Webbaserade angrepp ökar

Enligt antivirus- och internetsäkerhetsföretaget Symantecs nyligen släppta rapport Internet Security Threat Report ökade webbaserade angrepp med 36% under år 2011.

Enligt antivirus- och internetsäkerhetsföretaget Symantecs nyligen släppta rapport Internet Security Threat Report ökade de dagliga webbaserade angreppen med 36% under år 2011. Symantec blockerade över 5,5 miljoner angrepp i fjol, vilket är en ökning på 81% jämfört med året innan. Rapporten säger även att skapande och spridandet av unika malwares, dvs. skadliga program, ökade med 41% under år 2011. Under samma år minskade dock spam och spamattacker med över 20%.

Riktade angrepp

Riktade angrepp mot företag, organisationer men även specifika personer ökade drastiskt under förra året. 50% av dessa fokuserade på företag med mindre än 2500 anställda och 18% på företag med mindre än 250 anställda. De människorna som blir attackerade i samband med angreppen är inte längre enbart företagens VD:ar eller andra högt uppsatta personer, utan attackerna har även fokusera på personer inom exempelvis försäljning, rekrytering och kommunikation.

Mobila enheter

I och med att försäljningen av smartphones ständigt ökar har även hotet mot dem gjort det enligt Symantec. Samtidigt som mobiltelefonernas operativsystem blir mer avancerade leder det även till att fler och fler faror kan uppkomma. Symantec menar att år 2011 var det första året som de mobila angreppen på allvar ett potentiell hot och att mer och mer skadliga program kan komma att rikta in sig på enbart mobila enheter.

Identitetsstölder

Mer än 232 miljoner identiteter stals och läcktes ut på internet under år 2011. Över 187 miljoner av dem blev kapande genom hackningsattacker. Även stölder av datorer och USB-minnen var en stor orsak till att många identiteter blev stulna.

Ämnen: , , ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Webbaserade angrepp ökar

Enligt antivirus- och internetsäkerhetsföretaget Symantecs nyligen släppta rapport Internet Security Threat Report ökade webbaserade angrepp med 36% under år 2011.

Skydda ditt företag mot nätbedragare

.SE har i samarbete med Svensk Handel, polisen och Företagarna gett ut en ny guide om hur du som företagare Läs mer

Bluffakturor och annat skräp

Det finns många bedragare på internet och de är riktigt fiffiga på att hitta på nya sätt att luras. Det Läs mer

Åskskydd

Här i Sverige åskar det runt 5-20 dagar om året och det sker omkring hundratusen blixtnedslag runt om i landet. Läs mer

Digitala brevlådor

Med en digital brevlåda får du post från myndigheter och företag digitalt i stället för på papper. Förutom att det Läs mer

Förhindra adressändring

Via de två e-tjänsterna Adresslåset och Spärra obehörig adressändring förhindrar du att någon obehörig ändrar din adress.