Beställ bredband

Snabbt och stabilt bredband för hushåll anslutna till Fibras stadsnät i Västerås, Strängnäs och Hallstahammar.

Inga bindningstider Ingen telefonkö Lokal support

Beställ här

Beställning

Hastighet

Betalningsalternativ

Mer information om E-faktura får du i samband med att vi aktiverar tjänsten.

Mer information om Autogiro får du i samband med att vi aktiverar tjänsten

Router

Som QuickNet-kund kan du hyra en router/Wifi-router. I detta abonnemang tar QuickNet ansvar för att routerns alla inställningar är optimerade för att ge bästa möjliga kvalité. Om routern skulle gå sönder eller inte fungera helt perfekt kan du kostnadsfritt få en ny. Du kan även ringa till oss så går vi in i routern och ställer in den. Ingen bindningstid, en kalendermånads uppsägningstid. Routern skickas ut kostnadsfritt med posten.

Personuppgifter

Leveransuppgifter

Uttagsnumret hittar du på dosan i ditt hem. Detta nummer måste uppges för att vi ska kunna koppla in bredbandet till dig.


Startkostnad
Månadskostnad

Summering:

0 kr

751 kr/mån

Fibra stadsnät

För beställning av bredband via formuläret på denna sida behöver ditt hem vara anslutet till Fibra Stadsnät. Om ditt hem är anslutet till något annat nät eller om du representerar ett företag eller fastighetsägare så kan du klicka dig vidare via länkarna nedan för att få korrekt information. Det gäller även dig som vill ändra hastighet på ett befintligt abonnemang eller om du vill flytta med ditt abonnemang till en ny adress.

Om Fibra Stadsnät

Fibra Stadsnät är ett stadsnät som drivs av bolaget Fibra som ägs av kommunerna i Västerås, Strängnäs och Hallstahammar. Fibra äger och driftar det fysiska stadsnätet i Västerås och sedan är det operatör som oss sedan erbjuder tjänster inom bland annat bredband, telefoni och TV till invånarna i Västerås, Strängnäs och Hallstahammar. Grunderna till Fibras Stadsnät började byggas i Västerås under år 2000 och var då ett av de första öppna stadsnäten i världen. De första åren var stadsnätet en del av del kommunala energibolaget Mälarenergi men flyttades sedan över till det nya bolaget Fibra. Fibra startades alltså när de olika stadsnäten slogs ihop för att på så vis få en gemensam infrastruktur i Mälardalen.

QuickNet

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service. Vi erbjuder lösningar och tjänster för både bredband, telefoni, marknadsföring, serverdrift och webb. Med ett helhetstänk och hög service har vi framtidens tekniska utmaningar i åtanke och ovärderliga kontakter i närheten – alltid beredda att hjälpa till. Från våra kontor i Västerås och Eskilstuna hjälper vi kunder både i närområdet och övriga landet.

Läs mer om oss

Anslutna bostadsbolag

I Västerås, Strängnäs och Hallstahammar är det ett antal bostadsbolag som valt att ansluta sina fastigheter till stadsnätet för att ge sina hyresgäster möjligheten till ett snabbt, prisvärt och stabilt bredband. Om du själv äger en bostadsfastighet eller jobbar på ett bostadsbolag som är intresserade av bredband eller porttelefoni så kontakta oss gärna för mer information.

 • Västerås kommun: Mimer, Bostjärnan, Imperia fastigheter, Bostad Västerås, Wilson fastigheter
 • Hallstahammars kommun: Hallstahem
 • Strängnäs kommun: Strängnäsbostad

Fibra är ett öppet stadsnät för bredband

I dagens digitala samhälle spelar bredbandsnät en avgörande roll för både privatpersoner och företag. En viktig del av denna infrastruktur är de öppna näten för bredband. Öppna nät möjliggör för flera tjänsteleverantörer att erbjuda sina tjänster via samma nätverksinfrastruktur, vilket ger konsumenterna större valfrihet och konkurrenskraftiga priser. Som tjänsteleverantör ser vi stora fördelar med öppna nät, eftersom de skapar en dynamisk marknad där vi kan konkurrera på lika villkor och erbjuda våra kunder de bästa möjliga tjänsterna.

En av de mest betydande skillnaderna inom denna infrastruktur är rollen av en kommunikationsoperatör jämfört med en tjänsteleverantör. Kommunikationsoperatören ansvarar för driften av själva nätverket. De bygger, underhåller och övervakar nätverksinfrastrukturen för att säkerställa att den fungerar korrekt och effektivt. Deras uppgift är att se till att nätverket är tillgängligt, stabilt och kan hantera den trafik som passerar genom det. Kommunikationsoperatörer spelar en kritisk roll i att tillhandahålla den fysiska plattformen som vi tjänsteleverantörer använder för att leverera våra produkter och tjänster.

