Kåseri från en mobil ensamvarg

Som företagande ensamvarg är jag ofta på språng och då är mobilen mitt kontor. Jag messar och mejlar konstant, mer än jag ringer faktiskt. Vilket är viktigt, det finns ju ingen annan på firman än jag – och servar ingen kunderna så…ja, det är enkelt att räkna ut hur det går då. Om jag är beroende av mobilen? Sover Dolly Parton på rygg?

Publicerad: 02 apr 2012 | Ämnen: ,

Som företagande ensamvarg är jag ofta på språng och då är mobilen mitt kontor. Jag messar och mejlar konstant, mer än jag ringer faktiskt. Vilket är viktigt, det finns ju ingen annan på firman än jag – och servar ingen kunderna så…ja, det är enkelt att räkna ut hur det går då. Om jag är beroende av mobilen? Sover Dolly Parton på rygg?

När jag väl sitter på kontoret så gör jag det på landet. L a n d e t. På riktigt, alltså. Kossor, alléer, rådjur, grusväg, ekorrar – allt det där. Om det någonsin har funkat med mobilen? Hahahaha. Jag har genom åren gjort flottiga pannavtryck på vartenda kontorsfönster under mina tafatta försök att få tag på en plats med hygglig mottagning. Och bytt operatör. Gång på gång. Nitlott. Man kan väl säga att jag hade gett upp hoppet om en mobil tillvaro här bland kossorna.

Då jag hörde talas om att QuickNet skulle börja med mobiltelefoni trodde jag det var ett skämt. Ett sånt där hånfullt skämt, typ när det ligger en hundring på trottoaren som rycks undan av nån sadistisk åttaåring bakom en trädgårdshäck precis när man böjer sig ner för att ta upp den. Klockrena QuickNet som ser till att jag har felfri IP-telefoni, bredband, webbhotell etc osv mm. Mobiltelefoni också? Kunde det vara möjligt? När jag insåg att det inte låg en elak grannunge bakom ryktet utan att det var helt SANT kom mobilhoppet sakta tillbaka. Eller, nåja, jag mer eller mindre stalkade utvald QuickNetpersonal tills jag fick mitt abonnemang.

Och kan man tänka sig – det fungerar! Tjohoo! Jag kan prata i min mobiltelefon med människor som HÖR mig fast jag är på kontoret. Ren lycka. Första veckan envisades jag med att gå ner i källaren och ringa alla jag kände bara för att jag kunde. Tur källarspindlarna är så jäkla osympatiska, annars hade jag väl varit kvar där än. För mig var det aldrig någon tvekan att byta mobiloperatör till QuickNet, jag har alltid varit en helnöjd kund till dem genom åren. Jag är den första att skriva under på att de verkligen lever sin devis ”Nära, trygg, personlig”. Jag är dessutom lokalnördig, jag vill handla lokalt – Västerås med omnejd kryllar av duktiga, entusiastiska och kunniga företag – och shoppar bara i undantagsfall utanför kommungränsen. En självklarhet. Men nu har jag inte tid längre att sitta här och skriva superlativer om QuickNet, jag måste ner i källaren och…ja, ni vet.

Anneli Pettersson
Amala+Kamala AB

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll
Idrottsstöd till barn och ungdomar

Välgörenhetsinitiativet Skyhöga favoriter stödjer barn och ungdomar i Västmanland som vill idrotta men som utan ekonomiskt stöd kanske inte har Läs mer

Google Medic Update

Google gör flera gånger i veckan mindre justeringar på den beräkningsalgoritm som används för att räkna ut i vilken ordning Läs mer

The Wine Room

Webbplatsen är byggd i wordpress och fokus är på att göra det enkelt för besökaren att hitta vin som passar Läs mer

VSK Fotboll

Vår webbyrå har nu lanserat en ny webbplats åt VSK Fotboll. Webbplatsen är byggd i wordpress och kodad med en responsiv Läs mer

Affärsnätverk i Västerås

Vi listar några nyttiga affärsnätverk för bl.a. företagare som är verksamma i Västerås. Tipsa oss gärna om du saknar ditt Läs mer

Fotografer i Västerås

Att använda bra bilder kommer göra din närvaro på webben både enklare och mer framgångsrik. Förutom att det ger ert Läs mer

Webbplats till Bra-AW

Vår webbyrå har nu lanserat en ny webbplats åt Bra-AW. Ett nytt välgörenhetsprojekt med matvandringar, kulturevenemang, dryckesprovningar, träningspass, föreläsning eller Läs mer

Powerboozt den 30/3

Den 30 mars är vi samarbetspartner till Powerboozt som arrangeras av VIKverket på AROS Congress Center Västerås. Powerboozt är en Läs mer

Västerås Summer Meet

Vår webbyrå har nu lanserat en ny webbplats åt Västerås Summer Meet. Bilträffen som fyllt tomrummet efter Powermeet i Västerås.

Att fokusera lokalt trots 18 miljarder möjligheter

Denna krönika av Tobias Barkskog har även publicerats i Västerås Tidning Business hösten 2016 Varje år görs det, i Sverige, Läs mer