Skapa bevakning med Google Alerts

Läs här om hur du enkelt och kostnadsfritt kommer igång med att via Google Alerts skapa en automatisk övervakning om vad som skrivs om dig och ditt varumärke. Tjänsten skickar sedan e-post till dig när någon skriver om ditt varumärke på webbsidor, bloggar och sociala medier.

Så här gör du

Att komma igång med Google Alerts tar bara några minuter. Vill du i efterhand kunna se, justera och radera dina övervakningar krävs ett Google-konto men det är inget krav för att använda tjänsten. Beskrivningen nedan förutsätter att du har ett google-konto och är inloggad på det.

  1. Surfa in på www.google.se/alerts
  2. Fyll i ditt varumärke/företagsnamn i sökfältet
  3. Klicka på pilen vid “Visa alternativ”
  4. Ställ in hur ofta du vill ha aviseringar. Om du har ett varumärke det inte skrivs så ofta om rekommenderar vi “när det händer”.
  5. Ställ in automatisk som källa. Om du får felaktiga aviseringar kan du ändra denna i efterhand.
  6. Välj de språk och områden som är relevanta för din verksamhet. Har du ett engelskt företagsnamn men enbart verksamhet i Sverige rekommenderar vi av egen erfarenhet att ange svenska och Sverige för att undvika att få aviseringar om utländska bolag med samma namn som ditt eget.
  7. Välj “alla resultat” vid valet för hur många.
  8. Klicka “Skapa en avisering”

Mer än så behöver du inte göra. Vill du övervaka fler varumärken eller kanske ditt eget namn är det bara att upprepa steg 2-8.

Ämnen: , , ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Grundkurs i sökmotoroptimering

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom en handbok utgiven av Google. Handboken finns att ladda ner som en pdf.

Förhandsvisning på Google

Google har lanserat Instant Previews i sökresultaten på googleGoogle har lanserat Instant Previews i sökresultaten på google.se. Det gör att Läs mer

Företagssida på Google +

Google meddelar nu att de senare i höst skapa släppa en funktion för att skapa företagssidor på google+. För tillfället Läs mer

Google art project

På Google art project kan du med hjälpa av samma teknik som används i Google street wiew gå runt i Läs mer

History Pin

History pin är en webbtjänst där du kan ladda upp och titta på bilder från förr utplacerade på en karta Läs mer

Sök med bild på google

En funktion som lanserades tidigare i år och som gör att du kan söka på bilder med liknande innehåll. Kan Läs mer