Poddar om el och energi

Att lyssna på poddar är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om nyheter, förbättringar, idéer och förändringar inom de ämnen man är intresserad av. I det här inlägget delar vi med oss av lyssningsvärda poddtips om el och energibesparing.

Våra poddtips

Samtliga poddar finns på på de vanliga poddplattformarna.

 • Energistrategipodden ges ut av västeråsföretaget Sigholm. I podden diskuteras de utmaningar ledare inom energiintensiva organisationer och energibolag står inför och hur de hanterar dem.
 • Kraftsamtal samlar experter, ledare och visionärer för att samtala om energiomställningen. Podden bjuder på kunskap och framtidsspaning om den senaste tekniken som behövs för att tillsammans ta oss mot målet om en koldioxidneutral energiframtid.
 • Solcellskollens är en podd om det förnybara energisystemet. Lyssna på samtal med entreprenörer, forskare och andra nyfikna som banar väg för tekniken som håller på att förändra samhället.
 • Installatörspodden är en podcast ifrån Installatörsföretagen och diskuterar ämnen som teleteknik, energibesparing, och elsäkerhet.
 • Uppdrag spänning fördjupar sig i allt från praktiska tips om solcellspaneler till de senaste trenderna på elbilsområdet.
 • Öka takten är Energikontoret Jämtland Härjedalens podd. De vill öka takten i omställningen till ett fossilfritt och energismart samhälle genom att öka intresset för energi- och klimat, lyfta goda exempel och sprida kunskap.
 • MIT Energy Initiative är inte längre aktiv men har 40 publicerade avsnitt om energi inklusive kärnkraft, solenergi, lagring och artificiell intelligens, med gäster från akademin, myndigheter, små startups och stora företag.
 • Kapitalet är en bred ekonomipodd men i avsnitt 270 går de igenom marknaden bakom elräkningen med förklaringar av bland annat rysk gas, elområden, flaskhalsar produktionskapacitet. statligt monopol och minuthandel.

Relaterat inom energieffektivisering

 • Vattenfall har en checklista för att se vilka åtgärder man kan genomföra för att minska energiförbrukning på ett kontor. De anser att det går att minska energikostnaden med så mycket som 20 procent – utan större investeringar.
 • Energimyndigheten har en husguide för den som vill energieffektivisera sitt hus. Guiden presenterar vad du kan göra, i vilken ordning, samt var du kan få hjälp. Vi har samlat de åtgärder som gör störst skillnad för större delen av de svenska husen idag. En del av åtgärderna kommer med en kostnad, men även de enklare åtgärderna som inte kostar något alls gör skillnad för plånbok, klimat och försörjningstrygghet.
 • Avanzapodden har ett poddavsnitt där de pratar om den svenska elkrisen, vad man kan göra åt den, hur kraftvärme kan hjälpa till, hur de ser på kärnkraft och vad man kan göra själv för att minska elräkningen i vinter.

Har du tips på fler poddar eller guider inom området så är du varmt välkommen att tipsa oss.

  Ditt tips

  Ämnen: , ,

  digital marknadsföring

  Marknadsföring

  Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

  Nätverk i Västerås

  Nätverk

  Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

  Hemsidor i Västerås

  Hemsidor

  Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

  Nära, trygg, personlig

  Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

  Relaterade artiklar

  Tips för marketing automation

  Allt fler företag tar till sig styrkan i att arbeta med marketing automation som en del av sin digitala marknadsföring. Läs mer

  Mastodon, en ny digital social kanal

  Det decentraliserade sociala nätverket Mastodon startades redan 2016 men det är först nu hösten 2022 som det börjar få bredare Läs mer

  Kontostruktur för sociala kanaler

  Facebook, Twitter, Instagram, Google och LinkedIn är bara några av de kanaler som idag används för företagets digitala kommunikation och Läs mer

  Redundant bredband

  För verksamheter beroende av fungerande uppkoppling till internet rekommenderas att i förväg konfigurera en lösning för redundant bredband. Här presenterar Läs mer

  Social hållbarhet

  Nära, trygg, personlig är våra ledord vilket gör att social hållbarhet är viktigt för oss. Primärt hjälper vi till i Läs mer

  SEO hetare än någonsin

  Sökmotoroptimering, eller SEO som det vanligtvis förkortats, är enkelt beskrivet det arbete som genomförs med kodförändringar, innehåll, struktur, länkar och Läs mer