Parasite SEO

Parasite SEO  är en term inom SEO som berättar om en form av strategi där man utnyttjar existerande högrankande webbplatser eller plattformar för att man ska få en bättre synlighet i sökresultaten för specifika sökord. Denna strategi involverar vanligtvis att man skapa och publicera innehåll på tredjepartswebbplatser eller plattformar som tillåter användargenererat innehåll. På så sätt kan man dra nytta av deras auktoritet och popularitet för att nå ut till fler potentiella besökare.

Hur fungerar Parasite SEO?

Så här går det till:

  1. Först behöver man välja en webbplats eller plattform som är högt rankad och som tillåter publicering av eget innehåll. Det kan vara bloggar, sociala medieplattformar eller recensionswebbplatser.
  2. Det skapta innehåller behöver vara av högkvalitet och optimerat för de sökorden du vill ranka på. Relevant information, inkludering av nyckelord samt länkar till den egna webbplatsen ifall möjligt.
  3. Eget innehåll publiceras på värdwebbplatsen och länkar till den egna webbplatsen är inkluderat. Länkarna fungerar som backlinks och kan bidra till ökningen av den egna webbplatsens rankning och auktoritet.
  4. Viktigt att tänka på är att det egna innehållet ska vara användbart och relevant för värdwebbplatsen och dess användare. Innehållet behöver vara optimerad för människor och inte endast sökmotorerna då Google även värdesätter användarupplevelsen för besökarna.

Finns det fördelar och nackdelar med Parasite SEO?

Ja, som med allt så finns det självklart för- och nackdelar även här.

Fördelar
Med inkludering av Parasite SEO som strategi ges möjligheten att snabbt få hög synlighet för specifika sökord samt att dra nytta av webbplatserna med hög auktoritet, vilket är hela poängen med denna strategi. Den kan även hjälpa att få bättre placering för sökord som är konkurrensutsatta på den egna webbplatsen.

Nackdelar
Riskerna med Parasite SEO är att det är en väldigt ovanlig och kontroversiell strategi och att den kan bryta mot användarvillkoren för de plattformar som används. Innehållet som läggs upp på externa webbplatser är utom din kontroll vilket kan göra det svårt att upprätthålla kvaliteten och relevansen. Så, denna ovanliga och kontroversiella taktik kan vara effektiv men samtidigt ska man vara medveten om riskerna som kan komma. Viktigt att alltid använda bästa praxis samt komma ihåg är att SEO är ett långsiktigt arbete där man kontinuerligt behöver underhållas.

Kort om SEO

SEO är en förkortning av det engelska begreppet Search Engine Optimization som översatt till svenska blir sökmotorsoptimering. Traditionell SEO omfattar vanligtvis att optimera den egna webbplatsen för att ranka högre i sökresultaten i till exempel Google när kunder söker efter dina produkter eller tjänster.

Typer av SEO

Det finns 3 olika typer av SEO. Kommer nedan förklara lite kort om de tre olika metoderna.

  1. Vit SEO – följer sökmotorernas riktlinjer till punkt och pricka.
  2. Grå SEO – följer vissa riktlinjer men använder vissa metoder som inte är helt enkla att klassificeras som varken vita eller svarta. Exempel kan vara köp av länkar.
  3. Svart SEO – tar inte hänsyn till sökmotorernas riktlinjer

Parasite SEO som vi berättar mer om i den här artikeln skulle kunna falla under grå SEO – tekniken.

Ämnen: , , ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Annonsering på Facebook

Det är dock inte det stora antalet du kan nå via Facebook som gör annonseringen så bra utan möjligheten att Läs mer

Grundkurs i sökmotoroptimering

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom en handbok utgiven av Google. Handboken finns att ladda ner som en pdf.

Spam i loggen på facebooksidan

Har du problem med att du får in spamkommentarer i loggen på din facebooksidan. Under landsrestriktioner fyller du i de Läs mer

Hur ska jag utforma mina nyhetsbrev?

Vad är nyttig information för din mottagare och hur ska den presenteras? Detta är viktiga frågor för dig. Med E-postmarknadsföring Läs mer

Vad får mottagaren att öppna och läsa mina nyhetsbrev?

Tre variabler styr hur många som öppnar ditt e-postutskick. Ämnesraden ska locka och beskriva utskickets viktigaste innehåll. Inled med en Läs mer

Pressmeddelande om webbyrån

Vi lanserar nu officiellt vår nya webbyrå. Pressmeddelandet är dels skickat till de lokala mediaföretagen samt via webbtjänsten Mynewsdesk. QuickNet Läs mer