Domäner

En domän är grunden för din närvaro på internet och vi tar hand om registrering, förnyelse, ägarbyten och DNS.

Registrering

Vi är ackrediterad registrar hos .SE som innebär att vi får registrera domäner under den svenska toppdomänen .se. Förutom det hjälper vi även till med registrering av internationella domäner som .com, .net, .org, .biz, och .info samt landsdomäner som t.ex .dk, .fi, .no, .nu och .de.

DNS-Hosting

DNS är en av de grundläggande teknikerna som gör att internet fungerar och det ställs därmed stora krav på en stabil DNS-hosting. DNS är en förkortning av Domain Name System och beskrivs ofta som en telefonbok för internet. Systemet används för att omvandla en dators värdnamn till en IP-adress. DNS omvandlar till exempel en webbplatsadress som www.quicknet.se till en IP-adress som datorn kan kommunicera med. Förutom att vägleda besökare till webbplatsen och dirigera inkommande e-post till rätt server används DNS även för till exempel validering av onlinetjänster och webbaserade verktyg.

SSL Certifikat

Genom att ha ett SSL-Certifikat installerat för din webbplats krypteras trafiken mellan era besökares webbläsare och år webbserver. Det blir då omöjligt för obehöriga att avlyssna trafiken. Du kan se om en hemsida använder SSL genom att det står https:// istället för http:// före domännamnet i webbläsarens adressfält. I vissa webbläsare visas även ett hänglås eller texten säker.