Ingen månadsavgift

Endast en ringpott du får ringa för

Ingen fakturaavgift

Vid e-faktura eller autogiro

Ingen bindningstid

En kalendermånads uppsägningstid

IP-telefoni

Ring via IP-telefoni och slipp dyra månadskostnader. Du ringer som vanligt och märker ingen skillnad. Bara på priset!

Med IP-telefoni ringer du och tar emot dina fasta samtal via ditt bredband. Har du till exempel en trådlös telefon eller bordstelefon kopplar du telefonsladden till vår teleadapter istället för till telefonjacket. Du kan givetvis behålla ditt gamla telefonnummer när du går över till IP-telefoni för din hemtelefon. Saknar du ett telefonnummer väljer du ett nytt i samband med din beställning.

Vi använder Grandstream HT801 som telefonbox till vår IP-telefoni, läs mer om garantitid och beställ eventuell ersättningsbox här.

På vår sida för vanliga frågor om IP-telefoni kan du hitta mer information gällande tjänsten. Gäller din beställning IP-telefoni på äldreboende så klicka här.

Samtliga priser är inklusive moms.

Prisjämförelse

IP-Light IP-Zero IP-Global
Abonnemangskostnad 0 kr 0 kr 0 kr
Ringpott 49 kr/mån 79 kr/mån 112 kr/mån
Öppningsavgift 39 öre 49 öre 69 öre
Inom sverige 10 öre/min 0 öre/min 0 öre/min
Mobil Sverige 69 öre/min 69 öre/min 69 öre/min
Utlandssamtal Se prislista Se prislista Se prislista
Startkostnad 145 kr 145 kr 145 kr
Telefonbox 600 kr 600 kr 600 kr
Abonnemangskostnad IP-Light 0 kr IP-Zero 0 kr IP-Global 0 kr
Ringpott IP-Light 49 kr/mån IP-Zero 79 kr/mån IP-Global 112 kr/mån
Öppningsavgift IP-Light 39 öre IP-Zero 49 öre IP-Global 69 öre
Inom sverige IP-Light 10 öre/min IP-Zero 0 öre/min IP-Global 0 öre/min
Mobil Sverige IP-Light 69 öre/min IP-Zero 69 öre/min IP-Global 69 öre/min
Utlandssamtal IP-Light Se prislista IP-Zero Se prislista IP-Global Se prislista
Startkostnad IP-Light 145 kr IP-Zero 145 kr IP-Global 145 kr
Telefonbox IP-Light 600 kr IP-Zero 600 kr IP-Global 600 kr

IP-Light

Om du ringer lite är detta abonnemanget för dig. Ingen fast månadsavgift, bara en minimidebitering (ringpott – se pris nedan i tabellen) som du får ringa för. Du betalar en öppningsavgift samt ett lågt minutpris för alla samtal.

Översikt
Abonnemangstyp IP-telefoni med ringpott
Abonnemangskostnad 0 kr
Ringpott 49 kr/mån
Öppningsavgift 39 öre
Minutpris Sverigesamtal 10 öre/min
Mobilsamtal inom Sverige 69 öre/min
Minutpris Utlandssamtal Se prislista
Startkostnad 145 kr
Bindningstid Nej
Telefonbox 600 kr

IP-Zero

Ring för 0 kr i minuten till alla fasta telefoner i Sverige. Detta är abonnemanget för dig som ringer lite mer. Ingen fast månadsavgift, bara en minimidebitering (ringpott – se pris nedan i tabellen) månad som du får ringa för.

Översikt
Abonnemangstyp IP-telefoni med ringpott
Abonnemangskostnad 0 kr
Ringpott 79 kr/mån
Öppningsavgift 49 öre
Minutpris Sverigesamtal 0 kr/min
Mobilsamtal inom Sverige 69 öre/min
Minutpris Utlandssamtal Se prislista
Startkostnad 145 kr
Bindningstid Nej
Telefonbox 600 kr

IP-Global

Ringer du mycket utomlands är detta abonnemanget för dig. Ingen fast månadsavgift, bara en minimidebitering (ringpott – se pris nedan i tabellen) som du får ringa för. Du betalar en öppningsavgift samt ett lågt minutpris för internationella samtal. Du ringer för 0 kr i minuten till alla fasta telefoner i Sverige.

