Zitius Bredband

Surfa via QuickNet i Västerås

Intresseanmälan

Vi arbetar på att ansluta oss som leverantör i Zitius bredbandsnät. Fyll i formuläret nedan så får du ett meddelande när vi aktiverat våra tjänster hos Zitius/Zmarket.

  QuickNet

  Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service. Vi erbjuder lösningar och tjänster för både bredband, telefoni, marknadsföring, serverdrift och webb. Med ett helhetstänk och hög service har vi framtidens tekniska utmaningar i åtanke och ovärderliga kontakter i närheten – alltid beredda att hjälpa till. Från våra kontor i Västerås och Eskilstuna hjälper vi kunder både i närområdet och övriga landet.

  Läs mer om oss

  Anslutna bostadsbolag

  I Västerås är det ett antal bostadsbolag som valt att ansluta sina fastigheter till Zitius för att ge sina hyresgäster möjligheten till ett snabbt, prisvärt och stabilt bredband.

  • Mimer
   Fastigheter flyttas över löpande under perioden 2023-10-01 – 2024-03-31
  • Rikshem

  Frågor & svar

  • Vilken hastighet kan jag förvänta mig?

   Hastigheten på våra abonnemang påverkas av ett flertal faktorer. En faktor är förstås vårt stamnät som kopplar ihop alla våra kunder. Förutom vid de tillfällen då vi har driftstörningar så kan man förvänta sig att vi kan leverera upp till 100% av den märkhastighet man köpt. D.v.s. ett 100 Mbps abonnemang ska i normalfallet kunna leverera 100 Mbps.

   Den faktor som påverkar hastigheten mest är routern. Alla routrar har nämligen en begränsning i hur många datapaket dem kan leverera per sekund. Det är mycket vanligt att routern är flaskhalsen i nätverket. Om man köper en router för 500 kr så kan man normalt inte förvänta sig underverk. Redan i prisklassen 2000 kr får man en helt annan kvalité. Om man provar något av de verktyg som finns för bandbreddstest (ex TP-test eller Bredbandskollen) så brukar tumregeln vara att om man får 70-90 % av den köpta hastigheten så ska man vara nöjd. Vill man nå högre hastigheter måste man ofta investera i en betydligt bättre och därmed dyrare router.

   Som kund hos QuickNet kan du till ett lågt månadspris hyra en Wifi-router som är anpassad för att du ska kunna nyttja ditt bredbands fulla kapacitet.

  • Kan jag få ett fast IP-nummer?

   Nej

  • Får jag ha en egen Webb-, FTP-, spel- eller mailserver hemma?

   Ja

  • Hur många datorer får jag ansluta?

   Vi delar ut upp till 3 IP-adresser per kund. Om man har en router hemma kan man ansluta hur många datorer man vill. Vi rekommenderar alla kunder att ha en router som skyddar datorerna hemma.

  • Är några portar spärrade i ert nät?

   Nej

  • Vem äger Zitius?

   Zitius är en kommunikationsoperatör inom Telia Company.