Vi hjälper dig med din SEO

Vi på QuickNet SEO-byrå i Västerås har väldigt lång erfarenhet av SEO. Oftast jobbar vi med sökmotoroptimering av webbplatser byggda i wordpress men kan så klart även jobba med andra CMS och e-handelsplattformar. SEO som tjänst tillhandahålls både till dig som sköter din marknadsföring i egen regi och till er som är reklambyrå eller mediabyrå. Förutsättningar, regler och tekniker ändras hela tiden och vi håller oss hela tiden uppdaterade om vad som händer inom ämnet. SEO är en långsiktig satsning för din marknadsföring på internet.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Vi är en SEO-byrå med produktion, support och service i Västerås.

Kontakta SEO-Byrån

Vi berättar gärna mer om hur vi arbetar med SEO och hur vi kan hjälpa till med sökmotoroptimering av din webbplats. Kontakta oss via formuläret nedan så besvarar vi dina frågor så snart som möjligt. Vi har vårt kontor i Västerås men kommer gärna på besök till er eller kör ett möte via telefon eller någon digital plattform.

  Kunduppgifter  Meddelande *

  * = Obligatorisk uppgift

   

  SEO-Byrån tjänster

  • SEO-anpassade webbplatser
  • Länkstrategier
  • SEO-anpassat innehåll
  • Teknisk SEO
  • SEO för wordpress
  • SEO-guider
  • On page SEO
  • Länkkraft
  • Inköp av länkar
  • Off page SEO
  • SEO-optimering
  • Analys av laddtider
  • Satellitsidor
  • Lokal SEO för Västerås
  • SEO-utbildning
  • Rankingrapport
  • SEO-analys
  • SEO för Woocommerce
  • Länkbyten
  • Sökordsanalys

  Kontakta oss

  Har du några funderingar gällande SEO eller annan digital marknadsföring så tveka inte att kontakta vår SEO-byrå.

  021-338 00 00

  Artiklar om SEO

  Läs mer om vad vi skrivit inom SEO. Artiklarna är skrivna av personal på vår SEO-byrå och publicerade både på vår egen webbplats och på andra webbplatser.

  Google Analytics Version 4

  Hösten 2020 lanserades en ny version av det populära webbanalysverktyget Google Analytics. Verktyget är omgjort från grunden och ska enligt Google bland annat vara betydligt bättre på maskininlärning och integritetshantering.

  5 bästa böckerna om sökmotoroptimering

  Om du känt dig vilsen, frustrerad eller rentav överväldigad när du försökt skapa en SEO-strategi för ditt företag är du inte ensam. Det finns tusentals SEO-bloggar, artiklar, webbseminarier och videor som täcker alla aspekter av SEO, från den första nyckelordsforskningnen till mer högteknisk SEO-optimering; de gör dock sällan ett bra jobb med att presentera information på ett ordnat format som är lätt att följa.

  Västerås Företagsregister

  Företagsregistret från Invest Västerås innehåller alla aktiva företag och organisationer med fysiskt arbetsställe inom Västerås kommun. I företagsregistret kan du därmed söka bland tusentals företag från Västerås.

  Stöd för WebP i Safari

  Apples webbläsare Safari får nu stöd för bildformatet WebP. Sedan tidigare finns stöd för WebP i webbläsarna Chrome, Firefox, Edge och Opera så det är en bra idé att använda formatet på din hemsida. Använder du wordpress är det enkelt genom att installera ett tillägg som automatiskt konverterar dina bilder från jpg, png och gif till WebP.

  Nyheter inom Sökmotoroptimering

  SEO, eller Sökmotoroptimering, utvecklas ständigt. Google har över 200 algoritmer som håller reda på olika faktorer för hur de ska ranka din hemsida jämfört med dina konkurrenter. Dessa algoritmer justeras och finslipas ofta, allt för att se till att Google kan leverera så bra sökresultat som möjligt.

  Google Medic Update

  Google gör flera gånger i veckan mindre justeringar på den beräkningsalgoritm som används för att räkna ut i vilken ordning webbplatserna ska presenteras i sökresultatet. Om det och en del annat som rör sökmotoroptimering och Google Medic Update har Tobias Barkskog från vår webbyrå skrivit om i en krönika i Västerås Tidning Business.

  SEO

  Många kunder söker på Google, Duckduckgo eller Bing när de ska samla information om en ny vara eller tjänst de vill köpa. Att din hemsida syns högt upp i sökresultatet på relevanta sökord är därför extremt viktigt för att besökare ska hitta in till din hemsida. Arbetet med att regelbundet justera webbplatsen för att få en så bra placering som möjligt kallas sökmotoroptimering, ibland används även begreppet SEO som är en förkortning av engelskans Search engine optimization.

