kunder och anställda.

 • Interactive Voice Response, förkortat IVR, är en teknik i molnväxeln att via val styra inkommande samtal till den mest lämpade personen att hantera samtalet. Utifrån hur ert behov och er organisation ser ut hjälper vi er att föreslå ett bra upplägg samt programmera molnväxelns IVR-funktion för en optimal lösning för er. Rätt utnyttjad spar IVR tid för både er och era kunder. Handläggningstiderna kortas och kundnöjdheten ökar.
 • Automatisk tidsstyrning av öppettider. I molnväxeln ställer vi in under vilka tider som samtalen ska kopplas fram till era telefonnummer. Under övrig tid kan den om ringer kopplas till en röstbrevlåda, få automatiskt svar uppläst eller vidarekopplas till en mobiltelefon.
 • Köfunktion och kösvar – För den med många inkommande samlat Istället för att de som ringer till er ska mötas av en upptagetsignal placeras de i en kö som molnväxeln med automatik sköter om så att samtalen kopplas fram i rätt ordning och så fort någon blir tillgänglig för att svara. Med ett fastställd intervall läses ett meddelande upp för den som ringt in. I det meddelandet kan det vara bra att ha svar på ofta återkommande frågor som till exempel öppettider.

Dect-system

Vår molnväxel har även stöd för att hantera Dect-system bestående av en eller flera basstationer och trådlösa telefoner. Dect-telefoni, eller digital enhanced cordless telecommunications, är en teknik som används för röst- och datakommunikation över trådlösa lokala nätverk. Dect fungerar i frekvensområdet 1800 MHz och möjliggör upp till tolv samtidiga samtal. Dect-telefoni används ofta i företag som ett alternativ till fasta bordstelefoner. Är du intresserad av en molnväxel med tillhörande trådlöst telefonisystem så kontakta oss för att få ett förslag som passar era lokaler.

Mobilväxel

Företagstelefoni innebär inte längre en egen telefonväxel med ett antal fasta bordstelefoner. Numera används en mobil växel antingen helt självständigt eller i kombination med bordstelefoner som ansluts till molnväxeln. Det senare alternativet innebär en sömlös övergång mellan fasta telefoner och appar i datorer och mobiltelefoner. Alla använder ansluter mot samma växel, kan se vilka som är inloggade och därmed enkelt koppla vidare samtal inom bolaget. Vår mobila växel är operatörsoberoende vilket innebär att det går att ha själva mobilabonnemanget hos till exempel Telia, Tele2, Tre eller Halebop. Det enda som krävs för att mobilväxeln ska fungera är att det finns täckning för mobildata eller en aktiv WiFi-uppkoppling.

Lokala tekniker

Tack vare att vi har tekniker på våra kontor i Västerås och Eskilstuna når vi snabbt våra kunder i närområdet. Det skapar en extra trygghet jämfört mot att ha en leverantör som inte har lokala tekniker. Även om det mesta av telefonin sker i molnväxeln kan det alltid uppstå saker som är enklare att få ordning på när man är på plats. Våra tekniker inom telefoni hanterar idag kunder i bland annat Västerås, Eskilstuna, Strängnäs, Hallstahammar, Surahammar, Kvicksund, Sala, Gävle och Enköping.

Telefoni är en viktig del av både stora och små företag. Den gör det möjligt för dig att kommunicera med kunder, leverantörer och andra företag. Det finns många olika typer av telefonisystem, så det är viktigt att välja rätt system för ditt företag.

Vill du veta mer om vår molnväxel?

Oavsett om du arbetar på ett stort eller litet företag så kan vår molnväxel vara en kostnadseffektiv lösning för er företagstelefoni. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om vår lösning. Vi har kontor i Västerås och Eskilstuna men kan så klart även leverera till andra orter.

  Kontaktuppgifter


  Meddelande

  Kontaktperson

  Charlie Engström
  021 – 338 00 28

  Frågor & svar

  • Kan jag koppla in mig i molnväxeln när jag är jobbar hemma?

   Ja, så länge du har en anslutning till internet.

  • I vilka städer kan man köpa QuickNets företagstelefoni?

   Vi levererar vår tjänst i hela Sverige.

  • Kan jag ta med mitt befintliga telefonnummer till er molnväxel?

   Ja, vi kan göra en portering av både enskilda nummer och hela nummerserier.

  • Måste jag ha ett bredbandsabonnemang från QuickNet för att bli telefonikund?

   Nej, det behöver du inte.

  • Vad kostar er molnväxel?

   Priset styrs utifrån val av funktioner och antalet anknytningar, kontakta oss för mer information.

  • Vad är en molnväxel?

   En molnväxel innebär att all växelfunktionalitet finns på servrar i vår datahall istället för som det var med en traditionell växel där varje företag hade egen hårdvara. Varje användares mobiltelefon/bordstelefon ansluter sedan till växel via internet.

  • Vilken typ av telefon kan jag använda?

   Du kan ansluta till vår växel via antingen fast telefon, softphone (telefon i datorn) eller mobiltelefon (app).

  • Vad betyder Dect?

   Dect-telefoni, eller digital enhanced cordless telecommunications, är en teknik som används för röst- och datakommunikation över trådlösa lokala nätverk.

  • Finns det mobilapp för iPhone/iOS?

   Ja, det finns en tillhörande app till molnväxeln.

  • Finns det mobilapp för android?

   Ja, det finns en tillhörande app till molnväxeln.

  • Kan jag ringa och svara via datorn?

   Ja, via en softphone-app i datorn kan du bland annat ringa, svara och koppla samtal.