Redundant bredband

För verksamheter beroende av fungerande uppkoppling till internet rekommenderas att i förväg konfigurera en lösning för redundant bredband. Här presenterar vi tre olika tekniska lösningar som går att använda var för sig eller tillsammans för extra säkerhet.

reduntant mobilt bredband

Mobilt bredband

Redundans via mobilt bredband är den vanligaste lösningen i Sverige tack vare ett bra utbyggt mobilnät för 4G/5G. Fördelen med att använda mobilt bredband som komplement till den ordinarie fiberuppkopplingen är att kommunikationen sker via luften istället för marken vilket ger ett skydd mot till exempel avgrävda kablar.

Läs mer om mobil redundans

Redundant internet via fiber

Fiber

Redundans via Fiber innebär att företaget har två internetuppkopplingar som är helt separerade från varandra. Vanligtvis sker detta via olika internetoperatörer för att undvika att uppkopplingen längre bort i kedjan ändå hamnar i samma infrastruktur. Redundans via fiber är vanligast för verksamheter som har behov av snabba svarstider och stora datamängder även under de enstaka tillfällen då redundansen används pga avbrott på den primära uppkopplingen.

Redundans via satellit

Satellit

Redundant uppkoppling via satellit är än så länge relativt ovanligt men kommer framöver bli allt vanliga då den tekniken nu snabbt går framåt och antalet leverantörer ökar. Snabbast utveckling just nu sker via Starlink från Space-X som med fler satelliter nu får allt bättra hastighet och täckning även i Sverige.  Starlink är främst tänkt för områden där det inte finns en fungerande infrastruktur för fiber och mobilt bredband men kan även som redundans för att  skapa en trygghet av fungerande internet oavsett om lokal infrastruktur i form av fiber- och mobilnät är ur funktion.

Redundant uppkoppling

En redundant uppkoppling ger en alternativ länk till internet om din primära uppkoppling av någon anledning skulle bli avbruten. Detta kan vara viktigt för företag som är beroende av internet för en kritisk verksamhet. Det kanske viktigaste skälet är att de utgör en reservanslutning om din primära anslutning skulle gå sönder. Att ha en redundant uppkoppling är en extra kostnad men väl värd investeringen om du behöver en pålitlig reservuppkoppling för din verksamhet.

Ämnen: , , , , , , ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Kortare adress på Facebook

När du skapar en ny profil eller företagssida på facebook får den en väldigt lång adress. Du kan dock enkelt Läs mer

Webbaserat bildprogram

Behöver du ha redigera en bild och inte har tillgång till photoshop eller liknande program på din dator är Pixlr Läs mer

Korta ner långa webbadresser

Långa adresser till hemsidor kan ibland ställa till det i bland annat vissa mailprogram då det blir radbrytningar i adresserna. Läs mer

Konvertera .Numbers till Excel

Filer av formatet .numbers är skapade i iWork som är Apples motsvarighet till office / excel och innehåll verktyg för Läs mer

QR-koder

QR-koder har under den senaste tiden blivit allt mer vanliga, bland annat eftersom det finns en mängd med streckkodsläsare tillgängliga Läs mer

Webbaserade angrepp ökar

Enligt antivirus- och internetsäkerhetsföretaget Symantecs nyligen släppta rapport Internet Security Threat Report ökade webbaserade angrepp med 36% under år 2011.