IT-Utbildningar

Att det finns bra utbildningar inom IT, programmering, teknik och digitalisering i vårt närområde är viktigt både för oss och andra företag. Här nedan listar vi några exempel på utbildningar som finns i Västerås och Eskilstuna

Högskoleutbildningar

Nätverksteknik
Idag är det en självklarhet att vi alltid ska kunna vara uppkopplade mot internet oavsett var vi befinner oss eller jobbar med. Därför är behovet av utbildade ingenjörer inom datakommunikation stort inom nästan alla typer av branscher. Efter examen från högskoleingenjörsprogrammet i nätverksteknik kan du exempelvis jobba med data- och nätverkssäkerhet, nätverksdesign eller driftsättning och administration av nätverk och servrar.

Interaktionsdesign
Som student vid programmet interaktionsdesign lär du dig att designa gränssnitt mellan människa och teknik, där användarperspektivet står i fokus. Du får förståelse för hur människan tar in, bearbetar och använder information samt hur människors sociala och kulturella skillnader påverkar teknikens utformning. Efter examen har du möjligheten att arbeta som exempelvis interaktionsdesigner, användbarhetsdesigner, förändringsledare, projektledare eller UX-designer.

Yrkeshögskola

Frontendutvecklare
Med denna YH-utbildning till frontendutvecklare hos EC Utbilding kommer du snabbt i kontakt med branschen, samtidigt som du lär dig om de hetaste trenderna inom Frontend. Under utbildningen ges du de kunskaper som behövs för att utveckla webblösningar från grunden. Du kommer få djupdyka ner i JavaScript; HTML och CSS för att sedan bygga på kunskapsnivån med mer avancerad programmering. Under studietiden får du även god förståelse för design, användarvänlighet och Backend som även de är viktiga komponenter i rollen som Frontendutvecklare.

Tekniker/ingenjör med inriktning datacenter
Data Center Technician/Engineer är en yrkeshögskoleutbildning som du läser på heltid hos Teknikhögskolan i Eskilstuna. Det här är en unik utbildning för dig som vill ha ett framtidsyrke i en expansiv bransch! YH-utbildningen är den enda i sitt slag i Sverige och du lär dig om ansvarsfull drift av datacenter. Några av huvudingredienserna i utbildningen är framtidskurserna energioptimering, ledarskap, systemövervakning och kapacitetsplanering. Efter examen kan du ta ansvar för att de grundläggande funktionerna för att datacentrets drift fungerar.

Robot och automationsprogrammerare
Som robot och automationsprogrammerare har du övergripande kunskap om olika programmeringsspråk inom automation. Du konstruerar, diagnostiserar och åtgärdar felkoder, samt avgör vilken automationslösning som är bäst lämpad till en applikation. Idag är automatiserade system en vardag inom branscher där det förut inte var tänkbart. Detta gäller inte bara tillverkningsindustri och logistik utan också vård, omsorg och sociala funktioner kommer att automatiseras. Framtiden är redan här.

Skolans digitalisering

Vi levererar infrastruktur och teknik för digitalisering av skolor i Västerås och Eskilstuna

Mer information

Gymnasieutbildningar

Teknikspets mot smarta system och produkter
Med programmering som grund lär du dig på ABB Industrigymnasiums teknikprogram bygga lösningar för smarta uppkopplade produkter och system, som finns i hemmet, samhället och industrin. Du lär dig använda programmering för att styra sensorer, koppla upp dem till molnet och analysera data som genereras. Du lär dig samarbeta med andra elever, med företag, högskola och experter på området och kan nå längre än på något annat teknikprogram i vårt land.

Ämnen: , , ,

digitalisering skola

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Grundkurs i sökmotoroptimering

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom en handbok utgiven av Google. Handboken finns att ladda ner som en pdf.

Frukostmöte om att handla el

Till årets första frukostmöte välkomnar vi därför Patrick Serra som är försäljningschef på Mälarenergi Elhandel som kommer svara på era Läs mer

Ny webbplats till LoArt

Vi på webbyrån har nu lanserat en ny webbplats åt en LoArt. Vi har tillsammans med kunden tagit fram den Läs mer

Årets marknadsförare?

Vi är stolta över att tillsammans med Pingdom och Atrium Ljungberg blivit nominerade till Guldstänk som årets marknadsförare 2010.

Frukostmöte om iPad 2

På frukostmötet den 31 mars kommer vi berätta om och svara på era frågor om iPad 2 samt andra aktuella Läs mer

Frukostmöte om kommunikation

Vi träffar två Västeråsare som på olika sätt jobbar med kommunikation och tillsammans berättar de om hur man kommunicerar på Läs mer