Tvåfaktorsautentisering

2-stegsverifiering, även känt som tvåfaktorsautentisering (2FA), är en säkerhetsfunktion som kräver att en användare inte bara anger sitt lösenord för att logga in på ett konto, utan också bekräftar sin identitet genom att ange en ytterligare kod.

2-stegsverifiering, även känt som tvåfaktorsautentisering (2FA), är en säkerhetsfunktion som kräver att en användare inte bara anger sitt lösenord för att logga in på ett konto, utan också bekräftar sin identitet genom att ange en ytterligare kod. Denna kod kan skickas till användaren via SMS, e-post eller genom att använda en speciell app på en mobiltelefon. På så sätt kan 2-stegsverifiering hjälpa till att skydda kontot mot obehörig åtkomst, eftersom det krävs mer än bara ett lösenord för att logga in. 2-stegsverifiering rekommenderas starkt för att öka säkerheten på onlinekonton, särskilt för konton med känslig information eller som används för finansiella transaktioner.

Det finns många olika appar som kan användas för tvåfaktorsautentisering (2FA). Här är några exempel:

  • Google Authenticator: En gratis app som genererar en säkerhetskod som kan användas för tvåfaktorsautentisering på olika konton, inklusive Google-konton.
  • Authy: En gratis app som genererar säkerhetskoder för tvåfaktorsautentisering och kan användas för att skydda olika konton.
  • Microsoft Authenticator: En gratis app som genererar säkerhetskoder för tvåfaktorsautentisering och kan användas för att skydda Microsoft-konton, inklusive Outlook och Skype.
  • LastPass Authenticator: En gratis app som genererar säkerhetskoder för tvåfaktorsautentisering och kan användas för att skydda konton som använder LastPass-lösenordshanteraren.

Observera att dessa är bara några exempel på appar som finns tillgängliga, och det finns många fler alternativ att välja mellan.

Ämnen: ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Webbaserade angrepp ökar

Enligt antivirus- och internetsäkerhetsföretaget Symantecs nyligen släppta rapport Internet Security Threat Report ökade webbaserade angrepp med 36% under år 2011.

Skydda ditt företag mot nätbedragare

.SE har i samarbete med Svensk Handel, polisen och Företagarna gett ut en ny guide om hur du som företagare Läs mer

Digitala omdömen

Många söker efter omdömen när de letar nya leverantörer och vad de hittar om ditt företag kan kraftigt påverka deras Läs mer

Bluffakturor och annat skräp

Det finns många bedragare på internet och de är riktigt fiffiga på att hitta på nya sätt att luras. Det Läs mer

Åskskydd

Här i Sverige åskar det runt 5-20 dagar om året och det sker omkring hundratusen blixtnedslag runt om i landet. Läs mer

Digitala brevlådor

Med en digital brevlåda får du post från myndigheter och företag digitalt i stället för på papper. Förutom att det Läs mer