Google Analytics V5

Nyligen lanserades version fem av det populära statistikverktyget Google Analytics. Den nya versionen är omkodad från grunden och förutom att den är betydligt snabbare än den tidigare finns det en hel del nya funktioner.

Publicerad: 28 Nov 2011 | Ämnen: , , ,

Nyligen lanserades version fem av det populära statistikverktyget Google Analytics. Den nya versionen är omkodad från grunden och förutom att den är betydligt snabbare än den tidigare finns det en hel del nya funktioner.

Analytics i Realtid
Än så länge i beta-version men du kan numera i real-tid se hur många besökare din webbplats har och vilka sidor de tittar på. Här kan du direkt följa vilka av dina marknadsföringskampanjer ger för utfall och därmed underlätta för beslutstagande om eventuell fortsättning. Har du till exempel skickat ett nyhetsbrev kan du direkt se hur många som via det kommer in på din hemsida och sedan följa vilka sidor de tittar på. För att komma åt analaytics i realtid loggar du in på ditt konto, ser till att du använder den nya versionen och klickar sedan på fliken home. I översikten ser du då hur många besökare din hemsida har just nu, vilka sidor de tittar på, vilka ord de sökte på innan de hamnade på din sida samt en kartbild på var i världen de sitter.

Ny kontolista
För den som har flera webbplatser och dessa är utspridda på flera profiler finns det nu en ny sökbar kontolista som gör det betydligt enklare att hitta rätt webbplats.

Sammankoppling med googles verktyg för webbansvariga
Du kan nu koppla ihop Analytics med verktyget för och därmed får du data om vad som visas för användarna i sökresultaten på Google innan de bestämmer sig för att klicka på din webbplats. För att göra detta går du in under ”trafikkällor >> sökmotoroptimering >> frågor ” och följer sedan guiden.

Spåra engagemang i sociala medier
Under fliken besökare finns det numera en undermeny för socialt där du kan följa upp din webbplats kopplingar mot sociala medier.  För Googles +1 knapp sker detta med automatik men för bland annat Twitter och Facebook behöver du lägga in en del kod på din webbplats.
http://code.google.com/intl/sv-SE/apis/analytics/docs/tracking/gaTrackingSocial.html

Besökarflöde
Här kan du få en överblick över hur besökaren rör sig över din webbplats och var de väljer att lämna den. Ett utmärkt och bra sätt att se om din webbplats är svårnavigerad eller om något steg i till exempel en kassafunktion gör att en stor andel inte slutför beställningen.

Analytics för appar
En funktion som finns men som ånga inte använder är att det går att använda Google Analytics för att spåra användningen av dina appar för iPhone och Android.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Har roat mig med att plocka ut statistik från Facebook gällande användare i de nordiska länderna samt en del andra kriterier.
På webben används det ett stort antal olika format för digitala banners. Vi visar här namnen samt storlekarna som används av Google på deras annonsnätverk.
Allt fler använder Googles kalender i datorn, mobilen eller surfplattan. Som standard visas varken svenska helgdagar eller veckonummer men det går att aktivera.
Vår webbyrå har idag lanserat en ny hemsida till företaget Mälarlift som har kontor i Västerås, Stockholm, Uppsala och Gävle. Hemsidan är byggd i wordpress och för att förenkla administrationen av alla lifttyper har vi byggt en produktkatalog där alla fakta om respektive lift hanteras.
Tillsammans med Björkmans bil har vi tagit fram en kampanj för att marknadsföra deras stora utbud av 7-sitsiga bilar. Förutom framtagning av idé har vi även hjälpt till med att styra digital annonsering mot rätt målgrupper via Facebook, Google och Bonniers webbplatser.
Google har nu lanserat funktionen för hotellsök på svenska. Som vanligt då det gäller google så är sökfunktionen genomtänkt och tillsammans med kartöverblicken är det enkelt att hitta ett hotell i ett visst område.
Att rangera i Google är viktigt kanske viktigare än någonsin då vi går mer och mer mot digital försäljning. Säljer du inte online så kommer vi att söka information om din produkt eller tjänst innan vi bestämmer oss för vad och vem vi ska handla av, göra affärer med.
Google har nu lanserat en android-app för webbanalysverktyget Google Analytics. Med Google Analytics App ser du mobilanpassade rapporter från ditt konto på Google Analytics.
Genom att gå in på Google nya sajt Good To Know (Bra att veta) kan du lära dig hur du kan skydda dig på nätet, hur din information används av Google och andra tips på hur du kan göra för att höja din upplevelse på nätet.
I går lanserade Google sin nya lagringstjänst Drive. Det är en s.k. molntjänst i stil med Dropbox och Box.net där du får tillgång till 5 GB fritt utrymme för att kunna förvara dina egna filer och dokument.