Mobil redundans via 4G/5G

Mobil redundans är en tjänst för dig som vill ha ett automatisk överkoppling till 4G/5G vid driftstörningar på bredbandet.

Redundans

Säkra din internetuppkoppling

Nästan alla företag är beroende av en fungerande bredbandsuppkoppling men vissa typer av verksamheter är extra känsliga för störningar. Det kan till exempel vara verksamheter som är beroende av internet för att kunna ta betalt av sina kunder eller verksamheter där maskiner och system kommunicerar via internet. Om internet försvinner på grund av en avgrävd fiber eller liknande kan det ta från några timmar upp till flera dagar innan allt är lagat. Med en i förväg konfigurerad och installerad lösning för mobil redundans går trafiken automatisk över till mobilnätet om något händer med den ordinarie fiberförbindelsen.

 • Restauranger
 • Butiker
 • Caféer
 • Kontor
 • Industrier

Kontakta oss för mer information

Är du intresserad av att få hjälp med mobil redundans så fyll i formuläret nedan eller kontakta oss. Vi träffar dig gärna på våra kontor i Västerås och Eskilstuna eller besöker dig för att berätta mer om vår tjänst.

  Kontaktuppgifter


  Meddelande

  Om tjänsten

  Tjänsten är en sekundär internetanslutning som ger en redundant länk till internet om din primära anslutning skulle bli avbruten. Detta kan vara viktigt för företag som är beroende av internet för en kritisk verksamhet. Det kanske viktigaste skälet är att de utgör en reservanslutning om din primära anslutning skulle gå sönder. Att ha en redundant uppkoppling är en extra kostnad men väl värd investeringen om du behöver en pålitlig reservuppkoppling för din verksamhet.

  Kontaktpersoner

  Fredrik Rydberg
  021 – 338 00 17

  Charlie Engström
  021 – 338 00 28

  Frågor & svar

  • Sker failover-omkopplingen automatiskt?

   Ja, när routern märker att fiberanslutningen inte fungerar kopplar routern automatiskt upp sig via det mobila bredbandet.

  • Hur ser prismodellen ut för tjänsten?

   Tjänsten betalas via en startkostnad för installation och sedan en fast månadskostnad.

  • Till vilka företag passar tjänsten?

   Mobil redundans via 4G/5G passar till exempel för verksamheter som är beroende av en internetuppkoppling för sina kortterminaler. Dvs restauranger, butiker och caféer men även kontor och industrier som helt eller delvis stannar av vid förlorad uppkoppling. För kontor är det ofta verksamheter som ansluter till molntjänster som har stort behov av redundans.

  • I vilka orter finns ni?

   Vi har kontor och tekniker i Västerås och Eskilstuna men erbjuder tjänsten även till närliggande orter som Strängnäs, Surahammar och Hallstahammar.

  • Måste man ha fiberuppkoppling via er?

   Ja, i dagsläget erbjuder vi enbart tjänsten till företag som har sin ordinarie fiberuppkoppling via oss.