Google Analytics V3

Nyligen lanserades version fem av det populära statistikverktyget Google Analytics. Den nya versionen är omkodad från grunden och förutom att den är betydligt snabbare än den tidigare finns det en hel del nya funktioner.

Nyligen lanserades version tre av det populära statistikverktyget Google Analytics. Den nya versionen är omkodad från grunden och förutom att den är betydligt snabbare än den tidigare finns det en hel del nya funktioner.

Analytics i Realtid
Än så länge i beta-version men du kan numera i real-tid se hur många besökare din webbplats har och vilka sidor de tittar på. Här kan du direkt följa vilka av dina marknadsföringskampanjer ger för utfall och därmed underlätta för beslutstagande om eventuell fortsättning. Har du till exempel skickat ett nyhetsbrev kan du direkt se hur många som via det kommer in på din hemsida och sedan följa vilka sidor de tittar på. För att komma åt analaytics i realtid loggar du in på ditt konto, ser till att du använder den nya versionen och klickar sedan på fliken home. I översikten ser du då hur många besökare din hemsida har just nu, vilka sidor de tittar på, vilka ord de sökte på innan de hamnade på din sida samt en kartbild på var i världen de sitter.

Ny kontolista
För den som har flera webbplatser och dessa är utspridda på flera profiler finns det nu en ny sökbar kontolista som gör det betydligt enklare att hitta rätt webbplats.

Sammankoppling med googles verktyg för webbansvariga
Du kan nu koppla ihop Analytics med verktyget för och därmed får du data om vad som visas för användarna i sökresultaten på Google innan de bestämmer sig för att klicka på din webbplats. För att göra detta går du in under “trafikkällor >> sökmotoroptimering >> frågor ” och följer sedan guiden.

Spåra engagemang i sociala medier
Under fliken besökare finns det numera en undermeny för socialt där du kan följa upp din webbplats kopplingar mot sociala medier.  För Googles +1 knapp sker detta med automatik men för bland annat Twitter och Facebook behöver du lägga in en del kod på din webbplats.

Besökarflöde
Här kan du få en överblick över hur besökaren rör sig över din webbplats och var de väljer att lämna den. Ett utmärkt och bra sätt att se om din webbplats är svårnavigerad eller om något steg i till exempel en kassafunktion gör att en stor andel inte slutför beställningen.

Analytics för appar
En funktion som finns men som ånga inte använder är att det går att använda Google Analytics för att spåra användningen av dina appar för iPhone och Android.

Ämnen: , , ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Annonsering på Facebook

Det är dock inte det stora antalet du kan nå via Facebook som gör annonseringen så bra utan möjligheten att Läs mer

Grundkurs i sökmotoroptimering

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom en handbok utgiven av Google. Handboken finns att ladda ner som en pdf.

Spam i loggen på facebooksidan

Har du problem med att du får in spamkommentarer i loggen på din facebooksidan. Under landsrestriktioner fyller du i de Läs mer

Hur ska jag utforma mina nyhetsbrev?

Vad är nyttig information för din mottagare och hur ska den presenteras? Detta är viktiga frågor för dig. Med E-postmarknadsföring Läs mer

Vad får mottagaren att öppna och läsa mina nyhetsbrev?

Tre variabler styr hur många som öppnar ditt e-postutskick. Ämnesraden ska locka och beskriva utskickets viktigaste innehåll. Inled med en Läs mer

Pressmeddelande om webbyrån

Vi lanserar nu officiellt vår nya webbyrå. Pressmeddelandet är dels skickat till de lokala mediaföretagen samt via webbtjänsten Mynewsdesk. QuickNet Läs mer