  Vi på QuickNet SEO-byrå i Västerås har väldigt lång erfarenhet av sökmotoroptimering då vi började med detta när sökmotorn Altavista fortfarande användes, det vill säga innan Google helt tog över den svenska sökmarknaden. Den lilla marknadsandel som Google inte innehar idag tillhör Microsofts sökmotor Bing som till stor del används av dem som med automatik fått den som förvald sökmotor i sin webbläsare.

  Digital marknadsföring

  Förutom att arbeta med SEO hjälper vi våra kunder med både webbplatser och annan digital marknadsföring. Den finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler alla passar inte till alla företag och branscher. De två kanaler vi arbetar absolut mest med är Facebook och Google men vi hjälper gärna även till med andra kanaler. Vi är sedan väldigt många år certifierade partners för Google Ads som är Googles annonsplattform. Det är ett fåtal webbbyråer i Västerås som är Google-Ads-certifierade. Kontakta oss på QuickNet i Västerås om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring.

  Läs mer om digital marknadsföring

  Mer om SEO

  En stor del i att arbeta med SEO/Sökmotoroptimering är hålla sig uppdaterad om vad Google och andra aktörer genomför för förändringar. Personalen på vår SEO-byrå lägger därför en hel del tid på att läsa bloggar, twitter och forum samt lyssna på poddar och se på videoklipp. En del av det de lär sig omvandlas till blogginlägg och artiklar för att sprida kunskapen vidare till kunder och andra som är intresserade av få sin webbplats att ranka högst upp på sökmotorerna.

  Ditt företags digitala omdömen är viktiga
  Många söker efter omdömen när de letar nya leverantörer och vad de hittar om ditt företag kan kraftigt påverka deras köpbeslut. Det gör arbetet med att löpande övervaka, hantera, föröka och använda företagets digitala omdömen till en viktig del i arbetet med försäljning och marknadsföring.
  Publicerad februari 2020 i Västerås Tidning Business

  Aktuellt inom SEO
  Eftersom förutsättningarna konstant ändras i takt med att sökmotorerna skruvar på sina algoritmer kan det vara bra att regelbundet uppdatera sig med ny information. Under den senaste tiden har det kommit en del nyheter som kan vara bra att ha koll på och därför har jag gjort en sammanställning av några av årets nyheter inom SEO-världen.
  Publicerad 2 okt 2019 i Västerås Tidning Business

  Lokal sökmotoroptimering
  Varje år görs det, i Sverige, hisnande 18 miljarder sökningar på Google, så en bra synlighet där är extremt viktigt för många företag. Vilka webbplatser som visas i sökresultatet beräknas utifrån en algoritm med hundratals parametrar – allt från titlar och rubriker till webbplatsens laddtid, ålder på domännamn och vart den som söker befinner sig geografiskt.

  Publicerad hösten 2016 i Västerås Tidning Business

  Grundkurs i SEO
  Den här handboken var från början ett försök att hjälpa arbetsgrupper inom Google men är nu publicerad för webbansvariga som inte har erfarenhet av sökmotoroptimering och som vill förbättra hur deras webbplatser interagerar med både användare och sökmotorer.

  Publicerades på vår SEO-blogg hösten 2010

  Utnyttja den långa svansen

  Eftersom många startar sin informationsinsamling på Google är det viktigt att din webbplats syns i resultatet på sökord som är relaterade till din verksamhet. Förenklat så är de tre olika separata delar som tillsammans avgör hur bra din webbplats rankas på Google.

  Publicerad våren 2018 i Västerås Tidning Business

  Varför har ni en hemsida?
  De absolut flesta företag har idag en egen hemsida. Dessvärre är det många som nöjer sig så och inte tar fram något konkret syfte med den. Det tycker jag är väldigt synd då det ofta gör att hemsidan snabbt efter lanseringen glöms bort och inte hålls uppdaterad.

  Publicerad februari 2018 i Västerås Tidning Business

  Google Medic Update

  Google gör flera gånger i veckan mindre justeringar på den beräkningsalgoritm som används för att räkna ut i vilken ordning webbplatserna ska presenteras i sökresultatet. I början av augusti lanserade dock Google en större algoritmuppdatering och den fick snabbt det inofficiella namnet Medic Update eftersom den främst påverkar webbplatser inom medicin, hälsa och ekonomi.

  Publicerad hösten 2018 i Västerås Tidning Business