Tvåfaktorsautentisering

2-stegsverifiering, även känt som tvåfaktorsautentisering (2FA), är en säkerhetsfunktion som kräver att en användare inte bara anger sitt lösenord för att logga in på ett konto, utan också bekräftar sin identitet genom att ange en ytterligare kod.

2-stegsverifiering, även känt som tvåfaktorsautentisering (2FA), är en säkerhetsfunktion som kräver att en användare inte bara anger sitt lösenord för att logga in på ett konto, utan också bekräftar sin identitet genom att ange en ytterligare kod. Denna kod kan skickas till användaren via SMS, e-post eller genom att använda en speciell app på en mobiltelefon. På så sätt kan 2-stegsverifiering hjälpa till att skydda kontot mot obehörig åtkomst, eftersom det krävs mer än bara ett lösenord för att logga in. 2-stegsverifiering rekommenderas starkt för att öka säkerheten på onlinekonton, särskilt för konton med känslig information eller som används för finansiella transaktioner.

Det finns många olika appar som kan användas för tvåfaktorsautentisering (2FA). Här är några exempel:

  • Google Authenticator: En gratis app som genererar en säkerhetskod som kan användas för tvåfaktorsautentisering på olika konton, inklusive Google-konton.
  • Authy: En gratis app som genererar säkerhetskoder för tvåfaktorsautentisering och kan användas för att skydda olika konton.
  • Microsoft Authenticator: En gratis app som genererar säkerhetskoder för tvåfaktorsautentisering och kan användas för att skydda Microsoft-konton, inklusive Outlook och Skype.
  • LastPass Authenticator: En gratis app som genererar säkerhetskoder för tvåfaktorsautentisering och kan användas för att skydda konton som använder LastPass-lösenordshanteraren.

Observera att dessa är bara några exempel på appar som finns tillgängliga, och det finns många fler alternativ att välja mellan.

Ämnen:

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Poddar om IT-Säkerhet

Att lyssna på poddar är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om nyheter, förbättringar, idéer och förändringar inom de Läs mer

USB Datablockerare

En datablockerare för USB ser till så att det inte oavsiktligt förs över någon data via USB när en mobiltelefon Läs mer

Säkerhet på LinkedIn

Liksom på alla andra sociala kanaler finns det på LinkedIn en del saker att tänka på gällande säkerheten för både Läs mer

Förhindra adressändring

Via de två e-tjänsterna Adresslåset och Spärra obehörig adressändring förhindrar du att någon obehörig ändrar din adress.

Digitala brevlådor

Med en digital brevlåda får du post från myndigheter och företag digitalt i stället för på papper. Förutom att det Läs mer

IT-partner i Västerås

En IT-partner är ett alternativ till en egen IT-avdelning på företaget. I Västerås finns det ett antal företag som erbjuder Läs mer