Web stories
Web stories (tidigare känt som AMP Stories) är ett standardiserat webbformat för presentation av snabbladdade helskärmsupplevelser. Web Stories ger innehållsutgivare ett mobilfokuserat format för att leverera nyheter och information som visuella berättelser med engagerande animationer och användbara interaktioner.
Skapa visuella berättelser
Web Stories är ett relativt nytt format som än så länge inte fått någon stor spridning men vi tror att formatet kan växa i popularitet framöver. Som med så många andra saker på webben kan Google vara den aktör som kan ge tekniken en puff uppåt i användandet när de börjar ge web stories synlighet direkt i sökresultatet. Än så länge genomför Google bara test med visningar i sökresultatet i USA och vi har inte sett när funktionen kommer till Sverige men det kan vara bra att redan nu börja titta på formatet. Oavsett Googles sökresultat är det ett lättanvänt och bra redskap för dig som vill presentera berättelser på din egen webb i stil med det du presenterar i stories på era sociala kanaler som till exempel Instagram, Facebook och LinkedIn.
Web stories i wordpress
Google har skapat Web Stories Editor som är ett kostnadsfritt tillägg till WordPress. Via editorn kan du enkelt skapa visuella berättelser med touch-bara interaktioner och dela fritt på webben eller bädda in dem i dina befintliga innehållsstrategier. Historierna du skapar är dina på alla sätt, eftersom webbhistorier tillhör den öppna webben, istället för att vara begränsade till ett specifikt slutet ekosystem eller en plattform.
Validera din web stories
När din webberättelse är lanserad är det bra att används Googles valideringsverktyg för att kontrollera att AMP-koden är korrekt.
Exempel på web stories
På vår webbplats naratryggpersonlig.se har vi lagt upp några web stories för att visa ett användningsområde och där kommer vi även framöver presentera fler berättelser.
Navigering i web stories
Web stories visas som standard som ett bildspel med automatisk sidbläddring men det går även manuellt att navigera inom och mellan de stories som finns upplagda på en webbplats.
- Navigera mellan sidor:
- Navigera framåt: Tryck på högra delen av skärmen.
- Navigera bakåt: Tryck på vänstra delen av skärmen.
- Pausa en story: Tryck länge någonstans på skärmen.
- Växla mellan stories:
- Öppna nästa story: Svep åt vänster.
- Öppna föregående story: Svep åt höger.
Ämnen: amp, content marketing, google, Marknadsföring, webberättelse, WordPress
Nära, trygg, personlig
Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.