Marknadsför din mobilapp via Google AdWords

Vill du öka antalet nerladdningar av din mobilapp kan Google AdWords vara ett bra alternativ. Det finns två olika varianter för göra detta: du kan antingen göra ett mobilappstillägg till en befintlig annonskampanj eller göra en anpassad ”klicka för at hämta”-annons.

Publicerad: 21 maj 2012 | Ämnen:

Google AdWords

Vill du öka antalet nerladdningar av din mobilapp kan Google AdWords vara ett bra alternativ. Det finns två olika varianter för göra detta: du kan antingen göra ett mobilappstillägg till en befintlig annonskampanj eller göra en anpassad ”klicka för at hämta”-annons.

Mobilappstillägg

Med mobilappstillägg kan du lägga till en länk till en mobilapplikation i en app-butik (Google Play eller Apple App Store). Genom att klicka på länken kan dina potentiella kunder läsa mer om mobilappen och installera den. Med annonser med mobilappstillägg kan användarna klicka sig fram till din webbplats från annonsrubriken eller klicka på länken under annonsen för att komma direkt till appen.

För att kunna skapa ett mobilappstillägg måste du ha följande:

  • En mobilapp som är aktiverad i Google Play eller Apple App Store
  • Mobilappens paketnamn (Android) eller app-ID (iOS)
  • Webbadressen till den sida i app-butiken där användarna kan läsa mer om appen och klicka för att installera den

Så här lägger du till ett mobilappstillägg:

  1. Öppna fliken Kampanjer i ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Annonstillägg. Om fliken Annonstillägg inte syns kan du aktivera den genom att klicka på rullgardinsmenyn till höger om fliken Sökord.
  3. Välj + Nya tillägg, markera den kampanj som du vill aktivera tillägget för och välj Mobilappstillägg.
  4. Ange appens operativsystem (Android eller iOS).
  5. Gå till fältet Mobilapp och ange paketnamnet (Android) eller app-ID (iOS).

För Android hittar du paketnamnet i appens webbadress i Google Play (t.ex.: https://market.android.com/details?id=PAKETNAMN).

För iOS hittar du appens ID i webbadressen i Apple App Store (t.ex.: http://itunes.apple.com/us/app/example-app-name/id#########).

  1. Skriv länkadressen och länktexten som dina potentiella kunder ska se. Länken ska leda kunderna direkt till butiken där de kan installera appen genom att klicka på den.

”Klicka för att hämta”-annons

Med ”klicka för att hämta”-annonser kan användare hämta mobilappar direkt från iTunes eller Google Play när de har klickat på annonsen. Om du vill skapa en klicka för att hämta-annons anger du bara ”itunes.apple.com/” eller ”play.android.com/” följt av appnamnet i fältet för annonsens visningsadress när du skapar annonsen. Detta visas automatiskt som ”Hämta från iTunes” eller ”Hämta Android-app” i annonsen. Om fältet ”Måladress” innehåller en fullständig sökväg till appbutiken där appen går att hämta letar Google automatiskt efter och visar den ikon som är registrerad i iTunes App Store eller Google Play.

”Klicka för att hämta”-annonser visas endast på de enheter som är avsedda för programmen. Till exempel visas klicka för att hämta-annonser för iPhone endast på iPhones och klicka för att hämta-annonser för Android endast på Android-enheter, oavsett vilka enheter du valt i dina kampanjinställningar. För kampanjen måste du dock ha valt att annonserna ska visas på avancerade enheter. Visningsadressen ersätts automatiskt med orden Hämta från iTunes eller Hämta Android-program i annonsen.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Som certifierade i programmet Google Partner medverkar vi löpande på träffar och webbinarer gällande de senaste trenderna gällande annonsering på Google olika annonsplattformar.
Ett begrepp som slog igenom under 2016 och som fortsätter att växa är Influencer Marketing, dvs att företag betalar för att synas på andra personers digitala kanaler. Själva företeelsen att personer med populära bloggar, instagramkonton och youtubekanaler får betalt för att marknadsföra företagets produkter och tjänster har dock förekommit under
Den just nu tydligaste trenden inom e-handeln är att allt mer tid och resurser läggs på att skapa en personlig upplevelse för besökaren. Det gäller allt från innehåll till marknadsföring och service. Anledningen till den tydliga trenden inom innehåll och marknadsföring tror jag är en kombination av ökade möjligheter till
Genom att ge dina besökare möjlighet till direkt kontakt med någon som snabbt kan svara på frågor, ökar inte bara kundens nöjdhet utan även chansen att de handlar just hos er.
Denna krönika av Tobias Barkskog har även publicerats i Västerås Tidning Business hösten 2016 Varje år görs det, i Sverige, hisnande 18 miljarder sökningar på Google, så en bra synlighet där är extremt viktigt för många företag. Sökresultatet kan delas in i tre olika delar. De grönmarkerade textannonserna och produktannonserna
Denna krönika av Tobias Barkskog har även publicerats i Västerås Tidning Business våren 2016 Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram och Google+ är bara några av alternativen för företag som vill möta och kommunicera med sina kunder i den digitala världen. Få använder alla dessa tjänster men min åsikt är att alldeles
Du kan nu lägga till och snabbt byta mellan 5 olika Instagram-konton i appen utan att behöva logga ut och in. Funktionen finns i version 7.15 och senare för iOS och Android.
E-handelsguiden från Business Sweden innehåller information om relevanta lokala lagar, regelverk, köpbeteenden och trender på runt 20 olika e-handelsmarknader både inom och utanför EU.
Idag publicerade Dibs Svensk E-handel 2015 - en statistikfylld rapport som ger en detaljerad bild av e-handelns utveckling med särskilt fokus på mobil handel. I Svensk E-handel 2015 tittar de närmare på hur svenskarna handlar på nätet och via mobilen samt hur nya betalsätt kan komma att påverka marknaden.
Patrik Müller på vår partner DIBS Payment Services har sammanställt 5 skäl till att det stora genombrottet för mobila betalningar är här: 1. Vi använder de mobila enheterna allt mer. Andelen konsumenter som handlat mobilt har ökat med 150 % på två år och allt fler webbutiker rapporterar att andelen trafik från mobila enheter