Webbaserade angrepp ökar

Enligt antivirus- och internetsäkerhetsföretaget Symantecs nyligen släppta rapport Internet Security Threat Report ökade webbaserade angrepp med 36% under år 2011.

Publicerad: 29 maj 2012 | Ämnen: , , ,

Enligt antivirus- och internetsäkerhetsföretaget Symantecs nyligen släppta rapport Internet Security Threat Report ökade de dagliga webbaserade angreppen med 36% under år 2011. Symantec blockerade över 5,5 miljoner angrepp i fjol, vilket är en ökning på 81% jämfört med året innan. Rapporten säger även att skapande och spridandet av unika malwares, dvs. skadliga program, ökade med 41% under år 2011. Under samma år minskade dock spam och spamattacker med över 20%.

Läs rapporten här (PDF)

Riktade angrepp

Riktade angrepp mot företag, organisationer men även specifika personer ökade drastiskt under förra året. 50% av dessa fokuserade på företag med mindre än 2500 anställda och 18% på företag med mindre än 250 anställda. De människorna som blir attackerade i samband med angreppen är inte längre enbart företagens VD:ar eller andra högt uppsatta personer, utan attackerna har även fokusera på personer inom exempelvis försäljning, rekrytering och kommunikation.

Mobila enheter

I och med att försäljningen av smartphones ständigt ökar har även hotet mot dem gjort det enligt Symantec. Samtidigt som mobiltelefonernas operativsystem blir mer avancerade leder det även till att fler och fler faror kan uppkomma. Symantec menar att år 2011 var det första året som de mobila angreppen på allvar ett potentiell hot och att mer och mer skadliga program kan komma att rikta in sig på enbart mobila enheter.

Identitetsstölder

Mer än 232 miljoner identiteter stals och läcktes ut på internet under år 2011. Över 187 miljoner av dem blev kapande genom hackningsattacker. Även stölder av datorer och USB-minnen var en stor orsak till att många identiteter blev stulna.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar