Nybörjarguide, trender för att driva trafik till din webbsida med e-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är en av de mest effektiva och prisvärda metoderna inom digital marknadsföring. Att skicka nyhetsbrev med relevant innehåll till relevanta mottagare ger hög respons och skapar en stark relation till dina kunder till en låg kostnad. Kom igång med din e-postmarknadsföring med denna enkla nybörjarguide som hjälper dig steg för steg.

E-postmarknadsföring är ett kraftfull sätt som kan hjälpa dig att nå ut till din målgrupp, bygga starka kundrelationer och driva trafik till din webbplats. Vi kommer att gå igenom hur du kommer igång med e-postmarknadsföring, trender och hur du framgångsrikt driver trafik till din webbplats.

Till att börja med kommer vi gå igenom en nybörjarguide på 5 steg som lär dig det du behöver för att komma igång med e-postmarknadsföring.

 1. Bygg din e-postlista: Det första steget är att bygga en e-postlista med relevanta e-postadresser. Vad kan du erbjuda? Locka besökare till att registrera sig för ditt nyhetsbrev genom att till exempel erbjuda gratis resurser elller exklusiva erbjudanden. Placera opt-in-formulär strategiskt på din webbplats för att samla in e-postadresser från intresserade besökare.
 2. E-postmarknadsföringsplattform: Välj en pålitlig e-postmarknadsföringsplattform för att hantera dina e-postkampanjer.
 3. Engagerat innehåll: För att driva trafik till din webbplats är det viktigt att skapa relevant och engagerande innehåll i dina e-postmeddelanden. Anpassa dina meddelanden efter din målgrupp och erbjuda värdefulla tips, nyheter, erbjudanden eller information om evenemang som händer i närheten den kommande månaden. Använd tydliga och lockande Call-to-Actions (CTA) för att uppmana mottagarna att besöka din webbplats.
 4. E-postmallar: En professionellt utformad e-postmall kan öka öppningsfrekvensen och klickfrekvensen för dina e-postmeddelanden. Anpassa mallarna efter ditt varumärke och se till att de är responsiva för att ge en bra användarupplevelse oavsett vilken enhet dina prenumeranter använder. Inkludera tydliga och välplacerade länkar till din webbplats i dina e-postmeddelanden.
 5. Segmentera din lista och rikta dina meddelande: Genom att segmentera din e-postlista kan du skicka mer riktade och relevanta meddelanden till olika grupper av prenumeranter. Dela in din lista baserat på kriterier som demografi, intressen eller tidigare köpbeteenden. Anpassa dina budskap för att tilltala varje segment och öka chanserna att driva trafik till din webbplats.

Trender för e-postmarknadsföring

När det kommer till trender för e-postmarknadsföring gäller det att hålla ditt företag relevant för dina prenumeranter. Här nedan kommer vi gå igenom 3 trender att hålla koll på.

 1. Automatisering och personalisering: Det är här framtiden för e-postmarknadsföring ligger. Använd automatiserade välkomstmeddelanden, födelsedagshälsningar eller påminnelser om övergivna varukorgar. Skapa även en personlig upplevelse för dina prenumeranter med personaliseringstekniker och relevanta erbjudanden. Detta speciellt vid e-handel har visat sig vara effektivt.
 2. Interaktivt innehåll: För att öka engagemanget och locka besökare till din webbplats kan du inkludera interaktivt innehåll i dina e-postmeddelanden. Använd dig av enkäter, tävlingar eller quiz som läsarna kan delta i. Genom att erbjuda interaktiva element kan du skapa ett mervärde för dina prenumeranter och öka trafiken till din webbplats.
 3. Optimering för mobil: Då vi ständigt ökar användningen av mobila enheter till egentligen allt är det viktigt att optimera e-postmeddelanden för mobilen. En fördel är att se till att e-postmallarna är anpassade och lättlästa på mindre skärmar.

Vi har nu gått igenom hur man kommer igång med e-postmarknadsföring och vilka som är de senaste trenderna. Lite smått har vi pratat om hur man driver trafik till webbsidan men det är värt att lägga på minnet. Här nedan kommer 5 strategier om hur du använder e-postmarknadsföring för att driva trafik till din webbplats.

 1. Skicka relevanta och värdefulla innehållsuppdateringar till dina prenumeranter för att locka dem att besöka din webbplats.
 2. Erbjud exklusiva erbjudanden eller rabatter som är tillgängliga endast via din e-postlista.
 3. Använd tydliga CTA-knappar och länkar i dina e-postmeddelanden som leder direkt till relevanta sidor på din webbplats.
 4. Skapa landningssidor specifikt för dina e-postkampanjer och optimera dem för att öka konverteringarna.
 5. Analysera resultatet av dina e-postkampanjer och använd insikterna för att anpassa och förbättra dina framtida kampanjer.

E-postmarknadsföring är en populär och effektiv strategi för att driva trafik till din webbplats samt engagera din målgrupp. Med denna nybörjarguide,  dessa trender och tips inom e-postmarknadsföring hoppas vi att du kan maximera dina resultat och bygga en stark online-närvaro för din webbplats. Alltid viktigt att kontinuerligt utvärdera och optimera kampanjer baserat på analys och användardata för att uppnå framgång på lång sikt.

Ämnen: , , , ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Annonsering på Facebook

Det är dock inte det stora antalet du kan nå via Facebook som gör annonseringen så bra utan möjligheten att Läs mer

Grundkurs i sökmotoroptimering

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom en handbok utgiven av Google. Handboken finns att ladda ner som en pdf.

Spam i loggen på facebooksidan

Har du problem med att du får in spamkommentarer i loggen på din facebooksidan. Under landsrestriktioner fyller du i de Läs mer

Hur ska jag utforma mina nyhetsbrev?

Vad är nyttig information för din mottagare och hur ska den presenteras? Detta är viktiga frågor för dig. Med E-postmarknadsföring Läs mer

Vad får mottagaren att öppna och läsa mina nyhetsbrev?

Tre variabler styr hur många som öppnar ditt e-postutskick. Ämnesraden ska locka och beskriva utskickets viktigaste innehåll. Inled med en Läs mer

Pressmeddelande om webbyrån

Vi lanserar nu officiellt vår nya webbyrå. Pressmeddelandet är dels skickat till de lokala mediaföretagen samt via webbtjänsten Mynewsdesk. QuickNet Läs mer