Billigt bredband

Ett snabbt och stabilt bredband via stadsnätet i Västerås, Eskilstuna, Strängnäs och Hallstahammar. Hos oss får du snabb och vänlig service från vår personal  i Västerås och Eskilstuna, beredda att hjälpa till. På vår sida för vanliga frågor om bredband via stadsnätet kan du se hitta mer information gällande tjänsten.

Västerås

Bredband för hushåll anslutna till Fibras stadsnät i Västerås kommun.
Beställ här

Postorter:
Norra Kvicksund, Salbohed, Skultuna, Dingtuna, Tillberga, Hökåsen, Tortuna, Gäddeholm, Tidö-Lindö, Irsta och Barkarö.

Hallstahammar

Bredband för hushåll anslutna till Fibras stadsnät i Hallstahammars kommun
Beställ här

Postorter:
Kolbäck, Strömsholm och Mölntorp.

Strängnäs

Bredband för hushåll anslutna till Fibras stadsnät i Strängnäs kommun
Beställ här

Postorter:
Mariefred, Åkers styckebruk och Länna.

Eskilstuna

Bredband för hushåll anslutna till IP-only i Eskilstuna kommun
Beställ här

Postorter:
Södra Kvicksund, Torshälla, Ärla och Stora Sundby.

Är du befintlig kund och vill ändra hastighet?

Om du har ett aktivt bredbandsabonnemang hos oss och vill byta till en annan hastighet så fyll i det här formuläret för att få snabbast möjliga hantering.

 

Bor du i en bostadsrättsförening?

Vi har lösningar för att ge alla boenden i en bostadsrättsförening snabbt och stabilt bredband till ett bra pris. Kontakta oss så tar vi fram ett förslag på hur vi kan lösa era behov av bredband, porttelefoni och telefoni.

Bredband Fastighetsnät Porttelefoner

 

Stadsnätet

De tre kommunerna Västerås, Strängnäs och Hallstahammar äger tillsammans bolaget Fibra för att driva stadsnätet för bredband och internet. Drift- och utvecklingsbolaget Fibra binder samman och utvecklar stadsnätet, som är ett av Sveriges största nät för bredband och internet. Fibra är alltså i Västerås det som tidigare gick under namnet Mälarenergi Stadsnät eller Västerås Stadsnät. Fibra äger det fysiska kabelnätet och vi som operatör ser till att du som kund via ditt bredband kan surfa på internet. Fram till hösten 2020 var även Eskilstuna Stadsnät anslutet till Fibra.

Förutom i tätorterna finns stadsnätet i ett stort antal samhällen, byar och områden. Här nedan har vi listat några exempel på där stadsnätet finns och skapar möjlighet till ett snabbt och stabilt bredband.

  • Västerås kommun: Kvicksund, Salbohed, Skultuna, Dingtuna, Tillberga, Hökåsen, Tortuna, Gäddeholm, Tidö-Lindö, Irsta och Barkarö.
  • Hallstahammars kommun: Kolbäck, Strömsholm och Mölntorp
  • Strängnäs kommun: Mariefred, Åkers styckebruk och Länna

Anslutna bostadsbolag

I Västerås, Strängnäs och Hallstahammar är det ett antal bostadsbolag som valt att ansluta sina fastigheter till stadsnätet för att ge sina hyresgäster möjligheten till ett snabbt, prisvärt och stabilt bredband. Här nedan kan du se en del av de fastighetsägare som vi vet är anslutna men det finns betydligt fler, har du tips på fler bostadsbolag som är anslutna till stadsnätet så tipsa oss gärna. Om du själv äger en bostadsfastighet eller jobbar på ett bostadsbolag som är intresserade av bredband eller porttelefoni så kontakta oss gärna för mer information.

  • Västerås kommun: Mimer, Bostjärnan, Imperia fastigheter, Bostad Västerås, Wilson fastigheter
  • Hallstahammars kommun: Hallstahem
  • Strängnäs kommun: Strängnäsbostad

Anslutna bostadsrättsföreningar

I Västerås, Strängnäs och Hallstahammar är det ett antal bostadsrättsföreningar som valt att ansluta sina fastigheter till stadsnätet för att ge sina boende ett snabbt, prisvärt och stabilt bredband. Här nedan kan du se en del av de bostadsrättsföreningar som vi vet är anslutna men det finns betydligt fler, har du tips på fler bostadsrättsföreningar  som är anslutna till stadsnätet så tipsa oss gärna. Om du själv bor i en bostadsrättsföreningar  eller sitter i styrelsen i en BRF som är intresserade av bredband eller porttelefoni så kontakta oss gärna för mer information.

  • Västerås kommun: Brf Västeråshus 23, BRF Rekylen, BRF Krutkällarbacken, BRF Ljusbojen 1, Brf Mälartorget 2, Brf Västerängen
  • Hallstahammars kommun: BRF Östtuna, BRF Konsumhuset i Kolbäck, Brf Skålen
  • Strängnäs kommun: Brf Kungsfågeln, BRF Priorn 8, Brf Villa Culmen