Helgdagar i Google Kalender

Allt fler använder Googles kalender i datorn, mobilen eller surfplattan. Som standard visas varken svenska helgdagar eller veckonummer men det går att aktivera.

Allt fler använder Googles kalender i datorn, mobilen eller surfplattan. Som standard visas varken svenska helgdagar eller veckonummer men det går att aktivera.

Svenska helgdagar i Google Kalender

Börja med att logga in i din kalender.  En bit ner i vänsterkolumnen finns texten [Andra kalendrar] och en liten pil. Klicka på den och välj [Bläddra i intressanta kalendrar]. I listan med kalendrar finns [Svenska helgdagar] och bredvid den klickar du på [Prenumerera]. När du är klar kan du klicka på [Tillbaka till kalender] för att återgå till din Google-kalender.  Nu finns alla svenska helgdagar med i din kalender.

Har du ofta kontakt med kunder och leverantör i andra länder så kan du även lägga till deras helgdagar i kalender. Kan kanske motverka en del frustration när du försöker få ett svar från en person som firar en helgdag istället för att vara på kontoret.

Veckonummer i Google Kalender

Börja med att logga in i din kalender. En bit ner i vänsterkolumnen finns texten [Andra kalendrar] och en liten pil. Klicka på den och välj [Bläddra i intressanta kalendrar]. Klicka sedan på  [Mer] och leta upp [Veckonummer] som finns långt ner i listan. Klicka på [Prenumerera]. När du är klar kan du klicka på [Tillbaka till kalender] för att återgå till din Google-kalender. På varje måndag i kalendern finns det nu en blå ruta med aktuellt veckonummer.

Ännu fler färdiga kalendrar

Det finns även en rad andra färdiga kalendrar som du kan fylla på med:

  • Månfaser
  • Soluppgång och solnedgång
  • Matcher för ditt favoritlag i Premier League, Serie A, Fotbollsallsvenskan eller NHL.

Importera kalendrar

Om du vill fylla på din kalender med ännu mer information så finns det även en importfunktion. Google Kalender kan importera information om händelser i iCal- eller CSV-format (MS Outlook)

 

Ämnen: , , , ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Grundkurs i sökmotoroptimering

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom en handbok utgiven av Google. Handboken finns att ladda ner som en pdf.

Kortare adress på Facebook

När du skapar en ny profil eller företagssida på facebook får den en väldigt lång adress. Du kan dock enkelt Läs mer

Webbaserat bildprogram

Behöver du ha redigera en bild och inte har tillgång till photoshop eller liknande program på din dator är Pixlr Läs mer

Förhandsvisning på Google

Google har lanserat Instant Previews i sökresultaten på googleGoogle har lanserat Instant Previews i sökresultaten på google.se. Det gör att Läs mer

Företagssida på Google +

Google meddelar nu att de senare i höst skapa släppa en funktion för att skapa företagssidor på google+. För tillfället Läs mer

Google art project

På Google art project kan du med hjälpa av samma teknik som används i Google street wiew gå runt i Läs mer