Google art project

På Google art project kan du med hjälpa av samma teknik som används i Google street wiew gå runt i 17 av världen mest kända museum.

Publicerad: 28 Nov 2011 | Ämnen:

Google art project kan du med hjälpa av samma teknik som används i Google street wiew gå runt i 17 av världen mest kända museum. Vill du titta noga på ett speciellt konstverk kan du göra detta och får då se en bild tagen i riktigt hör upplösning vilket gör att du kan zooma in och se detaljer du inte kan se på plast på galleriet.  Den just nu största bilden är den 12 gigapixel stora bilden av Ivanov’s The Appartition of Christ to the People.

Projektet startade med att en anställd på ett museum i Spanien började använda google maps för att lägga upp högupplösta bilder på deras konstverk. Idéen fångades upp och förbättrades genom en egen webbsida.

http://www.googleartproject.com/

Medverkande museum i Google art project

 • Alte Nationalgalerie, Berlin
 • Freer Gallery of Art, Smithsonian, Washington, DC
 • Frick Collection, New York
 • Gemäldegalerie, Berlin
 • Museum Kampa, Prague
 • Metropolitan Museum of Art, New York
 • Museum of Modern Art, New York
 • Museo Reina Sofia, Madrid
 • Thyssen-Bornemisza Museum, Madrid
 • National Gallery, London
 • Palace of Versailles, Versailles
 • Rijksmuseum Amsterdam, Amsterdam
 • State Hermitage Museum, St. Petersburg
 • State Tretyakov Gallery, Moscow
 • Tate Britain, London
 • Uffizi, Florence
 • Van Gogh Museum, Amsterdam

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Google gör flera gånger i veckan mindre justeringar på den beräkningsalgoritm som används för att räkna ut i vilken ordning webbplatserna ska presenteras i sökresultatet. Om det och en del annat som rör sökmotoroptimering och Google Medic Update har Tobias Barkskog från vår webbyrå skrivit om i en krönika i
I dag presenterar Google Sverige traditionsenligt topplistorna över årets svenska söktrender. Bland det som präglat 2014 hittar vi sökningar relaterade till supervalåret, fotbolls-VM och Ice Bucket Challenge.
På webben används det ett stort antal olika format för digitala banners. Vi visar här namnen samt storlekarna som används av Google på deras annonsnätverk.
Allt fler använder Googles kalender i datorn, mobilen eller surfplattan. Som standard visas varken svenska helgdagar eller veckonummer men det går att aktivera.
Vår webbyrå har idag lanserat en ny hemsida till företaget Mälarlift som har kontor i Västerås, Stockholm, Uppsala och Gävle. Hemsidan är byggd i wordpress och för att förenkla administrationen av alla lifttyper har vi byggt en produktkatalog där alla fakta om respektive lift hanteras.
Tillsammans med Björkmans bil har vi tagit fram en kampanj för att marknadsföra deras stora utbud av 7-sitsiga bilar. Förutom framtagning av idé har vi även hjälpt till med att styra digital annonsering mot rätt målgrupper via Facebook, Google och Bonniers webbplatser.
Google har nu lanserat funktionen för hotellsök på svenska. Som vanligt då det gäller google så är sökfunktionen genomtänkt och tillsammans med kartöverblicken är det enkelt att hitta ett hotell i ett visst område.
Att rangera i Google är viktigt kanske viktigare än någonsin då vi går mer och mer mot digital försäljning. Säljer du inte online så kommer vi att söka information om din produkt eller tjänst innan vi bestämmer oss för vad och vem vi ska handla av, göra affärer med.
Google har nu lanserat en android-app för webbanalysverktyget Google Analytics. Med Google Analytics App ser du mobilanpassade rapporter från ditt konto på Google Analytics.
Genom att gå in på Google nya sajt Good To Know (Bra att veta) kan du lära dig hur du kan skydda dig på nätet, hur din information används av Google och andra tips på hur du kan göra för att höja din upplevelse på nätet.