Google +

Med Google+ hoppas Google att det blir fjärde gången gillt för att bli stora inom sociala medier efter misslyckanden med Open Social, Google Wave och Google Buzz.

Publicerad: 29 nov 2011 | Ämnen: , , ,

Med Google+ hoppas Google att det blir fjärde gången gillt för att bli stora inom sociala medier efter misslyckanden med Open Social, Google Wave och och Google Buzz. Den relativt nya tjänsten har idag 40 miljoner användare vilket kan tyckas vara mycket men ändå bara är en tiondel av av facebook har.

I Sverige används Google+ främst av de som jobbar inom webb/media och frågan är om Google lyckas locka över de stora massorna från facebook. Förutom de vanliga funktionerna med att kunna lägga upp inlägg, bilder och filmer finns det bland annat möjlighet att starta en videokonferens (hangout) dit dina besökare kan ansluta. En annan bra funktion är att du som sidägare kan skapa undergrupper som sedan blir valbara för besökaren och som gör att du kan visa inlägg för endast en undergrupp (krets). Om du till exempel äger en friluftbutik kan du ha kretsarna cykling, alpint, längdskidor och vandring. När du sedan lägger upp en cykelnyhet kan du välja att enbart visa den för cykelgruppen.

Besök vår sida på Google+

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar