SIP-trunk

Hyr en SIP-trunk till er telefonväxel av oss. Våra SIP-trunkar har ett mycket låg löpande avgift och kommer att generera er en stor besparing jämfört mot era avgifter på er tidigare växelanslutning.

Hyr en SIP-trunk till er telefonväxel

SIP-trunk är numera den vanligaste växelanslutning som levereras till företag. SIP-trunk kan hyras i valörerna 4, 6, 8, 10, 15, 30 samt 60 kanaler. Antal kanaler är antal pågående samtal(linjer) som ni kan föra i er växel samtidigt för både ut och inkommande trafik (Antal parallella externsamtal, berörs ej av interna samtal i er växel. Vi startar upp en ny SIP-trunk åt er med kort varsel och i den så lägger vi in era nummerserier som vi antingen porterar över från er tidigare operatör eller öppnar öppnar upp nya om ni önskar nya fina nummer. Våra SIP-trunkar har ett mycket låg löpande avgift och kommer att generera er en stor besparing jämfört mot era avgifter på er tidigare växelanslutning.

Vi kvalitetssäkrar alltid genom rekommendationer gällande er bredbandsanslutning och datamiljö. Har ni bredband via Fiber eller stadsnät så behövs inga åtgärder tas. Har ni standard ADSL-bredband så går det också bra. Det ni behöver göra för att säkerställa så att samtalskvalitén inte påverkas om ni samkör er SIP-trunk genom ADSL-bredband där ni har andra tjänster och internetanvändning är att reservera bandbredd i er brandvägg. Saknar er befintliga brandvägg den funktionaliteten så kan vi konfigurera och leverera en ny avancerad brandvägg till er med kort varsel. Till kunder med ett större antal användare och som har ADSL-bredband med lägre hastigheter så rekommenderar ni att ni startar upp ett separat ADSL-bredband hos oss till lågt pris som dedikeras till er SIP-trunk (växelanslutning).

De allra flesta nyare företagsväxlar stödjer möjligheten att köra in och utgående telefonsamtal via en Sip-trunk istället för isdn BRI, isdn DUO eller isdn MULTI. Det går även bra att enkelt och smidigt ansluta en rad äldre företagsväxlar till en SIP-trunk med hjälp av en av våra ISDN-gateway. Våra ISDN-gateways konverterar då er hårdvaruväxel, dess funktionalitet inkluderat era telefonenheter till att stödja SIP/IP.

Det går även snabbt att enkelt utöka med fler kanaler i kapacitet i en befintlig SIP-trunk utan någon uppstartskostnad.

Vill du veta mer?

Kontakta oss så besvarar vi dina frågor om vår tjänst för telefonkonferenser.

  Kontaktuppgifter


  Meddelande

  Frågor & svar

  • Vad är SIP-trunking?

   SIP-trunking (Session Initiation Protocol) är en VoIP-telefoniteknik (Voice over Internet Protocol) som gör det möjligt för organisationer att ringa och ta emot telefonsamtal via Internet. Den gör det möjligt för organisationer att skicka röst, video och annan multimediakommunikation via ett IP-nätverk i stället för via en traditionell telefonlinje. Genom att använda SIP-trunking kan organisationer spara pengar på långdistansavgifter och på hårdvarukostnader. Dessutom är SIP-trunks ofta mer tillförlitliga än traditionella fasta telefonlinjer eftersom de är beroende av internet i stället för fysiska ledningar.

  • Hur fungerar SIP-trunking?

   För att en organisation ska kunna använda SIP-trunking måste den först registrera sig hos en leverantör och köpa ett visst antal linjer (eller “trunks”). Dessa stammar ansluts sedan till deras IP-PBX-system eller VoIP-gateway-enhet via en Ethernet-kabel. När de väl är anslutna kan organisationen konfigurera sitt system så att det använder olika codecs för att koda och avkoda ljudsignaler som sänds och tas emot via Internet. Organisationen kan också konfigurera sitt system så att det har olika riktlinjer för samtalsdirigering för inkommande/utgående samtal, samt andra funktioner såsom vidarekoppling av samtal eller röstbrevlåda.

  • Vilka är fördelarna med att använda SIP-trunking?

   En av de viktigaste fördelarna med att använda SIP-trunks är kostnadsbesparingar eftersom organisationer inte behöver betala för avgifter för långdistansavgifter eller dyr hårdvaruutrustning som PBX-system. Genom att använda SIP-trunks kan företagen dessutom enkelt skala upp eller ner beroende på sina behov utan att behöva investera i ytterligare infrastruktur eller utrustning. En organisation kanske till exempel vill lägga till ytterligare linjer under rusningstid men inte behöver dem på natten när det är mindre aktivitet – med SIP-trunking kan de enkelt göra detta genom att skala upp och ner efter behov. Dessutom erbjuder SIP-trunks redundansfunktioner som gör att ditt telefonsystem kan fortsätta att fungera även om någon del av det går sönder eller tillfälligt går offline på grund av nätverksavbrott eller andra problem.