Översikt
Abonnemangstyp IP-telefoni med ringpott
Abonnemangskostnad 0 kr
Ringpott 112 kr/mån
Öppningsavgift 69 öre
Minutpris Sverigesamtal 0 öre/min
Mobilsamtal inom Sverige 69 öre/min
Minutpris Utlandssamtal Se prislista
Startkostnad 145 kr
Bindningstid Nej
Telefonbox 600 kr


Beställning

Välj plan

Välj Telefonnummer

Observera att vid portering av befintligt nummer behöver beställaren vara samma person som den som står på abonnemanget hos den nuvarande operatören. Meddela även er nuvarande operatör om att numret kommer flyttas till en ny operatör. Flytten behöver göras innan abonnemanget avslutas.

Tillägg

Betalningsalternativ

Mer information om E-faktura får du i samband med att vi aktiverar tjänsten.

Mer information om Autogiro får du i samband med att vi aktiverar tjänsten

Personuppgifter

Leveransuppgifter


Startkostnad
Månadskostnad

Summering:

0 kr

751 kr/mån

Billig hemtelefoni

Vi erbjuder billig hemtelefoni inom Sverige eller till utlandet. Flytta ditt abonnemang på hemtelefonen till oss från andra dyra operatörer för att spara pengar varje månad. Hemtelefoni via bredband erbjuder alla tjänster du är van att ha med traditionell fast telefoni via telejacket. Besparingar med IP-telefoni räknas i tusenlappar om året jämför med traditionell hemtelefon via kopparnätet. Hemtelefoni via IP fungerar optimalt med uppkoppling via fiber, stadsnät eller ADSL-bredband men många ringer numera även via mobilnätet (mobilt bredband 4g eller 5g).

Fördelar med vår hemtelefoni

 • Vår hemtelefoni är ej bunden till någon bredbandsleverantör så du kan fortsätta använda den leverantör av bredband du har idag.
 • Tjänsten är enbart beroende av el och internetuppkoppling.
 • Du kan ta med din hemtelefon om du bor delar av året utomlands eller i semesterhuset. Du behåller då ett svenskt telefonnummer som dina vänner kan ringa till och själv ringa till svenska telefonnummer för vanligt minuttaxa.


Frågor & svar

 • Vad innebär IP telefoni?

  IP-telefoni innebär att du ringer och tar emot dina fasta samtal via ditt bredband, istället för Telias jack i väggen. Har du t.e.x. bara en trådlös telefon eller bordstelefon kopplar du telefonsladden till vår teleadapter, istället för telefonjacket. Telefoniadaptern kopplas i sin tur till ditt bredband.

 • Hur kopplar man in IP telefoni?

  Telefonboxen från oss kopplas in i antingen en router eller direkt i uttaget för internet. Till telefonboxen kopplar du sedan en vanlig telefon via ett vanligt uttag. Du kan antingen koppla i en trådlös telefon eller en med sladd.

 • Vad är IP-telefoni?

  IP-telefoni innebär att du ringer och tar emot dina fasta samtal via ditt bredband, istället för Telias jack i väggen. Har du t.e.x. bara en trådlös telefon eller bordstelefon kopplar du telefonsladden till vår teleadapter, istället för telefonjacket. Telefoniadaptern kopplas i sin tur till ditt bredband.

 • Kan jag behålla mitt gamla telefonnummer?

  Ja, du kan behålla ditt gamla telefonnummer när du går över till IP-telefoni.

 • Fungerar IP-telefoni med alla bredbandsleverantörer?

  Vår IP-telefoni fungerar med alla bredbandsleverantörer förutsatt att den bredbandstjänst du har uppfyller det som krävs för bredbandstelefoni.

 • Kan jag använda er IP-telefoni utomlands?

  Ja det kan du göra, tjänsten går att använda globalt. Det enda kravet är tillgång till bredband.

 • Har jag ångerrätt när jag beställer IP telefoni?

