E-postkonton

Allmän information om vår e-posttjänst (pdf)

Installationsinstruktioner för olika e-postprogram

Frågor & svar

• Hur loggar jag in på webbmailen?

Vår webbmail når du på adressen webmail.quicknet.se

• Hur ändrar jag mitt autosvar?

Du ändrar ditt autosvar genom att logga in på kontoret.quicknet.se. Inloggningsuppgifterna är samma som du använder för ditt e-postkonto.

• Hur mycket utrymme är det på ett mailkonto?

Våra brevlådor har en begränsning i max storlek. Normalt 3000 MB. Det är bara att höra av sig om du vill ha en större brevlåda men vi är mån om att man inte tror att storleken är oändlig. Det betyder att alla, någon gång ibland måste rensa sin brevlåda.

• Vad kostar QuickNets e-postsystem?

För dig med vårt Företagsabonnemang
    I våra bredbandsabonnemang för företag ingår 5 st E-postkonton utan extra kostnad.
    Därefter kostar ytterligare 5 st adresser 50 kr/mån plus moms.

För dig med vårt QuickNet hemma abonnemang
    5 st adresser kostar 63 kr/mån inkl. moms

• Vilken Smtp-server ska jag använda?
    • Använda smtp.quicknet.se som server för utgående E-post.
    • Byt port för utgående e-post ifrån 25 till port 2525
    • Fyll i användarnamn och lösenord för utgående e-post. Samma uppgifter som när du hämtar E-post.
  • Tar ni backup på e-posten?
    Vi tar inte backup på själva breven i brevlådorna och även om vi har moderna och redundanta servrar/hårddiskar så finns det alltid en risk att all E-post försvinner. Detta har dock aldrig hänt sedan starten 1995. Om du vill vara extra försiktig så kan du själv ta backup på e-posten i ditt mailprogram.