Fast telefoni via bredband

Vi erbjuder billig fast telefoni med svenskt hemnummer

Billig fast telefoni via bredband

Vi erbjuder billig fast telefoni via bredband, både inom Sverige och till utlandet. Flytta ditt abonnemang för din fasta bredbandstelefoni till oss och spara pengar varje månad. Vi erbjuder alla de tjänster du är van vid från traditionell fast telefoni via telejacket. Spara tusentals kronor varje år med fast bredbandstelefoni jämfört med den traditionella hemtelefonin via kopparnätet. Hemtelefoni via bredband fungerar bäst med uppkoppling via fiber, stadsnät eller ADSL-bredband, men många väljer numera även att ringa via mobilnätet (mobilt bredband 4g eller 5g).

Fördelar med vår fasta telefoni via bredband

 • Du kan ta med dig din fasta telefoni via bredband om du bor delar av året utomlands eller i semesterhuset. Du behåller då ett svenskt telefonnummer som dina vänner kan ringa till och du kan själv ringa till svenska telefonnummer för vanlig minuttaxa.
 • Vår fasta bredbandstelefoni är inte bunden till någon specifik bredbandsleverantör, vilket innebär att du kan fortsätta använda den bredbandsleverantör du har idag.
 • Tjänsten är endast beroende av el och internetuppkoppling.

Se priser och beställ här

 

Ingen bindningstid, Ingen faktureringsavgift, Ingen telefonkö

Förhindra adressändring

Via de två e-tjänsterna Adresslåset och Spärra obehörig adressändring förhindrar du att någon obehörig ändrar din adress.

Digitala brevlådor

Med en digital brevlåda får du post från myndigheter och företag digitalt i stället för på papper. Förutom att det ger en säker överföring och lagring av information minskas miljöpåverkan via minskad pappersförbrukning och transport.

Åskskydd

Här i Sverige åskar det runt 5-20 dagar om året och det sker omkring hundratusen blixtnedslag runt om i landet. Alla elektriska apparater och anläggningar påverkas av de överspänningar som bildas vid åskväder. Till exempel datorer, TV-apparater och WiFi-rourar kan förstöras helt eller delvis om hemmet är oskyddat.

Snabbt, billigt, enkelt

Med vår fasta telefoni ringer du och tar emot dina fasta samtal via ditt bredband.

Frågor & svar

 • Vad är fast telefoni via bredband?

  Fast telefoni via bredband, även känt som bredbandstelefoni, är en teknik som möjliggör telefonsamtal genom användarens internetanslutning istället för det traditionella telefonnätet. Bredbandstelefonin har ökat i popularitet de senaste åren på grund av dess kostnadseffektivitet och praktiska användning. Genom bredbandstelefoni har användarna tillgång till olika funktioner såsom vidarekoppling av samtal, röstbrevlåda och nummerpresentation.

   

 • Vad kostar fast telefoni via bredband hos er?

  Kostnaden för bredbandstelefoni varierar beroende på hur mycket du ringer. Vi har tre olika abonnemangsformer som är tänkta att passa olika typer av konsumenter.

  Se våra priser på bredbandstelefoni

 • Hur kopplar man in fast telefoni via bredbandet?

  Du kopplar in en telefonbox från oss i antingen en router eller direkt i uttaget för internet. Sedan kopplar du in en telefon, en trådlös  eller en vanlig via en sladd till telefonboxen.

 • Hur fungerar fast telefoni via bredband?

  Bredbandstelefoni använder internetanslutningen för att överföra ljudsignaler. De flesta bredbandstelefonitjänster använder VoIP-teknik (Voice over IP) för att omvandla ljudsignalerna till digitala datapaket, som sedan överförs via internet. Vid den andra änden av samtalet, avkodar en annan VoIP-enhet eller program datapaketen och återställer dem till den ursprungliga ljudformen som sedan spelas upp på den mottagande enheten.

 • Vilka är fördelarna med att använda fast telefoni via bredband?

  Användning av bredbandstelefoni erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella fasta telefonitjänster:

  1. Kostnadsbesparingar: Bredbandstelefonitjänster har vanligtvis lägre månads- och samtalsavgifter, vilket resulterar i kostnadsbesparingar för användarna jämfört med traditionella fasta telefonitjänster.

  2. Portabilitet: Med VoIP-system kan användarna behålla sina telefonnummer och enheter när de reser eller flyttar. Detta eliminerar behovet av att överföra nummer eller sätta upp nya telefonlinjer vid varje plats, vilket ger ökad flexibilitet och bekvämlighet.

  3. Flexibilitet: De flesta VoIP-system inkluderar ett brett utbud av funktioner såsom vidarekoppling av samtal, röstbrevlåda och nummerpresentation. Dessutom kan dessa funktioner vanligtvis användas från vilken dator eller smarttelefon som helst med internetanslutning.

  4. Kvalitet: Eftersom VoIP överför ljudsignaler via digitala nätverk istället för koppartrådar är ljudkvaliteten vanligtvis bättre, särskilt vid långdistanssamtal. Detta resulterar i tydligare samtal och färre avbrott.

 • Kan jag behålla mitt gamla telefonnummer?

  Ja, du har möjlighet att behålla ditt gamla telefonnummer när du går över till bredbandstelefoni.

 • Fungerar fast telefoni via bredband med alla bredbandsleverantörer?

  Ja, förutsatt att den bredbandstjänst du har uppfyller det som krävs för bredbandstelefoni så fungerar vår bredbandstelefoni med alla bredbandsleverantörer

 • För vilka passar fast telefoni via bredband?

  Tjänsten är idealisk för personer i Sverige som önskar ett pålitligt komplement till sin mobiltelefoni, särskilt i områden med ojämn eller osäker mobiltäckning. Svensk hemtelefoni med ett lokalt hemnummer är också perfekt för dem som spenderar perioder av året utomlands och av olika skäl inte kan eller vill hantera kommunikationen med vänner, familj och bekanta i Sverige genom digitala plattformar som Teams, Skype, Facetime eller Zoom.

 • Kan man använda en vanlig telefon för bredbandstelefoni?

  Ja, du kopplar bara in sladden till din telefon i vår teleadapter istället för telefonjacket.