  Privatpersoner har enligt lag 2 veckors ångerrätt. Telefoniboxen för tjänsten ska återsändas i originalförpackning och i “väsentligt oförändrat” skick.

 • Vad kostar det att ha hemtelefon?

  Hur mycket det kostar att ha hemtelefoni beror på hur mycket du ringer. Vi har tre olika abonnemangsformer som är tänkta att passa olika typer av konsumenter av hemtelefoni.

  Se våra priser på hemtelefon

 • Har ni hemtelefoni via mobilnätet?

  Om du har en internetrouter som ansluter till internet via 4G eller 5G så fungerar det att ringa via vår hemtelefoni.

 • Kan jag ta med hemtelefonen till utlandet?

  Telefonboxen kräver el och en internetuppkoppling för att fungera. Så länge du har tillgång till det kan du ta med din hemtelefon om du bor delar av året utomlands. Du behåller då ett svenskt telefonnummer som dina vänner kan ringa till och själv ringa till svenska telefonnummer för vanligt minuttaxa.

 • Kan jag ta med hemtelefonen till sommarstugan?

  Telefonboxen kräver el och en internetuppkoppling för att fungera. Så länge du har tillgång till det kan du ta med din hemtelefon till sommarstugan/fritidshuset/fjällstugan.

 • För vilka passar er hemtelefoni?

  Tjänsten passar för boende i Sverige som vill ha ett komplement till sin mobiltelefoni. Det kan till exempel vara bra på platser med ojämn och osäker mobiltäckning. Hemtelefoni med svenskt hemnummer passar även perfekt för den som under perioder av året befinner dig utomlands och av någon anledning inte kan eller vill sköta kontakten med dina vänner, släktingar och bekanta i Sverige via digitala plattformar som Teams, Skype, Facetime eller Zoom. Till exempel om man bor i Thailand, Spanien, Italien, Kanarieöarna, Portugal eller på andra populära och solsäkra ställen.

 • Hur fungerar telefon via fiber?

  Telefon via fiber innebär att du ringer och tar emot dina fasta samtal via ditt bredband, istället för Telias jack i väggen. Har du t.e.x. bara en trådlös telefon eller bordstelefon kopplar du telefonsladden till vår teleadapter istället för telefonjacket. Telefoniadaptern kopplas i sin tur till din fiberanslutning. Antingen direkt i uttaget eller den mer vanliga lösningen att koppla via en bredbandsrouter.

 • Kan man fortfarande ha hemtelefon?

  Ja, även om stora delar av det gamla kopparnätet är avvecklat så går det alldeles utmärkt att ha hemtelefoni via sitt bredband istället.

 • Vilka är fördelarna med att använda ett IP-telefonisystem för en hemtelefon?

  Att använda ett IP-telefonsystem  för din hemtelefon har många fördelar. Det kan ge tillförlitlig, kristallklar ljudkvalitet, även över långa avstånd. Detta beror på att det använder internetnätet som grundstomme för kommunikationen, snarare än traditionella fasta telefoner som är beroende av fysiska ledningar. Dessutom kan den vara mer kostnadseffektiv eftersom du inte behöver oroa dig för att betala för långdistansavgifter när du ringer över hela landet eller till och med internationellt.

  Förutom den förbättrade ljudkvaliteten gör integrationer av bredbandstelefoni det lättare att få tillgång till funktioner som röstbrevlåda och vidarekoppling av samtal. Med de flesta tjänster kan du anpassa inställningar och preferenser som röstmeddelanden eller automatisk vidarekoppling av samtal med bara några få klick. Och om du behöver hjälp med att hantera ditt system finns det ofta kundtjänstrepresentanter som är tillgängliga dygnet runt för att svara på frågor eller felsöka eventuella problem som kan uppstå.

  Slutligen gör hemtelefon via IP det lättare att hålla reda på dina kontakter eftersom de vanligtvis har en funktion för kontaktregister som gör att du kan spara viktig kontaktinformation och till och med synkronisera med adressböcker på nätet. Dessutom har många tjänster även nummerpresentation så att du vet vem som ringer innan du svarar – det sparar tid och frustration från oönskade samtal.