Skolans digitalisering

Digitaliseringen av de svenska skolorna går allt snabbare och inget tyder på att den utvecklingen ska avta. Lärare och elever får allt fler program, arbetsmetoder och verktyg som ställer krav på infrastrukturen för skolans internet. Via smartboards, interaktiva skärmar, läsplattor, telefoner  och bärbara datorer sker allt mer kommunikation mellan lärare, elever och föräldrar. Andra exempel på digitaliseringen av skolor är;

 • Undervisning via Microsoft Teams, Zoom, Google Meet och liknande plattformar
 • Informationssökning via läsplattor, telefoner och bärbara datorer
 • Digitala inlämningsuppgifter
 • Programmering i grundskolan

digitalisering skola

Internet

Vi vet vikten av att alltid ha en fungerande och snabb uppkoppling för att den digitala undervisningen ska kunna genomföras utan problem. Därför finns våra erfarna tekniker alltid i närheten, beredda att dygnet runt hjälpa till. Med hjälp av olika tekniska lösningar och eget nät kan vi leverera bredband med höga hastigheter till ett stort antal skolor.

 

 

Trådlösa nätverk

Många samtidiga aktiva användare som ansluter sina surfplattor, datorer och mobiltelefoner ställer höga krav på allt från planering till utrustning och drift. Vi har stor kunskap och erfarenhet av att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk vilket gör att skolans elever och personal kan fokusera på lärandet istället för tekniska problem.

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att få hjälp med i ett WiFi-nät eller bredband till er skola så fyll i formuläret nedan eller kontakta oss. Skriv gärna med vad det är du vill ha hjälp med. Vi träffar dig gärna på våra kontor i Västerås och Eskilstuna eller besöker dig för att berätta mer om våra tjänster för skolor.

  Kontaktuppgifter


  Meddelande

  Skolor vi hjälpt

  Västerås Waldorfskola

  Skolan ligger på Regattagatan i Västerås och bedriver undervisning i skolår 1-9 och förskoleklass, samt fritidsverksamhet, särskola och förskola. Vi levererar internet och WiFi-nät med hög hastighet och kapacitet.

  NTI Gymnasiet Eskilstuna

  NTI Gymnasiet Eskilstuna är en gymnasieskola med utbildningar inriktade på Tech, Science och IT vilket gör att det ställs höga krav på en stabil internetförbindelse med hög hastighet vilket vi såklart levererar till dem.

  Västerås Folkhögskola

  VI levererar en snabb bredbandsförbindelse till Västerås folkhögskola som ligger precis vid citykärnan och dessutom alldeles nedanför Djäkneberget. Skolan vänder sig till alla över 18 år som vill studera.

  ABB Industrigymnasium i Västerås

  ABB Industrigymnasium erbjuder utbildningar som förenar tekniskt kunnande, globalt tänkande och entreprenörskap. Utbildningen sker i samarbete med näringslivet.

   

  IT-utbildningar i Västerås och Eskilstuna

  Att det finns bra utbildningar inom IT, programmering, teknik och digitalisering i vårt närområde är viktigt både för oss och andra företag.

  Exempel på IT-utbildningar som finns i Västerås och Eskilstuna