Obs! Detta enbart är ett exempel på yrkesroll hos oss, se lediga tjänster för aktuella annonser.

Webbdesigner

En webbdesigner ansvarar för den övergripande utformningen och layouten av webbplatser. De förväntas känna till de senaste trenderna inom webbdesign, kodningsspråk och verktyg för webbutveckling för att skapa estetiskt tilltalande och funktionella webbplatser. Dessutom bör de kunna införliva effektiva varumärkesstrategier i sin design. Den idealiska kandidaten måste ha ett gott öga för detaljer och en gedigen förståelse för både principer för grafisk design och teorier om användarupplevelser. De bör också ha en stark problemlösningsförmåga och en förmåga att arbeta självständigt eller i grupp. Det är viktigt att vara förtrogen med HTML5, CSS3, JavaScript, PHP, JQuery, Bootstrap, AngularJS och annan teknik för webbutveckling.

Webbdesigners måste ha en utmärkt kommunikationsförmåga så att de effektivt kan samarbeta med kunder eller kollegor för att utveckla projekt från idé till färdigställande. Deras arbete kräver att de förstår affärsmålen och omsätter dem i effektiv webbplatsdesign som uppfyller kundernas behov samtidigt som de håller budget och tidtabell. De bör också kunna analysera användarnas beteende genom att noga övervaka analyserna i samband med deras design för att kontinuerligt optimera webbplatsens prestanda.

Webbdesigners förväntas använda sin kreativitet när de utformar webbplatslayouter som gör att sidorna ser attraktiva ut men ändå är lätta att använda för besökarna. De behöver kunskap om tekniker för produktion av digitala medier, t.ex. Adobe Creative Suite, inklusive Photoshop, Dreamweaver, Flash, Fireworks, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, After Effects osv., samt animationsteknik, t.ex. AJAX, jQuery UI/Mobile, HTML5 Canvas API:s, SVG Graphics manipulation & animation libraries osv. för att skapa dynamiskt interaktivt innehåll för webbsidorna. Slutligen kan de bli ombedda att underhålla befintliga webbplatser genom att införliva innehållsändringar som begärs av kunder eller göra förbättringar som föreslås av användare eller sökmotorer.

Den här arbetsbeskrivningen är en allmän överblick och detaljerade krav kan variera beroende på företag och kundbehov. På vår sida om hemsidor kan du läsa mer om hur vår webbyrå i Västerås  arbetar.