Var som helst, när som helst – Per Wolf

Per Wolf har precis startat upp företaget Illvillja Consulting igen efter att ha varit anställd i chefsposition hos en av världens största affiliates sedan maj 2011. Hos oss gästbloggar han med tankar om sin vision om hur man ska jobba. Var som helst, när som helst.

Enda sedan jag växte upp har jag vetat att jag inte ville vara anställd och gå till kontoret på fasta timmar med någon som säger åt mig vad jag ska göra och när jag ska göra det. Sakta men säkert växte insikten om att jag alltid kunde starta ett eget företag. Jag kunde dock inte föreställa mig hur mycket lägre instegströskeln för att göra det skulle bli tack vare Internet (något bl.a. Erik Bergman gästbloggar om här).

När jag slutligen tog steget och började driva eget för ungefär 7 år sedan så insåg jag snabbt tjusningen (och utmaningarna det medförde) att själv kunna bestämma över tid och plats. Jag bestämde ju själv när jag ville arbeta, och jag visste när jag gjorde det som mest effektivt. Än viktigare var att jag också insåg att så länge jag hade en Internetuppkoppling spelade det ingen roll var jag jobbade.

Därför flyttade jag till den plats som jag fortfarande tycker är bland de vackraste jag upplevt, den bohusländska skärgården och den lilla staden Lysekil. Att det därifrån är långt till i princip allt spelade ju ingen roll, jag hade ju jobbet med mig, hemifrån till en början och så småningom från det lilla kontoret jag för en billig peng kunde hyra centralt i staden. Eftersom jag fick barn tidigt så har jag värdesatt förmånen att inte bara kunna vara nära hemmet mycket, jag har även kunnat styra mina arbetstider så att jag har kunnat tillbringa mer tid med att vara med mina barn.

Jag har enkelt kunna ta en eftermiddag och gå till lekparken och sen ta en fika på ett café, eller en förmiddag och göra bankärenden och annat som man aldrig hinner med. Det senare var något som alltid fick barnens dagmamma att gå i taket om hon fick reda på det. Bara tanken på att vi kanske inte jobbade under tiden som hon passade våra barn var för henne fruktansvärd. Att jag å andra sidan jobbade varenda natt för att kompensera de timmar jag lagt på dagen var lika svårt att greppa för henne, och de allra flesta runtomkring mig. Den enda som förstod och som gjorde likadant var en annan företagare i staden som sedermera blev en god vän. Från övriga var frågan “när ska du skaffa ett riktigt jobb” ett naturligt inslag i många samtal.

Fördelarna slutade dock inte med den extra flexibiliteten på vardagarna, utan om vi ville ut och resa var det ju bara att ta med datorn så länge det fanns en uppkoppling på plats, och om man ville åka upp till fjällen och åka skidor så kunde man ju alltid jobba på kvällarna efteråt. Att åka ut i skärgården på somrarna underlättades när möjligheten till mobila bredband växte. Jag har alltid jobbat hårt (sällan under 60 timmar i veckan), men att ha friheten att själv bestämma var och när är det som gör att jag om jag måste välja alltid vill vara företagare.

Idag efter att ha varit anställd i 1,5 år ser jag fram emot att om en vecka återigen göra det jag gör bäst. Driva eget och utveckla mina egna och andras idéer. Jag bor idag på en helt annan halvö långt ifrån Lysekil, men livet här nere i Gibraltar passar ännu bättre med min vision om hur man ska jobba. Var som helst, när som helst!

Om gästbloggaren
Per Wolf bloggar på sidan wolfmarketing.se och startar precis upp företaget Illvillja Consulting igen efter att ha varit anställd i chefsposition hos en av världens största affiliates sedan maj 2011. Han bor i Gibraltar tillsammans med sin fru och tre barn och utvecklar både sina egna och andras affärsidéer med mottot “anything you can do, I can do better”.

Är du intresserad av att gästblogga eller har du något tips på skribent så hör gärna av dig till .

Läs mer mer vår tanke med gästbloggare.

Tidigare gästbloggare
25 års erfarenhet, vad är det värt? – Pia Nordlander
Det bästa med affiliatebranschen – Erik Bergman

Ämnen: ,

digital marknadsföring

Marknadsföring

Det finns idag ett enormt utbud av möjligheter när det gäller digital marknadsföring men alla kanaler passar inte till alla företag och branscher. Kontakta oss om du känner att du behöver hjälp eller rådgivning angående din digitala marknadsföring som till exempel SEO och googleannonsering.

Nätverk i Västerås

Nätverk

Vi har stor kunskap i att bygga stabila och högpresterande trådlösa nätverk. Oavsett om du har ett mindre kontor eller en större konferensanläggning kan vi leverera ett kvalitativt trådlöst nätverk till dig. Vi utför även installation och montering inom det mesta kopplat till fiber och nätverk. Våra tekniker har lång erfarenhet och kan hjälpa till med allt från planering och inköp till montering och konfigurering

Hemsidor i Västerås

Hemsidor

Alla företag som tänker på sina kunder behöver ha en bra hemsida. På hemsidan presenterar du ditt företag och berättar om vad du kan göra för dina kunder och varför de ska kontakta just dig. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skapa en snygg, lättanvänd och sökmotoroptimerad hemsida till ert företag.

Nära, trygg, personlig

Ord som ligger oss varmt om hjärtat. Ett företag med lokal support och service.

Relaterade artiklar

Annonsering på Facebook

Det är dock inte det stora antalet du kan nå via Facebook som gör annonseringen så bra utan möjligheten att Läs mer

Grundkurs i sökmotoroptimering

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom en handbok utgiven av Google. Handboken finns att ladda ner som en pdf.

Spam i loggen på facebooksidan

Har du problem med att du får in spamkommentarer i loggen på din facebooksidan. Under landsrestriktioner fyller du i de Läs mer

Hur ska jag utforma mina nyhetsbrev?

Vad är nyttig information för din mottagare och hur ska den presenteras? Detta är viktiga frågor för dig. Med E-postmarknadsföring Läs mer

Vad får mottagaren att öppna och läsa mina nyhetsbrev?

Tre variabler styr hur många som öppnar ditt e-postutskick. Ämnesraden ska locka och beskriva utskickets viktigaste innehåll. Inled med en Läs mer

Pressmeddelande om webbyrån

Vi lanserar nu officiellt vår nya webbyrå. Pressmeddelandet är dels skickat till de lokala mediaföretagen samt via webbtjänsten Mynewsdesk. QuickNet Läs mer