Zitius Bredband i Västerås

Bredband för boende hos Mimer i Västerås

Beställ ett snabbt och stabilt bredband från QuickNet

Inga bindningstider Ingen telefonkö Lokal support

Beställning Zitius

Hastighet

Betalningsalternativ

Mer information om E-faktura får du i samband med att vi aktiverar tjänsten.

Mer information om Autogiro får du i samband med att vi aktiverar tjänsten

Router

Som QuickNet-kund kan du hyra en router/Wifi-router. I detta abonnemang tar QuickNet ansvar för att routerns alla inställningar är optimerade för att ge bästa möjliga kvalité. Om routern skulle gå sönder eller inte fungera helt perfekt kan du kostnadsfritt få en ny. Du kan även ringa till oss så går vi in i routern och ställer in den. Ingen bindningstid, en kalendermånads uppsägningstid. Routern skickas ut kostnadsfritt med posten.

Personuppgifter

Leveransuppgifter


Startkostnad
Månadskostnad

Summering:

0 kr

751 kr/mån

Zitius

För beställning av bredband via formuläret på denna sida behöver ditt hem vara anslutet till Zitius. Om ditt hem är anslutet till något annat nät eller om du representerar ett företag eller fastighetsägare så kan du klicka dig vidare via länkarna nedan för att få korrekt information. Det gäller även dig som vill ändra hastighet på ett befintligt abonnemang eller om du vill flytta med ditt abonnemang till en ny adress.

QuickNet i Västerås

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Vi är ett företag med lokal support och service i Västerås. Vi erbjuder lösningar och tjänster för både bredband, telefoni, marknadsföring, serverdrift och webb. Med ett helhetstänk och hög service har vi framtidens tekniska utmaningar i åtanke och ovärderliga kontakter i närheten – alltid beredda att hjälpa till.

Läs mer om oss

Bredband för boende hos Mimer

Mimer är Västerås största bostadsbolag och har Mimer ca 11 500 lägenheter i Västerås med omnejd. Under 2023 tog Mimer beslutet att byta till Zitius/Telia som kommunikationsoperatör för bredbandet i sina fastigheter. Tidigare har Fibra använts som kommunikationsoperatör för Mimers bostäder. Som leverantör av bredband i både Zitius och Fibras nät kan vi leverera bredband till alla boenden samt affärsverksamheter i Mimers fastigheter oavsett om den aktuella fastigheten är kopplad via Fibra eller Zitius,

Pressmeddelande

Vi har under en tid utvärderat möjligheten att ansluta oss som leverantör i fler stadsnät och öppna nät än de där vi idag är leverantör. I samband med att Mimer nu byter till Telia som kommunikationsoperatör för sina cirka 12000 hushåll uppstod en bra tidpunkt för oss att bli leverantör i Telias öppna nät. Beslutet togs både för att göra övergången smidig för våra befintliga kunder i Mimers fastigheter och för att nå nya kunder hos Mimer och andra anslutna bostadsbolag i Västerås säger Jennie Höglund, vd på QuickNet.

Frågor & svar

 • Vilken hastighet kan jag förvänta mig?

  Hastigheten på våra abonnemang påverkas av ett flertal faktorer. En faktor är förstås vårt stamnät som kopplar ihop alla våra kunder. Förutom vid de tillfällen då vi har driftstörningar så kan man förvänta sig att vi kan leverera upp till 100% av den märkhastighet man köpt. D.v.s. ett 100 Mbps abonnemang ska i normalfallet kunna leverera 100 Mbps.

  Den faktor som påverkar hastigheten mest är routern. Alla routrar har nämligen en begränsning i hur många datapaket dem kan leverera per sekund. Det är mycket vanligt att routern är flaskhalsen i nätverket. Om man köper en router för 500 kr så kan man normalt inte förvänta sig underverk. Redan i prisklassen 2000 kr får man en helt annan kvalité. Om man provar något av de verktyg som finns för bandbreddstest (ex TP-test eller Bredbandskollen) så brukar tumregeln vara att om man får 70-90 % av den köpta hastigheten så ska man vara nöjd. Vill man nå högre hastigheter måste man ofta investera i en betydligt bättre och därmed dyrare router.

  Som kund hos QuickNet kan du till ett lågt månadspris hyra en Wifi-router som är anpassad för att du ska kunna nyttja ditt bredbands fulla kapacitet.

 • Kan jag få ett fast IP-nummer?

  Nej

 • Får jag ha en egen Webb-, FTP-, spel- eller mailserver hemma?

  Ja

 • Hur många datorer får jag ansluta?

  Vi delar ut upp till 3 IP-adresser per kund. Om man har en router hemma kan man ansluta hur många datorer man vill. Vi rekommenderar alla kunder att ha en router som skyddar datorerna hemma.

 • Är några portar spärrade i ert nät?

  Nej

 • Vem äger Zitius?

  Zitius är en kommunikationsoperatör inom Telia Company.

 • Jag bor hos Mimer och är redan kund hos er via Fibras nät, behöver jag göra en ny beställning för att fortsätta vara kund hos er via Zitius?

  Nej, i den takt Mimers fastigheter flyttas från Fibra till Zitius/Telia så konverteras med automatik så att de behåller sin leverantör. Dvs i ditt fall blir du fortsatt kund till oss och du behöver inte göra en ny beställning.

 • I vilka orter finns ni via Zitius?

  Till att börja med kommer vi enbart leverera i Zitius nät i Västerås.