Bredband för boende hos Hallstahem

Beställ ett snabbt och stabilt bredband från QuickNet

Inga bindningstider Ingen telefonkö Lokal support

Global Connect & Fibra

Det kommunala bostadsbolaget Hallstahem i Hallstahammar har under många år haft Fibra som kommunikationsoperatör men från hösten 2024 kommer Fibra ersättas av Global Connect. Vi levererar redan idag bredband via Global Connect och kommer aktivera oss i nätet för Hallstahammar för att även framöver kunna leverera bredband till befintliga och nya kunder. Med kontor och tekniker i både Västerås och Eskilstuna är Hallstahammar nära oss vilket skapar bra möjlighet till snabb service.

Välj stadsnät

För att göra din beställning så smidig som möjligt och för att vi ska kunna presentera korrekt information behöver du välja vilket stadsnät ditt hushåll är anslutet till. Information om vilket nät din bostad tillhör finns ofta i trapphuset om det är ett flerfamiljshus eller på bostadsbolagets hemsida. Välj nät genom att klicka på någon av logotyperna nedan.

Bor du hos Hallstahem och inte vet om din fastighet är ansluten via Fibra eller GlobalConnect?
Skicka ett meddelande till oss och skriv med din bostads adress så hjälper vi dig.

Beställ bredband för Fibra Stadsnät i Hallstahammar

globalconnect i Hallstahammar

QuickNet i Västerås

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Vi är ett företag med lokal support och service i Västerås. Vi erbjuder lösningar och tjänster för både bredband, telefoni, marknadsföring, serverdrift och webb. Med ett helhetstänk och hög service har vi framtidens tekniska utmaningar i åtanke och ovärderliga kontakter i närheten – alltid beredda att hjälpa till.

Läs mer om oss

Frågor & svar

  • Jag bor hos Hallstahem och är redan kund hos er via Fibras nät, behöver jag göra en ny beställning för att fortsätta vara kund hos er via GlobalConnect?

    Nej, i den takt Hallstahems fastigheter flyttas från Fibra till GlobalConnect så konverteras med automatik anslutningarna så att de behåller sin leverantör. Dvs i ditt fall blir du fortsatt kund till oss och du behöver inte göra en ny beställning.

  • Vilken hastighet kan jag förvänta mig?

    Hastigheten på våra abonnemang påverkas av ett flertal faktorer. En faktor är förstås vårt stamnät som kopplar ihop alla våra kunder. Förutom vid de tillfällen då vi har driftstörningar så kan man förvänta sig att vi kan leverera upp till 100% av den märkhastighet man köpt. D.v.s. ett 100 Mbps abonnemang ska i normalfallet kunna leverera 100 Mbps.

    Den faktor som påverkar hastigheten mest är routern. Alla routrar har nämligen en begränsning i hur många datapaket dem kan leverera per sekund. Det är mycket vanligt att routern är flaskhalsen i nätverket. Om man köper en router för 500 kr så kan man normalt inte förvänta sig underverk. Redan i prisklassen 2000 kr får man en helt annan kvalité. Om man provar något av de verktyg som finns för bandbreddstest (ex TP-test eller Bredbandskollen) så brukar tumregeln vara att om man får 70-90 % av den köpta hastigheten så ska man vara nöjd. Vill man nå högre hastigheter måste man ofta investera i en betydligt bättre och därmed dyrare router.

    Som kund hos QuickNet kan du till ett lågt månadspris hyra en Wifi-router som är anpassad för att du ska kunna nyttja ditt bredbands fulla kapacitet.