Bugg på grund av facebook timeline?

Rykten och nyheter florerar nu om att privata meddelanden i vissa fall syns i loggen/tidslinjen på facebook. Meningen går dock isär om det är en bugg eller om det är ändrad användning av vissa funktioner som orsakat detta. Oavsett om det nu rör sig om gamla riktade loggmeddelande, gamla chattmeddelande eller direktmeddelande kan det vara värt att titta igenom din tidslinje och vägg.

Så här kontrollerar du vad som visas på din vägg

  1. Gå in på din vägg genom att klicka på ditt namn uppe till vänster.
  2. Gå längst ner och klicka på äldre händelser och upprepa detta tills du kommer tillbaka till 2009.
  3. Skrolla neråt och radera det du inte vill ska synas.
  4. Om du inte hittar något så har du nu i alla fall fått en påminnelse om vad du gjorde och skrev om åren 2009 och tidigare.

Så här kontrollerar du vad som visas på din tidslinje

Har du aktiverat tidslinjen på din facebookprofil och vill se allt som finns där gör du så här.

  1. Gå in på din tidslinje genom att klicka på ditt namn uppe till vänster.
  2. Klicka på 2009 i linjen ute till höger.
  3. Klicka på höjdpunkter och välj alla händelser.
  4. Skrolla neråt och radera det du inte vill ska synas.
  5. Om du inte hittar något så har du nu i alla fall fått en påminnelse om vad du gjorde och skrev om åren 2009 och tidigare.

Anledning till valet av 2009 är att det verkar vara händelser gjorda fram till dess som visats men vill du vara helt säker är det så klart ingen nackdel att titta igenom hela tidslinjen fram tills idag.

Skaffa en egen tidslinje

Har du ännu inte skaffat en timeline till din facebookprofil på http://www.facebook.com/about/timeline eller helt enkelt vänta några veckor till då den automatiskt kommer publiceras på samtliga profiler. Innan du väljer att göra din timeline publik bör du dock titta igenom den så att inga bilder/texter finns där som du inte vill ska synas.

10 jan 2012