Å andra sidan är vi som tjänsteleverantör fokuserade på att erbjuda specifika tjänster till slutkonsumenterna. Detta inkluderar internetåtkomst, TV-tjänster, telefoni, och olika molntjänster. Vi använder nätverket som kommunikationsoperatören tillhandahåller för att leverera dessa tjänster till våra kunder. Vår roll är att utveckla och marknadsföra tjänster som möter kundernas behov, säkerställa hög kvalitet på våra tjänster och tillhandahålla support och kundservice.

Genom att verka inom ett öppet nät kan vi som tjänsteleverantör fokusera på innovation och kundupplevelse. Vi kan utveckla nya tjänster och paket som attraherar och behåller kunder, utan att behöva oroa oss för att bygga och underhålla den grundläggande infrastrukturen. Detta samarbete mellan kommunikationsoperatörer och tjänsteleverantörer är avgörande för att erbjuda en mångfald av tjänster och för att driva teknologisk utveckling framåt.

För våra kunder innebär detta system större flexibilitet och bättre valmöjligheter. De kan enkelt byta tjänsteleverantör om de hittar ett bättre erbjudande, utan att behöva göra stora förändringar i sin anslutning. Denna konkurrens på marknaden pressar oss att ständigt förbättra våra erbjudanden och kundservice, vilket i slutändan gynnar konsumenterna.

Inte bara i tätorterna

Förutom i tätorterna finns stadsnätet i ett stort antal samhällen, byar och områden. Här nedan har vi listat några exempel på där stadsnätet finns och skapar möjlighet till ett snabbt och stabilt bredband.

 • Västerås kommun: Kvicksund, Salbohed, Skultuna, Dingtuna, Tillberga, Hökåsen, Tortuna, Gäddeholm, Tidö-Lindö, Irsta och Barkarö.
 • Hallstahammars kommun: Kolbäck, Strömsholm och Mölntorp
 • Strängnäs kommun: Mariefred, Åkers styckebruk och Länna

Frågor & svar

 • I vilka orter finns Fibra Stadsnät?

  Vi kan leverera bredband via Fiber till alla hushåll som är anslutna till stadsnätet i Västerås, Hallstahammar, Kolbäck, Kvicksund och Strängnäs.

 • Vilken hastighet kan jag förvänta mig?

  Hastigheten på våra abonnemang påverkas av ett flertal faktorer. En faktor är förstås vårt stamnät som kopplar ihop alla våra kunder. Förutom vid de tillfällen då vi har driftstörningar så kan man förvänta sig att vi kan leverera upp till 100% av den märkhastighet man köpt. D.v.s. ett 100 Mbps abonnemang ska i normalfallet kunna leverera 100 Mbps.

  Den faktor som påverkar hastigheten mest är routern. Alla routrar har nämligen en begränsning i hur många datapaket dem kan leverera per sekund. Det är mycket vanligt att routern är flaskhalsen i nätverket. Om man köper en router för 500 kr så kan man normalt inte förvänta sig underverk. Redan i prisklassen 2000 kr får man en helt annan kvalité. Om man provar något av de verktyg som finns för bandbreddstest (ex TP-test eller Bredbandskollen) så brukar tumregeln vara att om man får 70-90 % av den köpta hastigheten så ska man vara nöjd. Vill man nå högre hastigheter måste man ofta investera i en betydligt bättre och därmed dyrare router.

  Som kund hos QuickNet kan du till ett lågt månadspris hyra en Wifi-router som är anpassad för att du ska kunna nyttja ditt bredbands fulla kapacitet.

 • Kan jag få ett fast IP-nummer?

  Nej

 • Får jag ha en egen Webb-, FTP-, spel- eller mailserver hemma?

  Ja

 • Hur många datorer får jag ansluta?

  Vi delar ut upp till 3 IP-adresser per kund. Om man har en router hemma kan man ansluta hur många datorer man vill. Vi rekommenderar alla kunder att ha en router som skyddar datorerna hemma.

 • Är några portar spärrade i ert nät?

  Nej

 • Hur lång tid tar det innan mitt internet börjar fungera?

  Det kan ta upp till fem arbetsdagar innan ditt bredband är aktiverat.

 • Kan jag ändra hastigheten på mitt bredband i efterhand?
 • Vem äger Fibra?

  Fibra ägs av kommunerna i Västerås, Strängnäs och Hallstahammar.