SPF (Sender Policy Framework)

SPF, eller Sender Policy Framework, är en viktig teknik som hjälper till att förbättra e-postleverans och säkerhet genom att verifiera avsändare av e-postmeddelanden. Genom att implementera SPF på din domän kan du uppnå flera fördelar som ökar pålitligheten och skyddet för din e-postkommunikation.

Fördelarna med SPF (Sender Policy Framework)

  • Minskar risken för spoofing och phishing
    SPF hjälper till att förhindra avsiktliga försök till e-postspoofing, där angripare låtsas vara legitima avsändare för att lura mottagarna. Genom att specificera vilka servrar som har tillstånd att skicka e-post från din domän minskar du risken för phishing-attacker.
  • Förbättrar e-postleverans
    Genom att tillhandahålla en SPF-post för din domän ökar du chanserna att dina e-postmeddelanden hamnar i mottagarnas inkorg istället för skräppostmappen. Detta beror på att e-postleverantörer använder SPF-informationen för att verifiera att meddelandena kommer från en legitim källa.
  • Stärker din domäns trovärdighet
    SPF stärker din domäns trovärdighet genom att sätta regler för vilka servrar som är auktoriserade att skicka e-post på ditt domäns vägnar. Detta kan bidra till att minska risken för att dina e-postmeddelanden blir markerade som skräppost.

Att noggrant utforma och uppdatera SPF-inställningarna för din domän är avgörande för att upprätthålla säkerheten och pålitligheten för din e-postkommunikation.

Exempel på SPF-inställningar

Här är några konkreta exempel på SPF-inställningar som du kan lägga till i DNS-records för din domän:

Enkel SPF-record

v=spf1  mx include:_spf.example.com ~all

I detta exempel inkluderas din domäns mail-servrarna (mx), och en annan domän (_spf.example.com) i SPF-reglerna.

Tillåt specifika IP-adresser

v=spf1 ip4:192.168.1.1 ip6:2001:db8::1 include:_spf.example.com ~all

Här specificeras specifika IPv4- och IPv6-adresser för att indikera auktoriserade källor för e-post.

Mjuk SPF-fail (tilde-all)

v=spf1 a mx ~all

En tilde (~) indikerar att om en e-postmeddelande misslyckas med SPF-verification, bör det behandlas som mjukt fel (soft fail). Detta ger flexibilitet för att undvika oavsiktliga problem om det finns konfigurationsfel.

Hård SPF-fail (-all):

v=spf1 a mx -all

Ett minustecken (-) indikerar att om en e-postmeddelande inte matchar SPF-reglerna, bör det betraktas som ett hårt fel. Detta kan användas om du vill vara striktare och avvisa alla icke-autentiserade meddelanden.

Historik

SPF (Sender Policy Framework) introducerades 2003 som ett protokoll för att adressera problemet med e-postspoofing och phishing. Det utvecklades som en svar på ökande bekymmer över förfalskade avsändare i e-postmeddelanden och behovet av att förbättra e-postleveranssäkerheten. SPF-standarden specificerades formellt 2006 i RFC 4408, som fastställde reglerna och syntaxen för SPF-poster i DNS (Domain Name System). SPF använde sig av DNS TXT-records för att lagra information om vilka servrar som var godkända att skicka e-post från en viss domän.

Ämnen: , , ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Kortare adress på Facebook

När du skapar en ny profil eller företagssida på facebook får den en väldigt lång adress. Du kan dock enkelt Läs mer

Webbaserat bildprogram

Behöver du ha redigera en bild och inte har tillgång till photoshop eller liknande program på din dator är Pixlr Läs mer

Frukostmöte om e-postmarknadsföring

Årets sista frukostmöte lyssnar vi till Tony Wetter, VD på 3Steg, om hur de valt att arbeta med digitala marknadsbearbetningar Läs mer

Korta ner långa webbadresser

Långa adresser till hemsidor kan ibland ställa till det i bland annat vissa mailprogram då det blir radbrytningar i adresserna. Läs mer

Konvertera .Numbers till Excel

Filer av formatet .numbers är skapade i iWork som är Apples motsvarighet till office / excel och innehåll verktyg för Läs mer

QR-koder

QR-koder har under den senaste tiden blivit allt mer vanliga, bland annat eftersom det finns en mängd med streckkodsläsare tillgängliga Läs mer