Marknadsför din mobilapp via Google AdWords

Vill du öka antalet nerladdningar av din mobilapp kan Google AdWords vara ett bra alternativ. Det finns två olika varianter för göra detta: du kan antingen göra ett mobilappstillägg till en befintlig annonskampanj eller göra en anpassad ”klicka för at hämta”-annons.

Google AdWords

Vill du öka antalet nerladdningar av din mobilapp kan Google AdWords vara ett bra alternativ. Det finns två olika varianter för göra detta: du kan antingen göra ett mobilappstillägg till en befintlig annonskampanj eller göra en anpassad ”klicka för at hämta”-annons.

Mobilappstillägg

Med mobilappstillägg kan du lägga till en länk till en mobilapplikation i en app-butik (Google Play eller Apple App Store). Genom att klicka på länken kan dina potentiella kunder läsa mer om mobilappen och installera den. Med annonser med mobilappstillägg kan användarna klicka sig fram till din webbplats från annonsrubriken eller klicka på länken under annonsen för att komma direkt till appen.

För att kunna skapa ett mobilappstillägg måste du ha följande:

  • En mobilapp som är aktiverad i Google Play eller Apple App Store
  • Mobilappens paketnamn (Android) eller app-ID (iOS)
  • Webbadressen till den sida i app-butiken där användarna kan läsa mer om appen och klicka för att installera den

Så här lägger du till ett mobilappstillägg:

  1. Öppna fliken Kampanjer i ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Annonstillägg. Om fliken Annonstillägg inte syns kan du aktivera den genom att klicka på rullgardinsmenyn till höger om fliken Sökord.
  3. Välj + Nya tillägg, markera den kampanj som du vill aktivera tillägget för och välj Mobilappstillägg.
  4. Ange appens operativsystem (Android eller iOS).
  5. Gå till fältet Mobilapp och ange paketnamnet (Android) eller app-ID (iOS).

För Android hittar du paketnamnet i appens webbadress i Google Play (t.ex.: https://market.android.com/details?id=PAKETNAMN).

För iOS hittar du appens ID i webbadressen i Apple App Store (t.ex.: http://itunes.apple.com/us/app/example-app-name/id#########).

  1. Skriv länkadressen och länktexten som dina potentiella kunder ska se. Länken ska leda kunderna direkt till butiken där de kan installera appen genom att klicka på den.

“Klicka för att hämta”-annons

Med “klicka för att hämta”-annonser kan användare hämta mobilappar direkt från iTunes eller Google Play när de har klickat på annonsen. Om du vill skapa en klicka för att hämta-annons anger du bara “itunes.apple.com/” eller “play.android.com/” följt av appnamnet i fältet för annonsens visningsadress när du skapar annonsen. Detta visas automatiskt som “Hämta från iTunes” eller “Hämta Android-app” i annonsen. Om fältet “Måladress” innehåller en fullständig sökväg till appbutiken där appen går att hämta letar Google automatiskt efter och visar den ikon som är registrerad i iTunes App Store eller Google Play.

“Klicka för att hämta”-annonser visas endast på de enheter som är avsedda för programmen. Till exempel visas klicka för att hämta-annonser för iPhone endast på iPhones och klicka för att hämta-annonser för Android endast på Android-enheter, oavsett vilka enheter du valt i dina kampanjinställningar. För kampanjen måste du dock ha valt att annonserna ska visas på avancerade enheter. Visningsadressen ersätts automatiskt med orden Hämta från iTunes eller Hämta Android-program i annonsen.

Ämnen:

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Annonsering på Facebook

Det är dock inte det stora antalet du kan nå via Facebook som gör annonseringen så bra utan möjligheten att Läs mer

Grundkurs i sökmotoroptimering

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom en handbok utgiven av Google. Handboken finns att ladda ner som en pdf.

Spam i loggen på facebooksidan

Har du problem med att du får in spamkommentarer i loggen på din facebooksidan. Under landsrestriktioner fyller du i de Läs mer

Hur ska jag utforma mina nyhetsbrev?

Vad är nyttig information för din mottagare och hur ska den presenteras? Detta är viktiga frågor för dig. Med E-postmarknadsföring Läs mer

Vad får mottagaren att öppna och läsa mina nyhetsbrev?

Tre variabler styr hur många som öppnar ditt e-postutskick. Ämnesraden ska locka och beskriva utskickets viktigaste innehåll. Inled med en Läs mer

Pressmeddelande om webbyrån

Vi lanserar nu officiellt vår nya webbyrå. Pressmeddelandet är dels skickat till de lokala mediaföretagen samt via webbtjänsten Mynewsdesk. QuickNet Läs mer