Marknadsföring på Facebook

Med Facebook-annonsering har företag en kraftfull plattform för att nå sina målgrupper och öka sin online närvaro och synlighet.

Facebookannonsering

Facebookannonsering är en form av digital annonsering som låter företag nå sina målgrupper genom att visa annonser till användare på Facebook-plattformen. Med miljarder aktiva användare, har Facebook blivit en av de mest kraftfulla marknadsföringskanalerna för företag. Med Facebook-annonsering kan företag välja sin målgrupp baserat på demografi, intressen och beteende. Detta gör det möjligt för företag att fokusera på att nå de människor som är mest sannolika att vara intresserade av deras produkt eller tjänst. Företag kan också välja vilken typ av annons de vill visa och hur mycket de vill sätta som budget för annonseringen.

Facebook-annonsering är känt för sin mångsidighet och flexibilitet, med möjligheten att nå målgrupper med hjälp av en rad annonstyp som bildannonser, videoannonser, samt annonser som visas i Facebooks stories eller nyheterfeed.

Målgrupper

Tack vare avancerad målgruppsanalys och rapportverktyg, kan företag enkelt följa resultatet av sina annonser och optimera sina annonsstrategier för att få så mycket som möjligt ut av sin annonsbudget. Möjligheten att rikta annonser på Facebook är i det närmaste oändlig. Förutom de vanliga kriterierna som ålder, kön, intressen och bostadsort kan du styra annonsen efter personernas relations- och familjestatus samt eventuella barns ålder.

 • Vi tar fram målgrupper för att rätt personer ska se ert budskap
 • Vi skapar annonstexter och banners för dina annonskampanjer
 • Vi mäter, följer upp och utvärderar dina kampanjer

Kontakta oss för mer information om facebookannonsering

Är du intresserad av att få hjälp med facebookannonsering för din webbplats så fyll i formuläret nedan eller kontakta oss på 021-3380040. Skriv gärna med vilken webbplats det gäller så kan vi göra en första kontroll innan vi kontaktar dig. Vi träffar dig gärna på vårt kontor i Västerås eller besöker dig för att berätta mer om facebookannonsering och våra andra tjänster.

  Kunduppgifter
  Meddelande *

  * = Obligatorisk uppgift

  Frågor & svar

  • Vad är Facebook-annonsering?

   Facebook-annonsering är en form av digital annonsering som gör det möjligt för företag att nå sina målgrupper på Facebook-plattformen genom att visa annonser till användare.

  • Vem kan annonsera på Facebook?

   Vem som helst kan annonsera på Facebook, inklusive företag, organisationer, enskilda entreprenörer och influencers.

  • Varför ska jag annonsera på Facebook?

   Du kan annonsera på Facebook för att nå en stor målgrupp, för att öka kännedom om din varumärkes, för att öka försäljningen och för att förbättra din online närvaro och synlighet.

  • Hur gör jag en Facebook-annons?

   Du kan skapa en Facebook-annons genom att gå till Facebook Ads Manager och välja annonsmål, målgrupp, budget och annonstyp. Du kan också välja att sponsra synlighet på ett inlägg som du gör på din Facebook-sida.

  • Vad är målgrupper på Facebook?

   Målgrupper på Facebook är en grupp av användare som du vill rikta din annons till baserat på deras demografiska information, intressen och beteenden.

  • Hur mycket pengar behöver jag för att börja annonsera på Facebook?

   Du kan annonsera på Facebook med en budget som passar dig, för sponsrade inlägg kan det räcka med några hundralappar för att få bra synlighet. Rekommenderad budget beror på dina mål och målgrupp.

  • Vad är Facebook business manager?

   Facebook Business Manager är en plattform som tillhandahålls av Facebook för företag att hantera och organisera deras annonskonton, sida och användarkonton. Det gör det möjligt för företag att samarbeta med annonsagenter eller annonspartners samtidigt som de säkerställer säkerhet och kontroll över sin annonsverksamhet på Facebook. Funktioner inkluderar möjligheten att skapa och hantera annonskonton, sidor och användarkonton, samtidigt som du kan se rapporter och analyser för dina annonser. Business Manager är ett kraftfullt verktyg för företag som vill annonsera på Facebook på ett effektivt och säkert sätt.