Bredbandstelefoni

Vi erbjuder billig bredbandstelefoni med svenskt hemnummer

Billig bredbandstelefoni

Vi erbjuder billig bredbandstelefoni inom Sverige eller till utlandet. Flytta ditt abonnemang på bredbandstelefoni till oss från andra dyra operatörer för att spara pengar varje månad. Vi erbjuder alla tjänster du är van att ha med traditionell fast telefoni via telejacket. Besparingar med bredbandstelefoni räknas i tusenlappar om året jämför med traditionell hemtelefon via kopparnätet. Hemtelefoni via IP fungerar optimalt med uppkoppling via fiber, stadsnät eller ADSL-bredband men många ringer numera även via mobilnätet (mobilt bredband 4g eller 5g).

Fördelar med vår bredbandstelefoni

 • Vår bredbandstelefoni är ej bunden till någon bredbandsleverantör så du kan fortsätta använda den leverantör av bredband du har idag.
 • Tjänsten är enbart beroende av el och internetuppkoppling.
 • Du kan ta med din bredbandstelefoni om du bor delar av året utomlands eller i semesterhuset. Du behåller då ett svenskt telefonnummer som dina vänner kan ringa till och själv ringa till svenska telefonnummer för vanligt minuttaxa.

Se priser och beställ här

QuickNet bredbandstelefoni

Ingen bindningstid, Ingen faktureringsavgift, Ingen telefonkö

Förhindra adressändring

Via de två e-tjänsterna Adresslåset och Spärra obehörig adressändring förhindrar du att någon obehörig ändrar din adress.

Digitala brevlådor

Med en digital brevlåda får du post från myndigheter och företag digitalt i stället för på papper. Förutom att det ger en säker överföring och lagring av information minskas miljöpåverkan via minskad pappersförbrukning och transport.

Åskskydd

Här i Sverige åskar det runt 5-20 dagar om året och det sker omkring hundratusen blixtnedslag runt om i landet. Alla elektriska apparater och anläggningar påverkas av de överspänningar som bildas vid åskväder. Till exempel datorer, TV-apparater och WiFi-rourar kan förstöras helt eller delvis om hemmet är oskyddat.

Snabbt, billigt, enkelt

Med vår bredbandstelefoni via fiber ringer du och tar emot dina fasta samtal via ditt bredband.

Frågor & svar

 • Vad är bredbandstelefoni?

  Bredbandstelefoni är en teknik som gör det möjligt för användare att ringa telefonsamtal via sin internetanslutning i stället för att använda traditionell fast telefoni. Bredbandstelefoni har blivit alltmer populärt de senaste åren på grund av dess kostnadseffektivitet och bekvämlighet. Med bredbandstelefoni har användarna tillgång till funktioner som vidarekoppling av samtal, röstbrevlåda och nummerpresentation. Dessutom är ljudkvaliteten för bredbandssamtal ofta bättre än för traditionella fasta telefoner.

   

 • Vad kostar bredbandstelefoni hos er?

  Kostnaden för bredbandstelefoni beror på hur mycket du ringer. Vi har tre olika abonnemangsformer som är tänkta att passa olika typer av konsumenter.

  Se våra priser på bredbandstelefoni

 • Kan jag ta med bredbandstelefonin till utlandet?

  Telefonboxen kräver el och en internetuppkoppling för att fungera. Så länge du har tillgång till det kan du ta med din bredbandstelefon om du bor delar av året utomlands. Du behåller då ett svenskt telefonnummer som dina vänner kan ringa till och själv ringa till svenska telefonnummer för vanligt minuttaxa.

 • Får jag ett svenskt hemnummer även om jag bor utomlands?

  Ja, vår bredbandstelefoni är alltid kopplad till ett svenskt hemnummer vilket gör att dina vänner kan ringa till ett svenskt nummer till vanlig samtalstaxa även om du och telefonboxen är i Thailand, USA, Spanien eller något annat håll i världen. Extra bra blir det för dig som bor längre perioder utanför EU.

 • Hur kopplar man in bredbandstelefoni?

  Du kopplar in en telefonbox från oss i antingen en router eller direkt i uttaget för internet. Till telefonboxen kopplar du sedan en vanlig telefon via ett vanligt uttag. Du kan antingen koppla i en trådlös telefon eller en med sladd.

 • Hur fungerar bredbandstelefoni?

  Bredbandstelefoni fungerar genom att ljudsignaler skickas via en internetanslutning i stället för via koppartrådar som konventionella telefonlinjer. De flesta bredbandstelefonitjänster använder VoIP-teknik (Voice over IP) för att omvandla ljudsignaler till digitala datapaket som sedan överförs via Internet. I andra änden av samtalet avkodar en annan VoIP-enhet eller ett annat VoIP-program datapaketen och sätter ihop dem till sin ursprungliga ljudform för uppspelning på den mottagande enheten.

 • Vilka är fördelarna med att använda bredbandstelefoni?

  Det finns flera fördelar med att använda bredbandstelefoni jämfört med traditionella fasta telefonitjänster:

  • Flexibilitet: De flesta VoIP-system har funktioner som vidarekoppling av samtal, röstbrevlåda, nummerpresentation med mera – allt ingår i ett paket utan extra kostnad. Dessutom kan dessa funktioner vanligtvis nås från vilken dator eller smarttelefon som helst med internetanslutning om det behövs.
  • Portabilitet: Med ett VoIP-system på plats kan användarna ta med sig sina telefoner när de reser eller flyttar utan att behöva överföra sitt befintliga nummer eller sätta upp nya linjer på varje plats.
  • Kostnadsbesparingar: Bredbandstelefonitjänster tenderar att erbjuda lägre månadsavgifter, avgifter per samtal och internationella samtalsavgifter jämfört med traditionella fasta telefonitjänster.
  • Kvalitet: Eftersom VoIP skickar ljudsignaler via ett digitalt nätverk i stället för koppartrådar brukar ljudkvaliteten vara bättre än för vanliga fasta telefonitjänster – särskilt vid långdistanssamtal – vilket gör att samtalen blir lättare att förstå och att avbrotten blir mindre frekventa än tidigare.
 • Kan jag behålla mitt gamla telefonnummer?

  Ja, du behåller ditt gamla telefonnummer när du går över till bredbandstelefoni om du så önskar.

 • Fungerar bredbandstelefoni med alla bredbandsleverantörer?

  Ja, vår bredbandstelefoni fungerar med alla bredbandsleverantörer förutsatt att den bredbandstjänst du har uppfyller det som krävs för bredbandstelefoni.

 • För vilka passar bredbandstelefoni?

  Tjänsten passar för boende i Sverige som vill ha ett komplement till sin mobiltelefoni. Hemtelefoni med svenskt hemnummer passar perfekt för den som under perioder av året befinner dig utomlands  och av någon anledning inte kan eller vill sköta kontakten med dina vänner, släktingar och bekanta i Sverige via digitala plattformar som Teams, Skype, Facetime eller Zoom. Det kan även till exempel vara bra på platser med ojämn och osäker mobiltäckning.

 • Kan man använda en vanlig telefon för bredbandstelefoni?

  Ja, använder du til exempel en trådlös telefon eller en fast bordstelefon kopplar du telefonsladden till vår teleadapter istället för telefonjacket.

 • Kan man ha nummerpresentatör med bredbandstelefoni?

  Ja, nummerpresentatör går att välja till som tilläggstjänst.