Vad är Core Web Vitals?

Core Web Vitals är en uppsättning av viktiga prestandamått för webbplatser. Dessa mätvärden bedömer laddningstid, interaktivitet och visuell stabilitet på en webbsida. Optimering av Core Web Vitals hjälper webbplatser att skapa en bättre användarupplevelse och deras ranking i Google-sökresultaten.

Google Core Web Vitals är inte bara bra för användarna, utan också för webbplatsägarna. En snabbt laddad och interaktiv webbplats ger besökarna en bättre upplevelse och ökar sannolikheten att de stannar kvar längre och utforskar webbplatsen.

Core Web Vitals tre mätvärden

  • Largest Contentful Paint (LCP) mäter hur lång tid det tar för den största innehållselementet på sidan att visas på skärmen. Detta kan vara en bild, en video eller ett textblock. Ett bra LCP-värde är under 2,5 sekunder, ett acceptabelt värde är mellan 2,5 och 4 sekunder och ett dåligt värde är över 4 sekunder.
  • First Input Delay (FID) mäter hur lång tid det tar för sidan att svara på en användarinteraktion, till exempel ett klick, ett svep eller ett tangenttryck. Detta är viktigt för att ge en känsla av responsiviteten  och kontroll. Ett bra FID-värde är under 100 millisekunder, ett acceptabelt värde är mellan 100 och 300 millisekunder och ett dåligt värde är över 300 millisekunder.
  • Cumulative Layout Shift (CLS) mäter hur mycket sidans layout ändras under laddningen. Detta kan orsakas av bilder som laddas in sent, annonser som dyker upp eller andra element som flyttar runt på sidan. Detta kan vara irriterande och förvirrande för användarna och leda till oavsiktliga klick. Ett bra CLS-värde är under 0,1, ett acceptabelt värde är mellan 0,1 och 0,25 och ett dåligt värde är över 0,25.

Betydelsen av Google Core Web Vitals

Google Core Web Vitals  har också en direkt påverkan på sökmotoroptimering (SEO). Google använder prestandamått, inklusive Core Web Vitals, som en faktor för att ranka webbplatser i sina sökresultat. Det betyder att webbplatser som har bra Core Web Vitals kommer att ha en fördel i sökresultaten jämfört med de som har dåliga. Det finns också ett direkt samband mellan prestanda och konvertering. E-handelswebbplatser, till exempel, kan se en ökning av försäljning med snabbare sidladdningstider och bättre användarupplevelse.

Om du vill förbättra din webbplats Core Web Vitals, finns det några saker du kan göra. Till exempel kan du optimera dina bilder och videor, använda en snabb webbserver, implementera en cache-lösning, minimera din kod och undvika onödiga tredjepartsresurser. Du kan också använda verktyg som Google PageSpeed Insights, Google Search Console eller Google Lighthouse för att analysera din webbplats prestanda och få tips på hur du kan förbättra den.

Slutligen är det en viktig del av processen att kontinuerligt övervaka din webbplatsprestanda. Google Core Web Vitals är ett värdefullt verktyg för webbplatsägare som alltid vill förbättra användarupplevelsen och optimera för sökmotorerna. De ger en tydlig och enhetlig standard för att bedöma webbplatsers kvalitet och användbarhet. Genom att följa dessa riktlinjer kan du skapa en bättre webbupplevelse för dina besökare och öka din synlighet i sökmotorerna.

Rapport för sidupplevelse

Google använder signaler och faktorer för att ranka webbplatser i sina sökresultat. Webbsidor som presterar bättre på dessa signaler har större chans att få högre ranking och mer synlighet på Googles sökmotorresultatsidor. Därför är det viktigt för webbplatsägare att anpassa sin webbplats efter dessa signaler och förbättra både användarupplevelse och synlighet på nätet. De signaler som inkluderas i Googles rapport om sidupplevelse, som du kan se i Google Search Console, är mobilvänlighet, HTTP-säkerhet, popup-fönster och Core Web Vitals.

 

Ämnen: , , ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Grundkurs i sökmotoroptimering

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom en handbok utgiven av Google. Handboken finns att ladda ner som en pdf.

Förhandsvisning på Google

Google har lanserat Instant Previews i sökresultaten på googleGoogle har lanserat Instant Previews i sökresultaten på google.se. Det gör att Läs mer

Företagssida på Google +

Google meddelar nu att de senare i höst skapa släppa en funktion för att skapa företagssidor på google+. För tillfället Läs mer

Google art project

På Google art project kan du med hjälpa av samma teknik som används i Google street wiew gå runt i Läs mer

History Pin

History pin är en webbtjänst där du kan ladda upp och titta på bilder från förr utplacerade på en karta Läs mer

Sök med bild på google

En funktion som lanserades tidigare i år och som gör att du kan söka på bilder med liknande innehåll. Kan Läs mer