TikTok för företag – hur lyckas man?

TikTok är en av världens mest populära sociala medier med miljarder användare över hela världen. Som företag har du möjligheten att nå en stor och engagerad publik genom att skapa kreativt och underhållande innehåll på plattformen.

5 Tips för att lyckas som företag på Tiktok

Genom att använda TikTok i marknadsföringen kan ni visa ert företags personliga och mänskliga sida, samt skapa en stark koppling till er målgrupp. Utnyttja den unika möjligheten att visa er  företagskultur och produkter på ett roligt och minnesvärt sätt. För att underlätta starten har vi sammanställt några användbara tips.

 1. Se över målgruppen
  Tiktok är som störst bland 00-talister visar svenskarna och internets spaning för 2022 där drygt hälften av dem använder Tiktok dagligen. Dessutom har användandet ökat från föregående år bland 90-talister. Därför Tiktok är ett perfekt tillfälle att bygga relationer med dagens målgrupp men kanske också framtidens målgrupp?
 2. Se över trender och gör research
  Tiktok är mer än bara dansvideos. Vi ser trender i form av maträtter som går virala så hyllor i butiker får slut på tex fetaost, musik som toppar topplistorna, lifehacks med mera. Våga satsa på organiskt innehåll, Våga er på trender, Våga satsa på varumärkesbyggande i form av rörligt innehåll och låt följarna lära känna er med ett mer personligt plan.
 3.  Posta kontinuerligt och skapa engagemang
  Att ha ett kontinuerligt postande på Tiktok skapar relationer med följarna och boostar den organiska räckvidden och engagemang. Att våga satsa som företag på organiskt innehåll är faktiskt att rekommendera då den organiska räckvidden på just Tiktok är fantastisk och gynnande för er som företag. Något som man sedan har användning av om man väljer även att annonsera på plattformen Tiktok.
 4. Influencermarketing
  För att kunna skapa ett ännu mer personligt och relaterbart innehåll så kan man använda sig utav influencers och kända profiler som marknadsför er som företag på deras egna Tiktok-konto. Man kan se en stor spridning av trender av produkter med hjälp av profiler. Ett exemel på företag som trendat i Sverige med hjälp av influencers och profiler är Normal och Lidl.
 5. Sist men inte minst – att ha kul!
  Om ni har kul i ert skapande av Tiktoks och ert rörliga innehåll så ser följarna och de som nås av era tiktoks också det. Det skapar en mer personlig bild av er som företag och gör det lättare att som följare vilja se mer av er som varumärke men också skapa ett förtroende. Som i sin tur kan leda till ett köptillfälle.

Mer om Tiktok

TikTok är en social videoapp där användare kan skapa och dela korta musik- och dansvideoer med en längd på upp till 3 minuter. Appen är populär bland unga människor och har blivit en plattform för trendande musik, memes, dansutmaningar och kreativt innehåll. TikTok ägs av det kinesiska företaget ByteDance. TikTok lanserades först som musikvideoappen Douyin i Kina i september 2016. Den internationella versionen, TikTok, lanserades i september 2017 och har sedan dess blivit en av de mest populära sociala medieapparna i världen.

Ämnen: , ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO, e-postmarknadsföring och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Senaste inläggen

Skicka gratis nyhetsbrev

Liksom de flesta andra leverantörer av nyhetsbrevsverktyg erbjuder vi en kontotyp som är gratis för dig som användare. Det gör att du utan kostnad kan skicka nyhetsbrev till upp till 100 mottagare per månad. Har du behov av att skicka till fler mottagare byter du smidigt och snabbt till ena Läs mer

Google Consent Mode v2

Google Consent Mode v2 är en uppdatering av Googles hantering av användarsamtycke. Utformad för att följa EU:s dataskyddsregler som GDPR (General Data Protection Regulation) och DMA (Digital Markets Act) gör denna version det möjligt för webbplatser att anpassa datainsamlingen baserat på användarnas samtycken.

Förbättra din webbstategi med Googles analysverktyg

Med avancerade funktioner och ökad flexibilitet erbjuder dessa verktyg nya möjligheter till användarinsikter och spårning. Upptäck hur verktygen kan förvandla din digitala strategi och öka din konkurrenskraft på den digitala marknaden.

Hur du skapar säkra lösenord

Starka lösenord är nyckeln till vår digitala trygghet. Lär dig hur du skapar robusta lösenord och varför du bör överväga att använda en lösenordshanterare för att hantera dem. Ta del av tips om längd, komplexitet och varför unika lösenord är avgörande för att skydda ditt digitala liv.

Poddar om digital analys

Att lyssna på poddar är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om nyheter, inspiration, tips och förändringar inom de ämnen man är intresserad av. I det här inlägget delar vi med oss av lyssningsvärda poddtips om digital analys och data visualisering.

Fördelarna med digital analys och datadrivet arbete

Digital analys och datadrivet arbete har idag blivit avgörande för att organisationer och företag ska kunna utnyttja den ständigt växande mängden data effektivt. Genom att analysera data kan du fatta mer informerade beslut, optimera sina processer och skapa bättre resultat.

Poddar om IT & Teknik

Att lyssna på poddar är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om nyheter, inspiration, tips och förändringar inom de ämnen man är intresserad av. I det här inlägget delar vi med oss av lyssningsvärda poddtips inom IT & Teknik.

Tips för att lyckas med Facebook-annonsering

Utforska potentialen med Facebook-annonser. Lär dig hur du använder Meta Ads Manager för att driva trafik, öka konverteringar, stärka engagemang och bygga varumärkeskännedom. Få tips för att definiera mål, målgrupper, välja annonseringsformat och optimera resultat. Maximera din digitala närvaro och uppnå framgång med våra steg-för-steg-strategier för effektiv Facebook-annonsering.