Kjelle – Sveriges äldsta VM-debutant?

På lördag den 10 augusti invigs Fotbolls-VM för hemlösa i Poznan. En av spelarna i det svenska laget kommer från Gatans lag i Västerås. Vi har mött Kjelle för en pratstund innan avresan.

kjelle_stor

På lördag den 10 augusti invigs Fotbolls-VM för hemlösa i Polska Poznan. 56 herrlag och 16 damlag medverkar i turneringen som spelats årligen sedan 2003 och där Gatans lag representerar Sverige. Turneringen är en mötesplats för hemlösa människor, men framförallt är möjligheten att representera sitt land under ett världsmästerskap något att se fram emot och kämpa för. En av spelarna i det svenska laget kommer från Västerås. Vi har mött Kjelle för en pratstund innan avresan.

Hur är formen?
Jag tycker det känns bra. Hade lite problem med ryggen i vintras men jag har varit med på nästan alla träningar. För ett år sedan kunde jag inte tänka mig att jag skulle åka till Polen och spela fotboll. Men att spela hade inte fungerat om jag fortsatt att borsta. Den 1 september har jag varit nykter i ett år.

Hur har Gatans lag hjälp dig att komma bort från missbruket?
Mötet är det viktiga, att kunna känna trygghet och gemenskap. Att ha någon att prata med. Man ser hur människor som kommer ner och spelar förändras. Helt otrolig gemenskap, här är alla lika och förstår problemen.  Förut brydde jag mig bara om mig själv. Nu är jag en del av ett lag. Jag hoppas att jag kan inspirera andra. Kan jag, kan alla.

Tränarna Mattias, Johan och Anders har betytt mycket genom att inte vara fördömande eller stuckit ut näsan. De kompletterar varandra bra. Även fantastiskt bra gjort av Elisabeth som är verksamhetsansvarig för Gatans Lag i Sverige, hennes engagemang är otroligt inspirerande för alla inblandade.

Många utsatta tappar kontakten med sina barn. Träningen blir ett mer naturligt och avslappnat sätt att träffas. Att ha en chans att återfå en relation till sina barn ger otrolig inspiration.

Det är inte bara att sluta med alkoholen. Det är många pusselbitar som måste falla på plats. Till exempel att få kontakt med myndigheter.  Men det viktigaste är att vilja, vill du inte, går det inte. Jag har varit nära att falla tillbaka, jag har varit på väg men vänt på sigmatorget. När jag berätta för en vän att jag varit på väg till bolaget var hans första kommentar ”Är du dum i huvudet?”. Det är sådana vänner man behöver, de som vågar säga till när man är på väg att göra något dumt.  Med ”fel” vänner är det lätt att man dras tillbaka till skiten.

Vad är målet med VM?
Det stora målet var att bli uttagen, nu är det bara att göra mitt bästa. Lyckas vi förbättra Sveriges placering från förra året skulle jag bli oerhört stolt.

Vad händer efter VM?
Då är det bara att fortsätta träna. Men vi behöver fler spelare här i Västerås. Ibland har jag varit själv på träningarna. Det bästa vore om vi kunde vara mellan 8 och 12 stycken. Då kan vi spela med 1 målvakt och 3 utespelare som vi kommer göra i VM.

 Till sist önskar vi Kjelle och hela den svenska truppen stort lycka till i Fotbolls-VM. Men oavsett resultat är alla redan vinnare och har gjort en imponerande prestation.

 

 

 

Ämnen: ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO, e-postmarknadsföring och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Senaste inläggen

Poddar om Västerås

Gällande lokala poddar som handlar om Västerås är det en stor övervikt av poddar med fokus på stadens olika idrottslag. Vi har börjar en lista med poddar där Västerås är i fokus men den är nog långt ifrån komplett så vi tar tacksamt emot tips på fler. Samtliga poddar nedan Läs mer

Social hållbarhet

Nära, trygg, personlig är våra ledord vilket gör att social hållbarhet är viktigt för oss. Primärt hjälper vi till i Västerås och Eskilstuna men stöttar även organisationer som arbetar i övriga delar av Västmanland och Södermanland. Vårt arbete gällande både social och miljömässig hållbarhet är fortfarande i sin linda men Läs mer

IT-partner i Västerås

En IT-partner är ett alternativ till en egen IT-avdelning på företaget. I Västerås finns det ett antal företag som erbjuder support och drift av IT som tjänst eller som konsulter. Via dem kan du bland annat få hjälp med e-post via Microsoft 365, molndrift via AWS, Microsoft Azure och Google Läs mer

SEO – hur gör man egentligen

Många kunder hör av sig till oss och vill ha hjälp med att få deras hemsida att ranka högt vid sökningar på Google. En vanlig fråga är, hur gör ni egentligen för att lyckas med det. Svaret är lika långt som komplext, det innebär ofta mycket jobb och envishet för Läs mer

Affärsnätverk i Västerås

Vi listar några nyttiga affärsnätverk för bl.a. företagare som är verksamma i Västerås. Medlemskap i ett affärsnätverk ger dig tillgång till föreläsningar, kontakter och möten.

Coworking i Västerås

Vi listar de platser och anläggningar som erbjuder Coworking i Västerås. Vissa kräver medlemskap för tillgång och några är gratis. Tanken med coworking är att de öppna arbetsytorna ska uppmuntrar till en social arbetsplats med olika interaktioner och samarbeten. Det är ett relativt nytt sätt att jobba och det är Läs mer

Kontorshotell i Västerås

Vi listar de kontorshotell som finns i Västerås. Platser för kontor och arbetsplatser för företag i Västerås.

Fotografer i Västerås

Att använda bra bilder kommer göra din närvaro på webben både enklare och mer framgångsrik. Förutom att det ger ert företag en mer seriös image ger det er mer uppmärksamhet i till exempel sociala medier då bra bilder uppskattas och sprids vidare.