Web stories

Web stories (tidigare känt som AMP Stories) är ett standardiserat webbformat för presentation av snabbladdade helskärmsupplevelser. Web Stories ger innehållsutgivare ett mobilfokuserat format för att leverera nyheter och information som visuella berättelser med engagerande animationer och användbara interaktioner.

Skapa visuella berättelser

Web Stories är ett relativt nytt format som än så länge inte fått någon stor spridning men vi tror att formatet kan växa i popularitet framöver. Som med så många andra saker på webben kan Google vara den aktör som kan  ge tekniken en puff uppåt i användandet när de börjar ge web stories synlighet direkt i sökresultatet. Än så länge genomför Google bara test med visningar i sökresultatet i USA och vi har inte sett när funktionen kommer till Sverige men det kan vara bra att redan nu börja titta på formatet. Oavsett Googles sökresultat är det ett lättanvänt och bra redskap för dig som vill presentera berättelser på din egen webb i stil med det du presenterar i stories på era sociala kanaler som till exempel Instagram, Facebook och LinkedIn.

Web stories i wordpress

Google har skapat Web Stories Editor som är ett kostnadsfritt tillägg  till WordPress. Via editorn kan du enkelt skapa visuella berättelser med touch-bara interaktioner och dela fritt på webben eller bädda in dem i dina befintliga innehållsstrategier. Historierna du skapar är dina på alla sätt, eftersom webbhistorier tillhör den öppna webben, istället för att vara begränsade till ett specifikt slutet ekosystem eller en plattform.

Validera din web stories

När din webberättelse är lanserad är det bra att används Googles valideringsverktyg för att kontrollera att AMP-koden är korrekt.

Exempel på web stories

På vår webbplats naratryggpersonlig.se har vi lagt upp några web stories för att visa ett användningsområde och där kommer vi även framöver presentera fler berättelser.

Navigering i web stories

Web stories visas som standard som ett bildspel med automatisk sidbläddring men det går även manuellt att navigera inom och mellan de stories som finns upplagda på en webbplats.

 • Navigera mellan sidor:
  • Navigera framåt: Tryck på högra delen av skärmen.
  • Navigera bakåt: Tryck på vänstra delen av skärmen.
 • Pausa en story: Tryck länge någonstans på skärmen.
 • Växla mellan stories:
  • Öppna nästa story: Svep åt vänster.
  • Öppna föregående story: Svep åt höger.

Ämnen: , , , , ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Annonsering på Facebook

Det är dock inte det stora antalet du kan nå via Facebook som gör annonseringen så bra utan möjligheten att Läs mer

Grundkurs i sökmotoroptimering

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom en handbok utgiven av Google. Handboken finns att ladda ner som en pdf.

Hur ska jag utforma mina nyhetsbrev?

Vad är nyttig information för din mottagare och hur ska den presenteras? Detta är viktiga frågor för dig. Med E-postmarknadsföring Läs mer

Förhandsvisning på Google

Google har lanserat Instant Previews i sökresultaten på googleGoogle har lanserat Instant Previews i sökresultaten på google.se. Det gör att Läs mer

Ny webbplats till LoArt

Vi på webbyrån har nu lanserat en ny webbplats åt en LoArt. Vi har tillsammans med kunden tagit fram den Läs mer

Årets marknadsförare?

Vi är stolta över att tillsammans med Pingdom och Atrium Ljungberg blivit nominerade till Guldstänk som årets marknadsförare 2010.